havadurum

KADERİNE TERK EDİLEN KADINLAR

2606
Amerika`nın yaptığı açıklamaya göre talibanın 3 ay daha Kabil`e gelemeyeceği düşünülüyordu. Öyle olmadı... taliban küçük harfle yazacağım bilginize, kadınları görmezden gelen kişiler, siyasi oluşumlar yazıda saygıyı hak etmiyor şahsi görüşüme göre. taliban ilerlemesi çok hızlı oldu ve geçtiğimiz günlerle medyaya yansıyan sayısız görüntüyle karşılaştık. Ülkenin iç meselelerinden veya göç politikalarımızdan değil bu yazımda insanlıktan bahsetmek istiyorum.
 
Güney Kore meclis başkanı yalnızca Türkiye`ye kardeş ülke dediklerine dikkat çekmişken Türkiye`yi temsil eden yetkililerin gerici, kadını canlı canlı mezara gömen talibana olumlu baktıkları kardeş gördükleri gibi açıklamaları tepki çekti.
 
Afgan toplumu tarihin görmediği bir karanlığa gömülürken dünya Afganistan`ı terk etti. Bu dünyada Bosna Savaşında BM kampında sayısız CANA kıyıldı hem de Avrupa`nın kıyısında.
 
İnsanlık çıkarı olmayınca CANLARI terke daldı.
 
Bir kara parçasının uranyum, petrol ya da bilmem ne zengini olduğu anlaşıla görsün tüm akbabalar oraya çökmeye başladı.
İnsan olduğuma tiksiniyorum.
 
Yok saydığımız insanlar adına içim kin dolu.
 
Burka giymedi diye öldürülen kadınlar, gazeteci olduğu için, sinemacı olduğu için öldürülen kadınlar, yüzü açık sokakta dolaştığı için öldürülen kadınlar, kadın hakları savunucusu olduğu için öldürülen kadınlar, yanında erkek olmadan sokağa çıktı diye öldürülen kadınlar....
Ortaçağda Avrupa`da şifacı oldukları için öldürülen kadınlar...
 
Afganistan`daki taliban zihniyeti şeriat adı altında dünyanın bir kara parçasını siyaha boyadı ve tüm dünya buna seyirci kaldı. Dünya barışı adı altında kurulmuş tüm barış yanlısı örgütleri kınıyorum. İnsanlığınızdan utanın.
 
Dünyayı doğu-batı, sağ-sol, kuzey-güney, Sovyet-Abd diye ayıran ayrılıkçı insan aklıdır.
 
Tüm savaşlar, insanın kafasında yarattığı bu zıtlıktan ve güç denen bu saçmalıktan ortaya çıkıyor.
 
İnsan` yaşat ki devlet yaşasın. Afganistan`da kadınlar insan olarak bile görülmüyor. Kaçanlar en şanslı olanlar. 12 yaşında bir kız çocuğu düşün taliban askerlerine ganimet olarak görüyor. Ne kadar sığ, cahil zihinler... Türkiye`den de bir kısım fikri bozuklar Afganistan`dan Mustafa Kemal değil, taliban çıktı diyor. Bu ne fikirsizliktir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir an önce Mustafa Kemal ATATÜRK çizgisine geri dönmelidir.
 
Afgan gazeteci Nazira KARİMİ:`` Çok üzgünüm şu anda kendimi çok kötü hissediyorum. Keşke burada Atatürk`ü daha çok dinleseydiler. Eğer Mustafa Kemal ATATÜRK`ü dinleseydiler ülkem bugün bu durumda olmazdı.`` Dedi.
 
12, 13 yaşındaki kız çocuklarını askerlerine ganimet olarak toplayan bir örgütün hiçbir mesajı olumlu görülemez. Gerici ve cehalet içinde olan hiçbir oluşum Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri tarafından KARDEŞ OLARAK GÖRÜLEMEZ.
 
``Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki; Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.``
 Mustafa Kemal ATATÜRK
 
Medeniyetten nasibini almamış, bulunduğu toplumu 100 yıl geriye götüren, kadınları hiçe sayan talibanı destekleyenler de buyursunlar Afganistan orda.