DOLAR 32.3394 %0.11
EURO 35.1779 %-0.01
G.ALTIN 2241.1509 %-0.11
BITCOIN 64267.0708 %-4.59
ETHERIUM 3342.6492 %-4.68
havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

KİM SUÇLU ???

Değerli okurlarım zaman zaman e-posta adresime gelen iletileri paylaştığımı biliyorsunuz. Bu kez de bir emekli Astsubay olan Adnan Fuat Özdemir'in 25 gün önce yazdıklarını aktarmak istiyorum. Çünkü yaşadığımız günleri ilginç bir dil ve örneklerle ortaya sermeyi başarmış.. Okurken hem düşünmeniz hem de hafızanıza kaydetmeniz dileğiyle paylaşıyorum!

7974

 

 

***

            Kim suçlu:

            “Ekonomi ithal. Üretim yok.. Devlet kaynaklarını satmış. Hazine, maliye, ekonomi deneyimsiz, bu alana yabancı, Başkanlığa varis tek aday damada emanet.

            Bayram tatili 9 gün. Toplam borç 460 milyar dolar. Ekonomi dini tatilde… TL her gün eriyor. En ucuz meyve 5TL.. Genç işsizlik % 30. Dolar piyasayı yakıyor. Kimse iş bağlayamıyor. Arz ve talep bitti. Suçlu; “ABD”, “Dış güçler”, “Faiz kur lobisi”. Niye dost Katar, Kuveyt Türkiye’ye yardım deyip te dolar yerine dinar veriyor.

Neden dost Azerbaycan bile doğalgaz satışından bizden “TL” yerine “Dolar” alıyor.

Acaba kim suçlu…

16 yılda ülke olarak protesto ede ede bitiremediğimiz mallarını sokaklarda kırıp parçaladığımız, paralarını yakıp sülalelerine sövdüğümüz her krizin mutlak sorumlusu ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Rusya, Çin, İsrail, Yunanistan, Hollanda, Avusturya, Mısır, İran, Kuzey Kore, Japonya ve daha bilmem kaç kafir memleket mi?

            Yarın kimin parasını yakıp malını yağma edeceğiz.

            Acaba kim güçlü…

            Bilim ve Teknolojiyi üniversitelerden dışlayıp din ve tarikat ile camileri yerleştiren Fen Lisesi yerine İmam Hatip Lisesi açanlar mı güçlü…

            Eğitimi Araplaştıran, her bilgiyi ve öğretiyi çat kapı Allah’a ve öbür dünyaya çıkan gerici müfredat mı…

            Laboratuvarlarını kapattığınız, tıbbi, genetiği, biyolojiyi, matematiği, fiziği, moleküler yapıyı, dijital yazılımı, Darwin’i, Evrimi günah saydırıp yasaklattığınız rektörler, hocalar ve imam kafalar mı…

            Yoksa şu an Jüpiter’i geçip güneş sistemini terke hazırlanan Curuorsity’nin ve Mars’ta gezinen Voyager uydusunun sahipleri mi…

            Var mı dünya devi bir İslam ekonomisi ve ülkesi?

            Söyleyin kim güçlü,

            Hala cehalet mi…

            Hala dinsel eğitim mi, hala öbür dünya baki bu dünya fani kafalar mı

            Söyleyin…

            Hala Osmanlıya methiye düzen o düzene özenen akıllar mı güçlü.

            Yoksa, kanla, süngüyle, çıplak bedenle kurtarılan Osmanlı’nın yetimi yoksul biçare Anadolu’ya. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Modern batı medeniyetini amaçlayan bu cumhuriyet bu milletin hakkıdır deyip;  10 yıl geçmeden Kayseri’ye “Uçak Fabrikası”, Nazilli’ye “Dokuma Fabrikası”, Alpullu’ya “Şeker Fabrikası” kuran Mustafa Kemal ATATÜRK iradesi mi güçlüdür..?

            Kurtuluş Savaşı Destanından köyüne dönen Hasan Çavuşun yarım asır sabanla, düvenle, öküzle ekip biçtiği samanı, buğdayı, mercimeğini bu gün dünyanın öbür ucundan dolarla getirten anlayış mı güçlüdür…?

            Yoksa, doları 7.200 TL den bozdurup yeniden trilyoner olan; yoksul vatandaşı % 60 daha kazığa oturtan “Yerli ve Milli” rantçılar mı… GÜÇLÜDÜR?

            Kim suçlu…. Kim güçlü sizce.

            İzah edin bakalım bu zamların gerekçesini, mutfağın yangınını,

            Hele ki Emekliye.

            ANLATIN VATANDAŞA SUÇLUYLA GÜÇLÜYÜ.”

*

SON SÖZ: Vatandaş hala kimin suçlu... Kimin güçlü olduğunu göremiyorsa vah vah halimize!...T.Ç.