havadurum

İsmetpaşa delege seçimleri iptal edildi

1366

 Geçtiğimiz hafta CHP, Merkez İlçe delege seçimleri için Esenler ve İsmetpaşa Mahallerinde sandık başına gitmiş, her iki mahalle seçimi mavi listenin farklı zaferi ile sonuçlanmıştı. Gerçekleştirilen Merkez İlçe Esenler Mahallesi seçimlerinde mavi liste 550, beyaz liste ise 232 oy alırken, İsmetpaşa’da mahallesinde ise mavi liste 330, beyaz liste ise 190 oy almıştı.  Mavi listenin her iki mahallede zaferle çıktığı seçimlerde İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinin iptal edildiği açıklandı.

  
İptal kararı oy birliği ile alındı 
Seçimlerin neden iptal edildiğine dair ayrıntılı bir bilgi paylaşılmazken, bazı üyelerin seçim sonuçlarına yaptığı itirazların CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu tarafından oylandığı, yapılan oylama sonucu seçimlerin oy birliği ile Merkez İlçe Yönetim Kurulu kararınca iptal edildiği belirtildi.
 
Mavi listenin itiraz hakkı var
İptal edilen seçimlere mavi listenin itiraz etme hakkının olduğu belirtilirken, iptal kararının duyulmasının ardından CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş’a ulaşılamazken, iptale dair ayrıntılı bir gerekçeli kararın kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. CHP ilan panosuna asılan duyuruda; “17 Eylül 2017 tarihinde yapılan İsmetpaşa Mahallesi kongre delegesi ve önseçim delegesi seçimlerinde yapılan itirazlar değerlendirildi. Yeterli seçim şartları oluşmadığı kanaati hakim olduğundan seçimlerin iptaline, yönetim kurulunun katılan 15 Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin oy birliği ile karar verildi” denildi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş