DOLAR 32.3436 %0.12
EURO 35.1256 %-0.15
G.ALTIN 2240.1404 %-0.15
BITCOIN 62483.8804 %-7.24
ETHERIUM 3212.575 %-8.39
havadurum

Kaftancıoğlu'na bir destek de Çanakkale'den geldi

771
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`na 3 davadan toplam 4 yıl 11 ay hapis cezası verilmesine tepkiler büyüyor. CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural konuyla ilgili, "İktidarda kalma mücadelesi için bir yargı katliamı daha ekleyen Erdoğan ne yaparsan yap ne örgütlü mücadelemizin önüne geçebileceksin ne de o koltukta oturmaya devam edeceksin" dedi.
"2019 yılı, AKP`nin İBB seçimlerini iki kere kaybettiği yıldır"
Yargıtay`ın 9 yıl önce sosyal medya paylaşımına ceza vermesine tepki gösteren Başkan Ural, "Sarayın borazanlığını yaptığınız taktirde `Kandırıldım Allah affetsin` diyerek işlediğiniz suçlar yok sayılıyor. Siyasallaşan yargı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`nu, 9 yıl önce yaptığı sosyal medya paylaşımlarından dolayı 4 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı ve siyasi yasaklı hale getirdi. 2013 yılında yazdığı sosyal medya paylaşımlarına o günkü koşullarda neden dava açılmıyor da 6 yıl sonra, yani 2019`da dava açılıyor? Bizler bunun nedenini çok iyi biliyoruz. 2019 yılı, AKP`nin İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerini iki kere kaybettiği yıldır" sözlerine yer verdi.
"Bizler yargı katliamının karşısında dimdik duruyoruz"
Anayasa Mahkemesi`nin, Yargıtay`ın verdiği kararı bozması gerektiğini dile getiren CHP`li Ural, "İktidarın siyasallaştırdığı yargının kamçısı, hoşuna gitmeyen muhaliflerin sırtında patlıyor. İktidar tarafından ayaklar altına alınan düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü için mücadele herkesin görevidir. Bizler yargı katliamının karşısında dimdik duruyor, İstanbul seçimlerinin mimarı İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu`nun yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Canan Kaftancıoğlu`na verilen cezaların Yargıtay tarafından onanması ve siyasi yasaklı hale getirilmesini kınıyor, düşünce ve ifade özgürlüğü için Sarayın adaletsizliğine karşı tüm halkımızı omuz omuza mücadeleye davet ediyoruz. Kararlıyız. Hukuk kazanacak, demokrasi kazanacak" diye belirtti.
(Seçkin Sağlam)
 
Paylaş