havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

KÖŞEME SIĞMAYAN GESTAŞ..!

Değerli okurlarım 1987-1991 yılları arasında ve 2010 yılının Ocak ayından bu yana toplam 15.5 yıl bu köşede bila ücret yazıyorum. Başka bazı yazılarım da köşeme sığmamıştı ya da sansüre mi uğradı desem!

5212

 

 

Çanakkale yerel basınının ‘Amiral Gemisi’ Çanakkale OLAY’ın imtiyaz sahibi değişti.

*Yeni sahip Sayın Mehmet Özkurnaz’a hayırlı olsun diyorum. Eski sahip merhum Turhan Narler’i özlemle anıyor, sonraki sahip Aynur Ganiler’e teşekkürlerimi sunuyorum.

***

            GESTAŞ’ın yeni Genel Müdürü Sn. Mahir Sevinç’in gazetemizdeki röportajını okuyunca; 12 Eylül 2018 tarihinde kaleme aldığım “BOZCAADANIN BAĞBOZUMU ve GESTAŞ…” başlıklı yazımı anımsadım. Sütunumda belki de yer kalmadığı gerekçesiyle GESTAŞ bölümü yayımlanmamıştı.

            *Yeni Valimiz ve yeni Genel Müdürümüz için yararı olabilir düşüncesiyle o bölümü aynen aktarıyorum, her ikisine de görevlerinde başarılar dileyerek…

            GESTAŞ

            “7 Eylül Cuma günü saat 08:51, Fiş No: 0058 Geyikliden Bozcaada’ya otomobilimle geçtim. 93.00-TL aldılar. Ertesi gün saat 24:00’te döndüm.

·        Geyikli Araç Gişe Fişimi muhafaza altına aldım!

*Efendim, GESTAŞ’ın 30 Milyon borcu varmış. Zam yapmaktan başka çaresi yokmuş. Bu yakınışı Gestaş Yön. Kur. Üyesi Fahrettin Ersoy Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası toplantısında yapmış. Meclis toplantısında herkes de şoka girmiş.

*Ben de buradan yalnızca Çanakkale Valisi Sn. Orhan TAVLI’ya ve Gestaş Genel Müdürü Sn. Volkan USLU’ya birkaç soru yönelteceğim.

(Şimdi bu soruların muhatapları kuşkusuz yeni valimiz ve yeni genel müdürümüz… Ama biz o zaman Çanakkale’de yetkili değildik de diyebilirler!)

Soru 1 - Araç geçiş ücretlerine yapılan zam furyasının haklı gerekçelerini açıklar mısınız?

Soru 2 - Vali Konağı havuzunun ahşap seperatör ile 25.370.00-TL’ye kaplanması, Valilik Makamına tadilat ve alım bedeli olarak 45.856.11-TL, Valilik Konağına alınan ahşap salıncak için 10.856.00-TL ödenmiş midir?

Soru 3- Türk Ticaret Kanununa aykırı olan yukarıdaki harcamaları nasıl oluyor da içinize sindirebiliyorsunuz?

Soru 4- Gestaş üstüne vazife olmayan harcamaları nasıl oluyor da yapabiliyor?

Soru 5- Gestaş Türk Lirası kazanıyor, dolar üzerinden borçlanıyor gemi kiralıyor. Yoksa Türk Lirası ile gemi kiralamak yasak mı?

            (Yeni Genel Müdürün bu ‘anomali’ belli ki dikkatini çekmiş.)

-Evet…. Sayın yetkililer ve sorumlular sizlerden kamuoyunu aydınlatma adına yukarıdaki sorularıma yanıt bekliyorum.

*

            - Renkli parantez içine yazdığım satırlar hariç, köşeme sığmayan GESTAŞ yazım aynen böyleydi.

DİP NOT: Çanakkale’nin Tatil Gazetesi “Aynalı Pazar” 9 Eylül 2018 tarihinde Sayıştay Denetçilerinin Gestaş’ın harcamaları ile ilgili raporunu yayımlamış. Ayrıntıları merak eden okurlarımın, yeni Valimiz Sn. İlhami Aktaş ve yeni Gestaş Genel Müdürümüz Sn. Mahir Sevinç’in dikkatine sunuyorum… T.Ç.