DOLAR 32.3423 %0.11
EURO 35.1277 %-0.15
G.ALTIN 2238.6305 %-0.22
BITCOIN 63725.7206 %-5.39
ETHERIUM 3260.1486 %-7.03
havadurum

İşte AKP'nin Çanakkale'deki adayları

5372

 

31 Mart tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için iki buçuk ay gibi bir zaman kalırken, partilerin belediye başkan ve meclisleri ile il genel meclisi adayları hem parti tabanlarında hem de seçmen nezdinde büyük bir dikkatle takip ediliyor. Beş yıllığına yerellerde iş başına gelecek başkan adayları ve ekipleri için partiler hummalı çalışmalarını yürütürken, aday belirleme süreci tüm hızıyla devam ediyor. Çanakkale’de merkez belediye başkan adayını il olarak açıklayan AKP’de ilçe ve belde adayları da netleşmeye başladı. Çanakkale merkezinde önceki dönem milletvekili Ayhan Gider’i belediye başkan adayı olarak belirleyen AKP’de, gözler ilçe ve beldelere çevrildi. İlçelerde Eceabat, Ayvacık, Çan, Yenice, Lapseki ve Bayramiç’te mevcut başkanlar ile yoluna devam eden AKP, Ezine’de mevcut belediye başkanı yerine yeni bir ismi aday gösterme kararı aldığı öğrenildi. Beldelerde ise Terzialan, Çardak, Umurbey, Evreşe, Kalkım’da mevcut adayları ile 31 Mart seçimlerine katılacak olan AKP, diğer beldelerde yeni isimlerle seçim arenasına çıkacak. AKP’den henüz resmi açıklama yapılmazken, adaylıkları kesinleşen ve açıklanması muhtemel isimleri OLAY Haber Merkezi olarak derledik. 

 
 
İlçelerde AKP adayları… 
Gelibolu’da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Bülent Çetin, Eceabat’te mevcut Belediye Başkanı Adem Ejder, Gökçeada’da Muzaffer Dağlar, Bozcaada’da önceki dönem milletvekilliği aday adayı olan Erdoğan Madak, Ezine’de Güray Yüksel, Ayvacık’ta mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Çan’da yine mevcut Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Biga’da Bülent Erdoğan, Lapseki’de mevcut Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Yenice’de mevcut Belediye Başkanı Veysel Acar ve Bayramiç’te de mevcut Belediye Başkanı Saadettin Arslan’ı aday olarak belirledi.  
 
AKP, beldelerde de iddialı
Terzialan’da MHP’den seçilerek 2015 yılında partisinden istifa eden Tuncay Göymen, Çardak’ta mevcut Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, Geyikli’de Mevlüt Oruçoğlu, Kavakköy’de Yağmur Erçoban, Umurbey’de mevcut Belediye Başkanı Sami Yavaş, Kepez’de AKP İlçe Başkanı Alper Altınok, Evreşe’de mevcut Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, Kalkım’de mevcut Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, Karabiga’da Ahmet Elbi ve Küçükuyu’da ise Hüseyin Çalışkan AKP adayı olarak 31 Mart’ta siyaset sahnesinde yer alacaklar. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş