havadurum

Işık "İstiklal Marşı'nın değiştirilmesi Cumhuriyet'e saygısızlıktır"

916

 Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği liselerarası bilgi yarışmasında İstiklal Marşı, değiştirilerek okundu. Yarışmaya katılan vatandaşlar, bu olaya büyük tepki gösterdiler. Biga Belediye İsmail Işık’ta yaptığı açıklama ile olaya karşı hassasiyetini ortaya koydu. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmada değiştirilerek okunan İstiklal Marşı ile ilgili açıklama yapan Başkan Işık, olayı hayretle ve üzüntüyle karşıladığını ifade etti. İstiklal Marşı’nın bir fon müziği olmadığını söyleyen Işık, bu durumun Cumhuriyete, milli, manevi değerlere, şehitlere ve gazilere yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu belirtti. 

 
 
“İstiklal Marşımız bir fon müziği değildir”
İstiklal Marşı’nın kurtuluş mücadelesi ve kahramanlık destanının bir simgesi olduğunu söyleyen Başkan Işık“Atatürk Kültür Merkezi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 11 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen liseler arası bilgi yarışmasının sonunda, jürinin değerlendirme sürecinde, İstiklal Marşımızın değiştirilerek fon müziği olarak kullanılmasını hayretle ve üzüntüyle karşıladım. İstiklal Marşımız bir fon müziği değildir. Aksine bir kurtuluş mücadelesi ve kahramanlık destanının ardından ortaya çıkmıştır. Bu durum, Cumhuriyetimize, milli ve manevi değerlerimize, şehitlerimize ve gazilerimize yapılan büyük bir saygısızlıktır” dedi. 
 
“Olayın sorumlularının araştırılması ve gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir”
Bu durumun kabul edilir bir tarafının olmadığını söyleyen Başkan Işık; “Bağımsızlığımızı, ulusal kurtuluş mücadelemizi simgeleyen İstiklal Marşımızın bu tür ciddiyetsizliklerin içine çekilmesi ve ulusal gündemde de ilçemizin kötü bir şekilde yer alması kabul edilebilir bir durum değildir. Olayın sorumlularının araştırılması ve gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir. Bu süreçte kısa sürede durumu fark eden ve müdahale ederek İstiklal Marşımızın değiştirilerek fon müziği olarak kullanılmasını engelleyen Atatürk Kültür Merkezi personelimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
“Gerekli tedbirleri alacağız, kimsenin kuşkusu olmasın” 
Bu olay ile ilgili olarak, ulusal basına Biga’nın kötü bir görüntü çizmemesi gerekli tedbirlerin alınacağını belirten Işık; “Bizler de Biga Belediyesi olarak Atatürk Kültür Merkezi’nin kullanımı konusunda yeniden bu tür durumlarla karşılaşmamak ve ilçemizin kötü bir şekilde ulusal medyada yer almasını önlemek için gerekli tedbirleri alacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım” dedi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş