havadurum

Kandemir "Esnafımızın yüzü gülsün istiyoruz"

614

 2018 Yılında yaşanan ekonomi kriz dolayısı ile zor zamanlar geçiren çarşı esnafı ile dayanışmak ve destek olmak amacı ile Çanakkale Belediyesi, Kent Konseyi, Kemalpaşa Mahalle Meclisi ve Kemalpaşa Mahalle Muhtarlığı ortaklığında ‘Çarşıda Buluşalım’ sloganı ile 29 Aralık’ta Alışveriş Günü’ düzenlenecek.  Alışveriş Gününde, animasyon, müzik… gibi, gün boyunca bir çok etkinlik düzenlenecek.   Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, 29 Aralık’ta çarşı esnafına destek amacıyla gerçekleşecek Alışveriş Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Değirmenlik Sokak ve Çarşı Caddesi’nin Çanakkale’de alışverişin kalbi olduğunu ifade eden Kandemir; “Çarşı caddesindeki ekonomik hayatı hareketlendirmek, durgunluğa canlılık kazandırmak, Çanakkalelilerin kaliteli ve indirimli ürünlerle buluşmasını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. Esnafın güne özel vatandaşlara yüzde 70’e varan indirim yapacağını ifade eden Kandemir; “Çarşı esnafımızdan alışveriş yaparak milli ve yerli ekonomiye destek vermek için 29 Aralık Cumartesi günü Çarşı’da buluşuyoruz” dedi. 

 
“Çarşı esnafımızın bir nebze olsun nefes alması için…”
Düzenlenecek etkinlikle ilgili açıklama yapan Kandemir; “Çanakkale Kent Konseyi, Kemalpaşa Mahalle Meclisi ve Çanakkale Belediyesi ile birlikte ekonomik durgunluğun arttığı bu günlerde, çarşı esnafımızın bir nebze olsun nefes alması için yılbaşı öncesi ‘Çarşıda Buluşalım’ etkinliği düzenliyoruz. Hepimizin bildiği gibi Değirmenlik Sokak ve Çarşı Caddesi, Çanakkale’de alışverişin kalbidir. Bizde, Çanakkale’mizin ekonomisi canlansın, çarşıya hareket gelsin, esnafımızın yüzü gülsün istiyoruz. Çarşı caddesindeki ekonomik hayatı hareketlendirmek, durgunluğa canlılık kazandırmak, Çanakkalelilerin kaliteli ve indirimli ürünlerle buluşmasını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. 
 
“Halka uygun fiyatlı, alışveriş imkanı sağlayacağız”
Halkın çarşı esnafından alışveriş yapmasını özendirerek, esnafın yapacağı indirimler ile halka uygun fiyatlı alışveriş imkanı sağlamış olacaklarını belirten Kandemir; “Esnaflarımız o güne özel yüzde 70’e varan indirimlerle Çanakkalelilere alışveriş yapma imkânı da sunuyor. Çarşı esnafımızdan alışveriş yaparak milli ve yerli ekonomiye destek vermek için 29 Aralık Cumartesi günü Çarşı’da buluşuyoruz. Aynı gün Kemalpaşa Mahalle Meclisimizin çalışma ofisinin açılışını saat:13.30’da gerçekleştireceğiz. Mersin Dede Sokak’ta bulunan ofisimizin açılışına tüm halkımızı bekliyoruz. Açılışın ardından çarşı caddesindeki etkinliklere geçeceğiz. Bu vesile ile ‘çarşı millidir, yerlidir, gelenektir, çarşı kardeşliktir, barıştır, çarşı bizimdir’ diyor, Çanakkalelilerimiz için etkinliğimizin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
(Zeynep Kocaman)
Paylaş