havadurum

Kabatepe Orman Kampı, yeni yüzüyle konuklarını ağırlayacak

3967

 Tarihi Gelibolu Yarımadası`nda, geçtiğimiz 28 Kasım`da aşırı yağışlardan dolayı oluşan sel suları, Kabatepe`den Şehitler Abidesi`ne giden yoldaki menfezde hasara sebep olmuştu.  Bu nedenle tadilat çalışmalarının yapıldığı Kabatepe Orman Kampı da henüz açılamadı. Alanda çalışmaların kısa süre içerisinde sona ereceğini belirten Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı yetkilileri; “Çalışmalarımız sürmekte. Fakat bu keyfi bir uygulama değil, sel taşkını nedeniyle kamp alanı içerisinde önlem almamız gerekiyordu. Yaklaşık iki hafta sonra çalışmaların biteceğini düşünüyoruz. Şuan zaten vatandaşlarımız girip kamp alanından faydalanabiliyor. Ama tam randımanlı açılış için çalışmalarımız hızlandırıldı” dedi.  Kabatepe Orman Kampı’nda uygulanacak yeni ücret tarifesi ile ilgili de bilgiler veren yetkililer, “Geçtiğimiz yıllarda da bu ücret uygulaması vardı. Bu yıl yine cüzzi rakamlarla vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz” dedi. 


 
Tam kişi 3 TL, Motosiklet 5 TL 
Kabatepe Orman Kampı açıldıktan sonra uygulanacak yeni ücret tarifesi ise alan girişi alanına konulan tabelalara yazıldı.  Buna göre tam kişi fiyatı 3 TL, Otomobil şoför ve bir kişi dahil 10 TL, Minibüs şoför ve bir kişi dahil 20 TL, Motosiklet 5 TL olarak belirlendi. Araçlardaki ilave her kişi için ise 3 TL fiyat alınacağı belirtildi.  Ayrıca kamp alanının 0-12 yaş ve 65 yaş üstü kişilere ücretsiz olacağı duyuruldu. 
 
Tepkiler nedeniyle 2015 yılında tekrar açılmıştı 
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın kurulması sonrası sit alanı olması nedeniyle Alan Başkanlığının görev kapsamına giren ve iki sene açılmayan Kabatepe Orman Kampı,  2015 Temmuz ayında gelen tepkiler ve yapılan haberler üzerine kapılarını tekrar açmıştı. Plaj kısmı günübirlik olarak faaliyete giren Kabatepe Orman Kampı’nda kapıların açılmasının ardından sahilde temizlik çalışmaları başlamış ve kantin, tesisler ve hizmet alanları kapalı olarak hizmet vermişti. Bu yıl bu alanların tam kadro vatandaşlara hizmet vermesi düşünülüyor. 
(Şebnem Özer)
Paylaş