havadurum

İzmir Turizm Fuarı'nda Çanakkale damgası

929

 Dünya ve ülke turizminin İzmir’de buluştuğu, 7-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 11’inci Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, dün açılışını yaptı. 2018 Yılının ‘Troia Yılı’ olması nedeniyle resmi “Tematik Partner” olarak konumlandırıldığı fuarda açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptı. Konuşmanın ardından, ‘2018Troia Yılı’ ile ilgili bir tanıtım filmi gösterildi.  2018 Troia Yılı vurgusu fuarın girişinden itibaren önemli bir yer teşkil ettiği belirtilen fuardaki Çanakkale standında, ‘Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Yücel Acer, Vali Yrd. Turan Yılmaz, Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Ticaret Borsası Başkan Yardımcıları Salamon Halyo ve Gökhan Uysal, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yrd. İbrahim Gün, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, TÜRSAB Başkanı Turgay Kılıç, GMKA Koordinatörü Recai Başaran, Biga Ticaret Borsası, ÇATOD, Çanakkale Körfez BYK, ÇARO, ÇATUD, ÇAPAD gibi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, resmi üst düzey idareciler gelen konuklar yer aldı. B Holünde 312 metrekarelik stant alanı ile 11’inci Travel Turkey Turizm Fuarı’na katılan ve tüm zenginlikleri ile tanıtımı yapılan Çanakkale’nin fuara damgasının vurulduğu belirtilerek yapılan açıklamada; “Turizm sektörünün en prestijli etkinliklerinden biri olarak nitelendirilen 34 ülke ve bin 200’den fazla firmanın yer aldığı fuarda Çanakkale Ticaret Borsası Çanakkale’nin markalarını, Çanakkale’nin gıda ve tarımsal ürünlerinin tanıtımını gerçekleştiriyor. Çanakkale markaları ile yapılan yöresel lezzetler, yemekler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Çanakkale Ticaret Borsası ve Çanakkale Profesyonel aşçılar derneği işbirliği ile hazırlanan Çanakkale 1915 Çorbası Çanakkale standına gelen konuklara ikram ediliyor” denildi. 

 
“2018 Troia Yılı’nı en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz”
Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer de yaptığı açıklamada Travel Turkey İzmir Fuarı’nda Çanakkale standının bu yıl da büyük ilgi göreceğine inandıklarını belirterek, “Bu yılki fuarda Çanakkale’miz 2018 Yılının ‘Troia Yılı’ olması nedeniyle fuarda resmi ‘Tematik Partneri’ olarak konumlandırılmış durumda. Bu kapsamda 2018 Troia Yılı vurgusu fuarın girişinden itibaren, biletler de dahil genelinde önemli bir yer teşkil ediyor. Fuarın açılışında da 2018 Troia yılı ile ilgili özel bir film gösterimi de oldu. Çanakkale’mizin özellikle yurtiçi pazarda tanıtımı için önem arz eden Travel Turkey İzmir Fuarı’nda ÇATOD üyelerimizin büyük çoğunluğu hazır bulunuyor. Fuara resmi kurumlarımızın temsilcileri, TURSAB Çanakkale Körfez BYK, ÇARO, ÇATUD, ÇAPAD gibi turizm sivil toplum kuruluşları, ÇTSO ve ÇTB gibi kuruluşlarımızın yanı sıra resmi üst düzey idarecilerimiz ve diğer sivil toplum kuruluşu ile Çanakkale ilinden yoğun bir katılım var. Fuar boyunca ÇATOD olarak gerek yurtiçi, gerek yurtdışı muhataplarımızla yoğun bir diyalog içinde olmayı, Çanakkale’mizi, bölgemizi ve 2018 Troia Yılı’nı en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.
 
“2018 Troia Yılı vurgusu fuar genelinde önemli bir yer teşkil etmekte”
Ayrıca fuar ile ilgili değerlendirme yapan Çanakkale Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Salamon Halyo;  “Valiliğimiz koordinasyonuyla tüm kurumlarımızın, tüm ilçelerimiz ile hep beraber temsil edildiği ve birlik ve beraberliğin vurgulandığı Travel Turkey Fuarı’nda ilimizin hem en güzel biçimde tanıtılmasını, hem de üst düzeyde temsil edilmesini önemsedik. Bu yılki fuarın en önemli özelliği Çanakkale’miz 2018 Yılının “Troia Yılı” olması nedeniyle fuarda resmi “Tematik Partneri” olarak konumlandırıldı. Bu kapsamda 2018 Troia Yılı vurgusu fuarın girişinden itibaren, fuar genelinde önemli bir yer teşkil etmekte Turizm sektörünün en önemli fuarlarından olan Travel Turkey’de bizler Çanakkale Ticaret Borsası olarak Tarım ve Turizm sektörlerinin birlikte beraberce yürütülmesi ve tanıtılması gerektiğini düşünerek bu fuara çok önem verdik. Sn. Valimiz tarafından Borsamıza ilimizin tarım ve gıda ürünlerinin tanıtımı ve yöresel değerlerimizin sunumlarının yapılması görevi verildi. Bu kapsamda bizler ilimizin peynirini, peynir helvasını, tahin helvasını, domatesini, salçasını, zeytin ve zeytinyağını, sebze ve meyvesini balını, reçellerini, sardalyesini, Bayramiç elmasını, Bayramiç beyazını tanıtmak üzere hazırlıklarımızı yaptık. Tüm üyelerimizden katalog ve broşür topladık. Bütün bu çalışmalarımızı üyelerimiz ile birlikte ve Bayramiç Ziraat odamızla yürüttük.  Ayrıca Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneğimiz ile işbirliği yaparak misafirlerimize Çanakkale 1915 çorbası ikramında bulunuyoruz. Biga Ticaret Borsası işbirliği ile, Biga peynir tatlısı, Biga lokumu gibi lezzetleri ikram etme fırsatı bulduk. Çanakkale’nin turizm değerleri yanında yöresel ürünlerimizi fuar süresince tanıtıyoruz. Çanakkale’nin Gastronomi Turizmi Potansiyelini orada en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz” dedi.
(Oya Koyuncu)
Paylaş