havadurum

Kandemir'den adaylara "Hiçbir başkanlık ömür boyu sürmez, iki adaya da başarılar diliyorum"

735

 22 Nisan 2017’de yapılan Çanakkale Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda dönemin Başkanı Saim Yavuz ile yarışan mevcut Başkan Engin Kandemir, seçmenlerin çoğunun oyunu alarak Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı seçilmişti. 2 yıllık süreçte Kent Konseyi Başkanlığını yürüten Kandemir, dün basın toplantısı düzenleyerek, yeni başkan adaylarına başarılar diledi. 15 Eylül’de yapılacak Çanakkale Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu ve Av. Ali Çalıdağ öne çıktı. Kandemir, Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, STK’lar ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

 
“Hiçbir başkanlık ömür boyu sürecek değildir”
Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Engin Kandemir; “22 Nisan 2017 tarihinde olağan genel kurulunu yaptık. Geçtiğimiz bu dönemde kentimize katkı sağlayan tüm STK`lara, dinamiklerine ve tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Görev sürem boyunca birlikte çalışmış olduğum arkadaşlarıma, yürütme kurulu üyelerime, Meclis Başkanlarıma, Sayın Valimize, Bizden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımıza, çalışma gruplarımıza ve buralarda görev yapmış dostlarımıza, belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kentini sevdiği için, şehrini sevdiği için burada büyük bir özveriyle çalışmış, katkı sunmuş arkadaşlarım bulunuyor. Birçok mecrada görevler aldım, başkanlıklar yaptım. Hiçbir başkanlık ömür boyu sürecek değildir” dedi.
 
“Her iki aday arkadaşıma başarılar diliyorum”
Kent Konseyi Başkanı Kandemir; “Bu bir süreçtir, bir bayrak yarışıdır. Bildiğim kadarıyla şuanda Evren Kızoğlu ve Ali Çalıdağ, Kent Konseyi Başkanlığı için yarışacaklar. Başka aday çıkar mı henüz bir bilgimiz yok. Her iki arkadaşımız da sevdiğimiz, saydığımız, hatta birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımızdır, kıymetli kişilerdir. Çanakkale kamuoyu için Forbes dergisinde biliyorsunuz en yaşanabilir kent seçilmiştir. Çanakkale insanının ne kadar duyarlı olduğunu göstermektedir. STK`lar açısından nüfusa oranla en çok STK`nın olduğu il olarak görülüyoruz. 15 Eylül tarihinde görev sürem sona erecek. Her iki aday arkadaşıma başarılar diliyorum. Bu süreçte desteklerini ve çalışmalarını esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
“368 temsilci oy kullanabilecek”
Kent Konseyi Genel Sekreteri Yeliz Kaçarlar, seçimle ilgili olarak; “15 Eylül Pazar günü yapılacak Çanakkale Kent Konseyi Genel Kurulu için Çanakkale`de faaliyet yürüten toplam 580 dernek, STK ve kuruma davetiye yollandı. Gönderilen davetler sonucunda 368 geri dönüş oldu, dolayısıyla Genel Kurulda 368 temsilci oy kullanabilecek. Vali ya da temsilcisi, Belediye Başkanı ya da temsilcisi, Valiliğe bağlı 10 kamu kuruluşu, Mahalle Muhtarları, 9 Siyasi Parti temsilcileri, 2 ÇOMÜ temsilcisi, 6 noter, 20 Meslek Odaları temsilcileri, 38 Sendika, 225 dernek, 6 vakıf, 12 kent konseyi meclisi ve 36 çalışma grubu temsilcileri oy kullanacaklar” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş