havadurum

İşte konserin faturaları!

2085

 Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan’ın düşman işgalinden kurtuluşu münasebetiyle geçtiğimiz 23 Eylül’de Çan’da sahne alan Serkan Kaya’nın konsere ücretsiz çıktığını beyan etmişti. CHP Çan İlçe Başkanı Av. Ümran Aydın ise, Belediye Başkanı Kuzu’nun ücretsiz konser beyanının doğruyu yansıtmadığını tam tersine Kaya’nın fahiş fiyatlarla konser verdiğini belirterek; “23 Eylül’de düzenlenen halk konserinde sahne alan Serkan Kaya hakkında, kendisinin fahri hemşerimiz olduğu iddiasıyla, belediyemizde ücret talep etmediğini sayın Kuzu, halka duyurmuş ve sahnede kendisine teşekkür etmişti. Ancak, sonradan edindiğimiz bilgiye göre, sanatçı Serkan Kaya’ya ücret almaksızın sahne alması bir yana, kendisine oldukça fahiş bir fiyat ödendiği ortaya çıkmıştır. Bu konuda Çan halkının aldatılmasını anlamlı bulmak tarafımızca mümkün olmamıştır. Yoksa, yalnız arsa bedeline satılarak büyük bir çıkar sağlaması hedeflenen Termal Otel’in anılan sanatçıya satılacağı ve kendisine yönelik halk nezdinde sempati oluşturmayı mı hedeflemektedir. Bu konuda söylenen gerçek dışı beyanın nedeni kamuoyunda anlaşılamamış olup, Çan halkı adına bunu soruyor, Sayın Kuzu’dan konuya ilişkin cevaplarını bekliyoruz” açıklamasında bulunmuştu. 

 
“Kuzu, Aydın’ı yalanladı”
Belediye Başkanı Kuzu, dün yaptığı açıklamada Aydın’ı yalanlayarak; “23 Eylül 2017 tarihinde Çan Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz Kurtuluş Etkinlikleri konserinde sahne alan sanatçı Serkan Kaya `ya Çan Belediyesi tarafından fahiş bir ücret ödendiğine dair yalan ve iftira nitelikli haberler basılı ve görsel basında yer almış, Kurumumuza yönelik bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Söz konusu konserde sanatçı Serkan Kaya’nın şahsına yine kendi inisiyatifi dâhilinde herhangi bir ödeme gerçekleştirilmemiştir. 23 Eylül Kurtuluş Etkinlikleri giderleri olarak faturalandırılan tutar, sahne, ışık, ses sistemi ve orkestra hizmetlerinin satın alındığı ve organizasyon firmalarına ödenen tutardır. Bilinmektedir ki bu tip konser organizasyonlarında sanatçı, saz ekibi ve organizasyon firmalarına yapılan ödemeler ayrı olarak faturalandırılır. Çan Belediyesine Yönelik karalama kampanyası başlatmaya çalışan CHP Çan İlçe Başkanı Avukat Ümran Aydın, Sanatçının menajeriyle görüşerek sahne fiyatını kolaylıkla öğrenebileceği halde bunu es geçmiştir. Organizasyon Firmalarınca yapılan faturalandırmadaki tutarın sanatçı ile hiçbir ilgisi olmadığı aşikârdır.23 Eylül Kurtuluş etkinlikleri için ayırdığımız bütçe ile belediyemizin kasasından çıkacak olan ücretin çok daha altında bir tutar ile Çanımızın Düşman işgalinden Kurtuluşunun 96’ıncı Yıldönümü kutlamalarını büyük bir coşku ile kutlamak suç ise biz bununla gurur duyuyoruz” dedi.
 
“Aydın, cevaben 85 Bin 730 TL’lik faturaları yayınladı”
Belediye Başkanı Kuzu’nun açıklamasına CHP İlçe Başkanı Av. Aydın ise faturaları yayınlayarak cevap verdi. Aydın tarafından yayınlanan faturalarda organizasyon şirketine vergi ile beraber 64 bin 900 TL fatura kesildiği görülürken, sahne, ışık, ekran ve diğer tesisatlar içinse 21 Bin 830 TL fatura kesildiği görülüyor.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş