havadurum

İyi tatiller çocuklar

257

 Çanakkale’de son ders zili çaldı. Zorlu bir eğitim öğretim yarı dönemini geride bırakan çok sayıda öğrenci, dün sınıflarında aileleri ile birlikte karne heyecanını birlikte yaşadı. Öğretmenlerinin elinden karnelerinin alan öğrenciler, zorlu bir eğitim öğretim döneminin ardından yaz tatiline çıktılar. Velilerin büyük bir kısmı dün çocuklarının karne heyecanına ortak olmak için okul önlerinde bekledi. Öğrencilerin karne heyecanını ise en çok öğretmenler yaşadı. Öğrencilerine iyi dileklerde bulunan öğretmenler, yeni eğitim-öğretim yılı için şimdiden derslerine çalışma temennisinde bulundu. 

 
Yeni dönem zili 18 Eylül’de çalacak 
8 Ağustos`ta ilan edilecek liselere yerleştirme sonuçları ardından 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk zili, 18 Eylül Pazartesi günü çalacak ve ilk dönem 19 Ocak 2018 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatilinin ardından dersler, 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak, 8 Haziran 2018 Cuma günü öğrenciler tekrar yaz tatiline girecek.
 
Lise ve üniversite maratonu başlıyor 
8. sınıflarda okuyan öğrenciler, eğitim döneminin bitmesinin ardından, 29 Haziran`da yerleştirmeye esas puanların açıklanması ile birlikte 15-25 Temmuz arasında lise tercihleri yapacak. Özel okulların kayıt işlemleri ise 30 Haziran-14 Temmuz arasında gerçekleştirilecek. Lise mezunları ise üniversiteye girebilmek için ter dökecek. Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 81 il merkezi ve Lefkoşa`da yapılacak. LYS-4 10 Haziran Cumartesi, LYS-1 11 Haziran Pazar, LYS-2 ve LYS-5 17 Haziran Cumartesi, LYS-3 18 Haziran Pazar günü yapılacak. 
(Şebnem Özer)
Paylaş