havadurum

İşte sporun gerçekleri!

264

  ‘Devşirme sporcuya karşıyım’ …..

"Ben devşirmeye karşıyım. Türkiye son 3 olimpiyattır tarihinin en kötü derecelerini alıyor. Doping skandallarıyla çalkalanıyor. Türk sporunu eleştirerek çözüm önerileri sunuyorum. Geçen gün atletizm şampiyonası vardı. Televizyondan izliyorum, bir baktım bizim atletlerin hepsi yabancı! Şunu söylüyorum ben bir atletim diyelim. Ben turnuvaya gidemedim, yabancı arkadaşlar benim yerime gitti. Ne düşünürüm? Bu sporcuların psikolojisi çöküyor. Tüm spor branşlarında değişime ve yenilenmeye ihtiyaç var. Boşverin günlük başarıları. Türkiye`nin kaç binlik tarihi var. Türkler yetenekli insanlardır ama sistemi kurmadığın sürece hiçbir şey değişmeyecektir. Şimdi yeni bir Spor Bakanı geldi. Haydi başlayalım, ne kaybederiz?"
 
‘Spor Bakını ile görüşeceğim’ …
"Mesela yeni Spor Bakanı meclisteki spor kökeni olan Milletvekillerini alsın, bir ekip kursun ve oradan bir şeyler çıkarsın. Eski milli sporcuları toplayalım, kimse para almasın, gönüllü olarak yardımcı olsun ve şu işi halledelim. Yeni Spor Bakanıyla sıfırdan başlayabiliriz, kendisiyle görüşeceğim ama görüşmem yetmeyecek. Talimat gelmeden, seferberlik ilan edilmeden bir şey yapamayız. Siyaseti bırakalım bir kenara, parti ayrımı olmadan hep birlikte hareket edelim, Türk sporunun önü açılsın."

‘Gelir kaynakları kısıtlı’
"Finansal olarak tüm futbol kulüplerimiz rezalet durumda. Mili Takım`ın başına veya Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe`nin başına dünyanın en iyi 5 antrenöründen biri getir koy. Ne olacak? Kaliteli oyuncu alamıyorsun. Maaşları zamanında ödeyemiyorsun. Sonra kulüpleri belli kişilere teslim ediyorsun. Düzen yok."
 
‘Snejder çare değil’ 
"Sneijder gittiği için Galatasaray taraftarı kızgın, normaldir. Ama Sneijder Galatasaray`da yıllık 7-8 milyon Euro para kazanıyordu. Kaç gol attı? Kaç asist yaptı? Galatasaray`ı Avrupa`da şampiyon mu yaptı? Sneijder yerine Mneijder gelse, o da bu kadar para alsa ben buna da karşı çıkarım. Ben, kulüplerin 7-8 senelik planlarla, iyi bir mali disiplinle anca kurtulabileceğini savunuyorum. Bu gidişle, Avrupa kupalarına katılamayacağız, küme düşürmeler olacak, puanlar silinecek. Bunların hepsini birlikte yaşayacağız."

‘Sistem kurulmalı’
"Galatasaray`danTudor gitse ne olacak? Bu ülkeye Del Bosque geldi kasap dediler. Rijkaard geldi futboldan anlamıyor dediler. Mancini geldi bu da anlamıyor dediler, Aragones İspanya`yı Avrupa Şampiyonu yapıp geldi bilmiyor dediler. Tigana bilmiyor, Löw bilmiyor... Baktığınızda çok önemli hocalar geldi zaten Türkiye`ye. Tudor gitsin yerine Mudor gelsin ne değişecek? Bunların hepsi magazin. Sistem baştan aşağı değişmezse bizde de hiçbir şey değişmez. Maçlar başladığında bu ofsayt, bu penaltı diyerek suni gündemlerle insanları oyalayacaklar, her şey aynı devam edecek."
 
‘Bir bilen görev almalı’
"TFF Başkanlığı bana önerilse yapamam, çünkü milletvekiliyim. Ama ben, buralarda Rıdvan Dilmen gibi büyük kariyerlerin yer alması gerektiğini anlatıyorum. İsmin önemi yok. Ama siyasete ismi karışmamış adamın gelmesi çok daha iyi olur. İşini iyi yapsın, önemli olan o."
 
‘Türkiye garip ülke’
"Meclisteki spor kökeni olan tek vekil benim. Bu yüzden de sporla ilgili bir şey olunca genelde ben konuşuyorum. 2 senedir Türk sporunun sorunlarını ve çözümlerini anlatıyorum. Bu ülkede yıllardır siyaset futbolun içinde. Özellikle son yıllarda daha da fazla arttı. Ben sürekli yurt dışındaki organizasyonların, bu ülkeye uyarlanması gerektiğini anlatıyorum, Türk sporunun önünü açmaya, Türk gençliğine sporu sevdirmeye çalışıyorum, Bunun için de bir organizasyon, bir düzen gerekiyor. Ben uysal dille anlattım. Ama Türkiye garip bir ülke. Sert konuşmazsan, magazinsel bir şeyler söylemezsen gündeme çıkamıyorsun. Ben de sert konuştum o dönemde. Dediklerimin sonrasında olumlu geri dönüşler alıyorum. Yolda yürüyemiyorum. Gittiğim her yerde herkes, `Nihayet bizim söylediklerimizi söyleyen biri var. Ne olur bu sistemi ülkemize getirin` diyor. Bu işin nihayetinde. Ben bir muhalefet milletvekiliyim. Bu işi çözecek olanlar iktidardır, spor bakanıdır."

‘Milli futbolcular göreve getirilmeli’
"Türk futbolu bitmiştir. Gelin yeni bir sayfa açalım, yeni kişileri başa koyalım, sonra nasıl toparlarız onları konuşalım. Bu işe başlamak için öncelikle Kulüpler Yasası çıkmalı. Daha sonra futbolun başına. futbolun içinden gelen, futbolu bilen insanlar geçmeli. Bu şekilde yönetilince, her şeyin daha iyiye gideceğini göreceksiniz"
"Bunları yapmak için, Ankara`dan bir atılım gerekiyor. Orası bu işe girmeden, işler düzelmez. Yeni Spor Bakanı Osman Aşkın Bak bu işe bir el atsın. Biz de buradayız. Her türlü desteğe varız. Milli futbolcular bu işin içinde olmalı, destek vermeli. Size soruyorum, ülke futbolunu yaklaşık olarak bin kişi yönetiyor. Bunun kaçı milli futbolcu? Benim derdim bu
 
‘Arda büyük hata yaptı’
"Arda çok büyük bir hata yaptı. Milli Takım kaptanı, milli maç öncesi uçakta öyle bir şey yapmamalı. Ama bu olayın öncesi var. Prim mevzuları... Fatih Terim ile birkaç oyuncu ve yönetici arasında film kopmuş. Bunları denetleyen bir mekanizma yok. Herkes kafasına göre takılıyor. Yönetim denetleyemiyor, çünkü onlar olayın içindekiler kadar bilmiyor bu işi. Arda bizim gururumuz. Barcelona maçı olduğunda bekliyoruz acaba oynayacak mı diye. Ama bu ona her şeyi yapma fırsatını vermiyor. Benim Arda`ya çok kızmamın sebebi, olaydan bir gün sonra çıkıp "Milli Takımı bırakıyorum" açıklamasını yapması. Sen kimsin ki Milli Takımı bırakıyorsun? Milli Takım hobi değildir, milli bir görevdir. Arda bu lafından geri dönene kadar da kızgınlığım geçmeyecek. Sen Milli Takım kaptanı olarak bunu yapıyorsan, ülkedeki diğer oyunculara da yol açıyorsun. Bunlar bundan sonra da olacak, çünkü ülke futbolunun yapısı bu. Daha önce, takım arkadaşına silah çeken olmadı mı Milli Takımda? Düzen aynı kaldıkça, bunlar da değişmez."
Kaynak; Ajansspor
Paylaş