havadurum

İzinsiz çıkana tutanak

1284
Ülke genelinde artan koronavirüs vakaları sebebi ile alınan 17 günlük sokağa çıkma yasağı kararı önceki gün saat 19:00 itibari ile başladı. Çanakkale`de koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 gün süreyle uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde polis ekipleri kentin çeşitli noktalarında denetimlerini sürdürdü. Ekipler, izin veya seyahat belgesi olmayanlar hakkında tutanak tuttu. Troya Caddesi`ndeki denetimlerde trafik polisleri, durdurulan araçlardaki kişilerin seyahat ve çalışma izin belgelerini kontrol etti. Ekipler, belgeleri bulunmayanlar hakkında tutanak tuttu. Denetleme sırasında caddede uzun araç kuyrukları oluştu.
"Hastaneden geliyoruz"
İzin belgesi olmadığı için hakkında tutanak düzenlenen fırın çalışanı Emre Boz, "Fırın işletmesi olarak geçiyoruz. Şu anda ben işe yeni başladığım için sigortam olmadı. Muhasebecimizden kaynaklı. İzin belgem de yok. Belgem olmadığından dolayı tutanak tutuldu. Bilmiyorum artık, ceza mı değil mi. Kimlik bilgilerimizi verdik, bakacağız. Acemilik yani, işe yeni başlamanın vermiş olduğu acemilik" dedi. Polis denetiminde durdurulan bir sürücü ise, "Hastaneden geliyoruz. Kontrolümüz vardı. Yollar çok kabalık ama herhalde gerekli olanlar çıkıyordur" diye konuştu.
Yılbaşından beri 1300 kişi hakkında tutanak tutuldu
Bu arada Çanakkale kent merkezinde, yılbaşından beri polisin yaptığı denetimlerde koronavirüs tedbirlerine uymayan ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden toplam 1300 kişi hakkında tutanak düzenlediği öğrenildi.
(DHA)


Paylaş