havadurum

Kamçı; "Çanakkaleliler daha fazlasını hak ediyor"

1157

 2000 ve 2006 yılları arasında Çanakkale Valisi olarak Çanakkale’de görev yapan Süleyman Kamçı, Çanakkale Belediye Başkanlığına talip oldu. Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan Kamçı, AKP Çanakkale Belediye Başkanı aday adaylığı başvurusunu yaptı. 1956 doğumlu olan Kamçı, evli ve 2 çocuk babası. Çanakkale Valiliği görevi sırasında Çanakkale’yi çok sevdiğini ve emekli olması halinde Çanakkale’ye yerleşmek isteğini sık sık dile getiren Kamçı, aday adaylığı başvuru toplantısında geçtiğimiz Cuma günü emekli olduğunu, yaşamını Çanakkale’de devam ettireceğini belirtti. Toplantıda Çanakkale’yi çok sevdiğini sıklıkla söyleyen Kamçı, Çanakkale’de değişimin şart olduğunu da sözlerine ekledi. Kamçı, mevcut Çanakkale Belediyesinin hizmetlerinin yetersiz olduğunu söyledi. Çanakkalelilerin, verilen hizmetlerin çok daha fazlasını hak ettiğini söyleyen Kamçı; “Şimdiye kadar Çanakkale’miz, gerekli hizmetleri almakta geri kaldı. Bunun daha da arttırılması gerekiyor” dedi. Diğer aday adaylarına, seçim süresi boyunca çalışmalarında başarılar dileyen Kamçı; “Ak Parti içerisindeki aday adayı arkadaşlarımızın hepsine başarılar diliyorum. Benim veya bir başka arkadaşımızın aday olması hiçbir şey değiştirmeyecektir. Çanakkale’de değişimin sağlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 
“Çanakkale’yi ve Çanakkalelileri seviyorum”
12 yıl önce Çanakkale’den ayrıldığını ancak, her yıl Çanakkale’ye gelmeyi ihmal etmediğini söyleyen Çanakkale Belediye Başkan aday adayı Süleyman Kamçı; “Çanakkale’de 6 yıl Valilik görevimin ardından 12 yıl önce ayrılmıştım. Fakat bu 12 yıl içerisinde zamanımın çoğunu Çanakkale’de geçiriyordum. Emekli olunca da Çanakkale’de olacağımı söylemiştim. Dolayısıyla bu süreçte aday adaylığım söz konusu oldu. Dün itibariyle de emekli oldum ve ardından aday adaylığım kesinleşti. Ben, artık Çanakkale’de bir değişimin zamanının geldiğine inanıyorum. Şimdiye kadar Çanakkale’miz, gerekli hizmetleri almakta geri kaldı. Bunun daha da arttırılması gerekiyor. Sizlerin destekleriyle bu değişimi başaracağımızı düşünüyorum. Devlette, 22 yılı valilik olmak üzere 39 yıl görev yaptım. Bu bilgi ve birikimimle Çanakkale’ye hizmet etmek için karşınızdayım. Çanakkale’ye çok güzel hizmetler verebileceğimi söylemek istiyorum. Buna Çanakkale ve Çanakkale halkı fazlasıyla layıktır. Ak Parti içerisindeki aday adayı arkadaşlarımızın hepsine başarılar diliyorum. Benim veya bir başka arkadaşımızın aday olması hiçbir şey değiştirmeyecektir. Çanakkale’de değişimin sağlanması gerekiyor. Ben de olsam, başka bir arkadaşımız da olsa onun yanında olacağımızı söylemek istiyorum. Çanakkale’de güzel işler olacak. Eğer aday olursam, yapacağımız hizmetleri söyleme imkanımız da olacaktır. Çanakkale’yi, Çanakkalelileri seviyorum. Çanakkale’ye yerleşecek olmam, Çanakkale’yi ne kadar sevdiğimin göstergesidir. 20 yıla yakın zamandır Çanakkaleliyim, Çanakkale’de çok insan tanıdım” dedi. 
 
Süleyman Kamçı… 
1980 yılında Trabzon Maiyet Memuru olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Sırası ile Çaykara ve Devrek Kaymakam vekilliklerinde bulundu. 1983 yılında 66. dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarı ile bitirerek Balıkesir ili Sındırgı ilçesi Kaymakamlığı’na atandı. 1986-1988 yılları arasında Ordu ili Aybastı ilçesi Kaymakamlığı, 1988-1991 yıllarında Bingöl vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bingöl Vali Yardımcılığı görevi sırasında bir yıl İngiltere’ye gönderildi. 1991-1994 yıllarında Kırıkkale İli Bahşili ilçesi Kaymakamı iken 20 Nisan 1994 tarihinde Mülkiye Müfettişliğine, Mülkiye Başmüfettişi iken Bingöl Valiliğine atanarak 1997-1999 tarihlerinde Bingöl Valisi olarak görev yaptı. Daha sonra Merkez Valiliği görevine tayin edildi ve Milli Güvenlik Akademisinin 28 Şubat 2000-26 Temmuz 2000 tarihleri arasında gerçekleştirilen 48’inci dönem eğitimini bitirdi. 4 Eylül 2000 tarihinden 19 Ocak 2006 tarihine kadar Çanakkale Valiliği görevinde bulundu. Vali Kamçı, 26 Ocak 2006 tarihinde Gaziantep Valiliği görevine başladı. Kamçı, 25 Eylül 2014 tarihinde Malatya Valiliği görevine başladı. 10 Haziran 2016’da Kayseri Valisi olarak görevine başlamıştır. Vali Süleyman Kamçı, evli ve 2 çocuk babasıdır.
(Baykal Sağlam)
Paylaş