havadurum

Kara kış kente hakim oldu...

1380

 Soğuk ve fırtınalı hava Çanakkale’de etkisini gösterdi. Kent merkezinde karla karışık yağmur ve fırtına etkisini gösterirken, ilçelerde ise kar yağışı gün boyunca devam etti. Feribot seferleri durdurulurken, Gökçeada ve Bozcaada’da okullar tamamen tatil edilirken, kent merkezinde taşımalı eğitim gören öğrenciler için okullar tatil edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarı mesajı yayınlandı. Yayınlanan mesajda; “Marmara Bölgesi`nin batısında görülecek olan kar yağışlarının, Çanakkale`nin doğu (Bayramiç, Yenice, Biga, Çan), Balıkesir`in batı (Balya, Gönen, İvrindi), Kırklareli`nin doğu (Pınarhisar, Vize, Demirköy) ve Tekirdağ`ın kuzeydoğu (Kapaklı ve Saray) ilçelerinde yoğun (20 cm ve üzeri) olması beklendiğinden buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi. 

 
Merkez’de fırtına ve yağış
Dün sabaha karşı başlayan fırtına ve karla karışık yağmur gün boyunca etkili oldu. Sokaklar genel olarak boş kalırken, dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar da fırtına ve yağıştan dolayı zor zamanlar geçirdi. Sıcaklıklar gün içerisinde 3 dereceyi görürken, gece saatlerinde ise -3 dereceye kadar düştü. 
 
Okullar tatil edildi
İlçelerde kar hakim oldu.  Kuzey Ege Denizi`nde etkili olan poyraz fırtınası sebebiyle Gökçeada ve Bozcaada’ya deniz ulaşımı sağlanamazken adalarda ilk ve orta dereceli okullar ve merkezde taşımalı eğitim gören öğrenciler için tatil edildi.
 
Feribot seferleri iptal
GESTAŞ’tan yapılan açıklamada Kabatepe-Gökçeada, Geyikli-Bozcaada ve Güney Marmara hatlarındaki tüm seferlerin olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildiği belirtildi. Boğaz hatlarında dahi iptaller veya sefer aksamaları yaşanabildiği belirtilirken; “Yola çıkmadan önce 444 0 752 numaralı çağrı merkezimizden bilgi almanız önemle rica olunur. Pazartesi günü Çanakkale Kilitbahir hattındaki seferlerimiz olumsuz hava şartları nedeniyle geçici süreyle iptal edilmiştir” denildi. 
 
Yük gemisi batma tehlikesi geçirdi
Öte yandan Bozcaada açıklarında oluşan  dev dalgalar nedeniyle bir yük gemisinin batma tehlikesi geçirdiği açıklandı.  Şiddetle savrulan gemideki güvenlik halatlarının kopması sonucu 6 konteynır denize düşerken, Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü denizde sürüklenen konteynırlara karşı diğer gemilere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş