DOLAR 32.333 %0.09
EURO 35.1787 %0.00
G.ALTIN 2240.1506 %-0.15
BITCOIN 64968.6608 %-3.55
ETHERIUM 3378.0227 %-3.67
havadurum

Kabusa devam.. - Ali Çiftçi -

Fenerbahçe, başlığını attığım gibi, kabus görmeye devam ediyor, görmeye de devam edecek gibi duruyor.

7798

  Hayati bir maçta, rakibi A.Konya ilk yarının sonlarında 10 kişi kalmasına rağmen, maçı kazanamadı. Gerçi, A Konyaspor Süper Lig’in en iyi savunma yapan takımı, ama, sende Fenerbahçe`sin. Özellikle ligimizde,  günümüz futbolunda 10 kişi kalan takımların tek amacı var,  müsabakayı yenilmeden bitirmek. Çünkü, eksik kalan takım aciz duruma düşüyor. Ben futbolun Onbire - Onbir oynanması gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki sezonlarda, bu masaya yatırılıp, kabul edilebilir mi bilmiyorum. Ancak, bu fırsatı kaçıran nadir takımlardan biri,  Sarı Kanaryalar oldu. Müsabaka sanki 10’a - 10 oynandı. Fenerbahçe, maçta bu avantajı lehine çevirecek baskıyı kuramadı.  Bu zaafları sürdüğü takdirde ligin son maçına kadar düşme korkusunu yaşayacak gibi gözüküyor.

Bir kere şunu söylemeliyim ki,  Slimani bu takımda tutmadı. Israr Fenerbahçe`ye zarar veriyor. Aslında, Sarı Kanaryalar bu müsabakaya Slimani hariç, ideal kadroyla çıktığını söyleyebilirim. Valbuena ve Moses bu maçta başarılı değildi.Fakat, bu oyuncularda ısrar edilmeli.  Israr edilirse Fenerbahçe`yi sırtlayan futbolcular olacağını düşünüyorum.
Kaleci Volkan topu oyuna sokarken, ayağında çok fazla oyalıyor. Hamleleri seri olmadığı için, bir gün Fener`i yakabilir.  Dirar`ın etkili ortalarına Slimani cevap veremiyor. Önümüzdeki maçlarda Soldado  oynarsa bu ortaları iyi değerlendireceğini düşünüyorum.
Hakem Fırat Aydınus artık müsabakaları yönetmiyor, idare etmeye çalışıyor. İlk yarının ortalarında,  gözünün önündeki Skrtel`in,  Zuta`ya yaptığı vahim faul,  tartışmasız kırmızı kart. İhraç kararı için tüm veriler var. Acımasızlık var, şiddet var, rakibinin sağlığını tehlikeye atma var.  Bu hareketten sonra,  kırmızı kart çıkmazsa ne zaman çıkacak.  Anlaşılır gibi değil. Yahoviç`in atılması tartışılabilir,   fakat bence kırmızı kart doğruydu. Kaleci Volkan,  ceza sahasını terk ederek yaptığı itirazın karşılığı sarı kart olması gerekirdi.  Aydınus bunu da atladı. Ceza sahası içinde Jairson`a yapılan ihlalin karşılığı penaltı olması gerekirdi. Fırat Hoca Slimani`nin,  A.Konyaspor kaptanı Ali Turan`a dirseği ile yaptığı hareket sarı karttı, bunu da veremedi. Maça direkt tesir eden dört ihlali doğru değerlendiremedi. 
Yeni MHK` nın Allah yardımcısı olsun işleri çok zor.