havadurum

İskenderoğlu "2019 yılında, 35 milyar dolar gelir, 51,4 milyon ziyaretçi..."

1337

 AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı hakkında değerlendirmede bulundu. Üyesi ve sözcüsü olduğu Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda görüşülen ve TBMM’de yasalaşan, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kurulması hakkında konuşan Milletvekili İskenderoğlu, kanunun Resmi Gazete’de yayınlandığını ifade etti. AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Assos`dan Pamukkale`ye, Behramkale`den Kapadokya`ya, Nemrut`tan Ayazma`ya, Efes`ten Troya`ya ve Zeugma`ya kadar sayısız tarihî güzelliğe sahip dört tarafı doğal güzelliklerle bezenmiş ülkemiz tüm dünyada adından sıkça söz ettirmekte. 2003 yılında ülkemize gelen ziyaretçi sayımız 16 milyon 500 bin, turizm gelirimiz ise 13 milyar 750 milyon dolarken 2019 yılı sonunda turizm gelirimizin 35 milyar doları, ziyaretçi sayımızın da 51,4 milyon kişiyi bulmasını bekliyoruz” dedi. 

 
“Tanıtım bütçemiz ajans ile birlikte 2023 yılına kadar 2 milyar lirayı bulacaktır”
AKP Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Bu yıl 187 milyon olan tanıtım bütçemiz ajansın faaliyete geçmesiyle kademeli olarak 2023 yılına kadar 2 milyar lirayı bulacaktır. Türkiye`nin yurtiçi ve yurt dışında tanıtılmasını sağlayacak turist sayısına ve turizm gelirine olumlu katkı sağlamak hedeflenmektedir. Ajansla dünyanın en prestijli etkinlik, festival ve organizasyonlarına ev sahipliği yapılması sağlanarak, yatırımcımıza cazip kılınarak ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlanarak, turizmin ülke genelinde yayılması, bölgelerin kalkınması ve bölgesel gelişmişlik farklılığının azaltılması hedeflenmektedir. 2023 hedefleri doğrultusunda ortaya konan projeksiyonların yakalanması noktasında ciddi katkılar sunacağını düşündüğümüz bir kuruluş olacaktır. Sektör temsilcilerinin turizm faaliyetlerinden elde ettikleri gelir üzerinden alınacak turizm payı ajansın en önemli gelir kaynaklarından olacaktır. Ajansın gelirinin en az yüzde 70`i ülkemizin tanıtım faaliyetlerinde kullanılacak, ajansın bütçesi icra kurulunca yıllık olarak hazırlanacak ve yönetim kurulunca onaylanacaktır” dedi. 
 
“Troya Müzemiz, Avrupa, dünya arenasından 1`incilikle çıkmasını umuyoruz”
Milletvekili İskenderoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Meclisimizin kanunlaştırdığı Turizm Teşvik Kanunu`nda yapılan değişiklikle dalış turizminde ülkemizi de iyi bir noktaya getireceğiz. Çanakkale’mizde, 2018 yılını anlamlı kılan Troya yılının ilan edilmesi ve Troya Müzemizin ülkemizin turizmine kazandırılmasıydı. Troya Müzemiz Avrupa Müze Forumunca her yıl kamusal kalitesi yüksek olarak değerlendirilen, müzeciliğin Oscar`ı kabul edilen 2020 EMYA Avrupa Yılın Müzesi ödülüne aday oldu ve 1`inci elemeyi geçti ve biz inanıyoruz ki, Troya Müzemiz, Avrupa, dünya arenasından 1`incilikle çıkmasını umuyoruz. Türkiye`mizin tarihî eserleri, ören yerleri, anıt yapıları, gastronomi gibi özgün kültürel miras ürünleri, tabii güzellikleriyle yaptığımız yatırımlar yeni düzenlemeler sonrasında rakiplerinden daha öndedir” ifadelerini kullandı.
(Oya Koyuncu)
Paylaş