havadurum

İyi Parti ve CHP'den ortak görüş "İttifak, demokrasi inşası için sürecek"

801

 İyi Parti İl Başkanlığı Yönetim Kurulu CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP İl Binasında gerçekleşen ziyarete, İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ile Parti yöneticileri ve İyi Parti GİK üyesi Rıdvan Uz katılırken, İyi Parti Heyetini ise İl Başkanı İsmet Güneşhan, Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ve CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erdal Gezen ve il yöneticileri ağırladı. Sırası ile CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, İyi Parti GİK üyesi Rıdvan Uz, CHP YDK üyesi Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan konuşma yaparak, yerel seçimlere ve ittifak sürecine dair görüşlerini dile getirdiler. Konuşmasında, yerel seçimlerin normal bir yerel seçim sürecinin ötesinde, ülkenin içinde bulunduğu koşullara dur demek için bir fırsat olduğunu belirten CHP İl Başkanı Güneşhan; “Milletimiz bu fırsatı iyi değerlendirdi ve İktidara bir mesaj verdi” dedi. Güneşhan’ın ardından konuşan İyi Parti İl Başkanı Yıldızlar, Biga ve Lapseki’nin de kazanılmış olması takdirinde sonuçların çok daha farklı olacağını belirterek; “Maalesef Lapseki ve Biga için üzülüyoruz. Buraları da kazanmış olsaydık; her şey çok farklı olacaktı. AK Partinin Çanakkale`de yıkımı olacaktı. Buraları kazanamadığımız için çok üzgünüz" dedi. Demokrasinin yeniden inşası için birlikteliğin devam edeceğini belirten İyi Parti GİK üyesi Uz ise; “Bundan sonra bu birlikteliğin süreceğini, Türkiye’yi daha ileri bir demokrasiye taşıyacak Parlamenter Sisteme geri dönüşün önünü açan bu yerel seçim sonuçlarından sonra, bu noktada hep birlikte mücadelemize devam edeceğimizi beyan etmek üzere buradayız” ifadelerini kullandı.  Yerel seçimlerde iktidarın bir kez daha sınıfta kaldığını belirten CHP YDK üyesi Serdar Soydan; “Beka sorununun ne olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Parlamenter sistemin yaşamak için elimizden geleni yapacağız. Hoş geldin bahar diyorum” dedi. Konuşmasında; “Şu anda Belediye Meclisimizde CHP ve İyi Parti ortaklığının, kente hizmet çalışma esasları içerisinde devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullanan Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Gezen ise;  “Partim adına Grup Başkanvekili olarak bunu söylemekten son derece umutluyum. Önümüzde ki 5 yıllık süreçte bizler İyi Parti ve CHP üyeleri olarak kenti hizmet konusunda iş birliğine devam edeceğiz” dedi.  Son olarak düşüncelerini ifade eden Kepez Belediye Başkanı Arslan ise; “Huzuru ve barışı Kepez’de tekrar birlikte tesis ettiğimizi düşünüyorum. Artık hizmet etmenin zamanının geldiğini düşünüyorum” dedi.

 
“Milletimiz İktidara bir mesaj verdi”
Ziyarette ilk olarak düşüncelerini paylaşan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Biliyorsunuz ülkemiz 17 yıldan beri AKP iktidarı ve tek adam yönetimi sonucunda Cumhuriyet tarihinin en zor günlerini ‘hem ekonomik olarak, hem de siyasi olarak’ yaşamakta. Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimlerinde Türkiye’nin geleceğini düşünerek, ‘ne olacağız demeden’ ülkenin yarınları için, çocuklarımızın geleceği için Millet İttifakı oluşturuldu. Oluşan bu ittifak, daha sonra yerel seçimlerde de sürdürüldü. Bu ittifakın yerel seçimlerde sürdürülmesini sağlayan iki büyük Genel Başkana CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e çok teşekkür ediyorum. Bu ittifakın, Çanakkale’de sürdürülmesi için çaba sarf eden İki Genel Başkan Yardımcıları Rıdvan Uz ve Muharrem Erkek’e teşekkür ediyorum. Bu yerel seçimler, normal bir yerel seçim sürecinin ötesinde, ülkenin içinde bulunduğu koşullara dur demek için bir fırsattı. Milletimiz bu fırsatı iyi değerlendirdi ve İktidara bir mesaj verdi. Millet İttifakı olarak Çanakkale’de son derece başarılı olduğumuzu düşünüyoruz: Beraber seçime girdiğimiz yerlerin hepsinde yüzde 50’nini üzerinde oy aldık” dedi.
 
“Lapseki ve Biga’yı da kazanmış olsaydık; her şey çok farklı olacaktı”
İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar; “Güzel bir iş birliği noktasında parti liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e teşekkür ediyoruz. Onların sayesinde bizde Çanakkale’de güzel bir beraberlik içinde çalıştık ve Çanakkale’ye bayram yaşattık. Maalesef Lapseki ve Biga için üzülüyoruz. Buraları da kazanmış olsaydık; her şey çok farklı olacaktı. AK Partinin Çanakkale`de yıkımı olacaktı. Buraları kazanamadığımız için çok üzgünüz" dedi. Kendileri de İstanbul’da bizlere bayram yaşattılar. Bu birlikteliği bozmadan Çanakkale’nin güzel havasını yakaladığımıza inanıyorum” dedi.
 
“Bu birliktelik, Türkiye’yi daha ileri bir demokrasiye taşıyacak”
Türkiye’nin geleceği için ittifakın devam edeceğini belirten İyi Parti GİK üyesi Rıdvan Uz; “Hep beraber uzun bir kilometre yaptık. Süreç sonunda Çanakkale’de iş bitti ama Türkiye’nin bazı yerlerinde problemlerden dolayı bizlerde Ankara’daydık. Ankara’da bulunduğumuz süre zarfında İstanbul’u yakında takip ettik. Genel Başkanımızı Merak Akşener 40 GİK üyesi arkadaşımızı ve 28 Milletvekili arkadaşımızı sandıkların başında durmak ve süreci takip etmek adına İstanbul’da görevlendirmişti. Netice itibari ile seçim öncesindeki işbirliğinin seçimden sonrada devam edeceğini beyan etmiştik. Bunun gerekliliği olarak da he birlikte devam diyoruz. İstanbul Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını alması ile mutlu ve sevinçli bir şekilde Çanakkale’mize döndük. Çanakkale’de de bu hava ve atmosferin bir ders niteliği taşıdığına eminiz. 7 tane ilçe belediyeleri 4’e düştü. Bu 4 Belediye ile ilgili kendi üzerlerine bir sorumluluk almıyorlar: Başarıyı paylaşıyorlar ancak mağlubiyeti yok sayarak Millet İttifakına sataşmaya devam ediyorlar. Biz bunlara kulak asmıyoruz. Bundan sonra bu birlikteliğin, Türkiye’yi daha ileri bir demokrasiye taşıyacak, Parlamenter Sisteme geri dönüşün önünü açan bu yerel seçim sonuçlarından sonra bu noktada, hep birlikte mücadelemize devam edeceğimizi beyan etmek üzere buradayız” dedi.
  
“Atatürk sevgisi olan ‘Milletin İttifakı’ olduğu ortaya çıkmıştır”
İktidarın bu seçimde sınıfta kaldığını belirten CHP YDK üyesi Serdar Soydan; “Bu seçimlerde yine bazı yalanlar ortaya çıktı ve bazı gerçekleri de ortaya koymuş olduk. Bu seçimlerde daha önce olduğu gibi Millet İttifakı yaptık. Özellikle seçimlerden sonra geldiğimiz günden geriye bakarsak, bu ittifakın ‘bir terör ittifakı değil, bir zillet ittifakı değil, yüreğinde Atatürk sevgisi, elinde Türk Bayrağı taşıyan milletin ittifakı’ olduğu ortaya çıkmıştır. İktidar bir kere daha sınıfta kalmıştır. Özelikle İstanbul’da yaşanan olaylar Türkiye’yi utanılır bir ülke haine getirmiştir. İstanbul’da oyların sayımını isteyen insanlar oyların sayılmaması için ellerinden geleni yaptılar. Ancak gerçekler her gün ortaya çıkıyor. Beka sorununun ne olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Parlamenter sistem, yaşamak için elimizden geleni yapacağız. Hoş geldin bahar diyorum” dedi.
  
“İttifak, Belediye Meclisi’nde hizmet için devam edecek”
İttifakın mecliste devam edeceği ve Çanakkale’ye hizmet edeceğini belirten Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen; “Mart ayında İyi parti ve CHP olarak gerek örgütler, gerek Belediye Meclis üyesi adayları mükemmel bir çalışma sergilediler. Omuz omuza, ele ele, kol kola yapmış olduğumuz çalışmanın meyvelerini, 31 Mart’ta Çanakkale Belediye Meclisi’ne her iki parti adına 22 üyenin kazanımı ile aldık.  Şu anda Belediye Meclisimizde CHP ve İyi Parti ortaklığının kente hizmet, çalışma esasları içerisinde devam edeceğine inanıyorum. Patim adına Grup Başkanvekili olarak bunu söylemekten son derece umutluyum. Önümüzde ki 5 yıllık süreçte biler İyi Parti ve CHP kenti hizmet konusunda iş birliğine devam edeceğiz” dedi.
  
“Artık hizmet etme zamanının geldiğini düşünüyorum”
Son olarak düşüncelerini aktaran Kepez Belediye Başkanı Arslan; “Millet İttifakı seçim çalışmaları kapsamında Kepez’de güzel bir netice elde ettik. Çalışmalarımız kah İyi Parti Belde Başkanlığı’nda, kah CHP Başkanlığında sürdürdük. En önemlisi, huzuru ve barışı Kepez’de tekrar birlikte tesis ettiğimizi düşünüyorum. Kepez’de herkesin yüzü gülüyor. Artık hizmet etme zamanının geldiğini düşünüyorum” dedi.
(Eren Aşnaz-Baykal Sağlam)
 
Paylaş