havadurum

Karaca "Çiftçiler çözüm istiyor"

892
DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanı Av. Berkan Karaca ve beraberindeki heyet Çanakkale Tarım Kooperatifleri Birlik Başkanı Mehmet Özkurnaz`ı ziyaret etti. Karaca, DEVA Partisi`nin tarım eylem planını anlatarak, Özkurnaz ile tarım politikaları ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Karaca açıkladıkları ilk eylem planının tarım olduğunu ifade ederek, "Tarım olmazsa diğer şeylerin olması da mümkün değil. Şuan çiftçiler çok büyük mağduriyet içindeler. Yem ve gübre gibi girdilerdeki fahiş fiyatlardan dolayı, çiftçiler ekemiyorlar, dikemiyorlar, biçemiyorlar" dedi.
"Girdi maliyetleri, pazara da yansıyor"
Başkan Karaca her hafta pazar yerinde stant kurarak esnafı ziyaret etiklerini dile getirerek, "Pazarda fiyatlar inanılmaz yüksek. Vatandaşların alım gücünü de görüyoruz. Ellerindeki poşetler bomboş. Ürün alamıyorlar. Girdi maliyetleri, pazara da yansıyor. Ekonomik sorunları giderebilmek için, tarım politikalarımızı tek tek açıklıyoruz. Seçim döneminde vaatlerimizi açıklayan bir parti değiliz. Keşke iktidar, bizim söylediğimiz tarım politikalarını uygulasa da, çiftçilerimiz, vatandaşlarımızın mağduriyeti bir an önce giderilse. Tarım eylemlerimiz çok önemli. Kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Bu nedenle tarıma yönelim tüm STK ve odaları, birlikleri ziyaret ediyoruz, köy köy dolaşıyoruz" diye belirtti.
"Mazottaki ÖTV`yi kaldıracağız"
DEVA Partisi Tarım Eylem Planını anlatan Karaca, "Tarım eylem planımızda, çiftçilere kaç günde neler yapacağımız bütçeleri, hangi bakanlıklar tarafından nasıl yapılacağını, tek tek, koordineli bir biçimde hesabını yaptık. En büyük vaadimiz, yem ve gübre de yüzde 50 destekleme. Normalde, bir sonraki sene için planlanır ama biz bu desteklemeyi aynı sene içinde gerçekleştireceğiz. Mazottaki ÖTV çok yüksek. Bunu kaldıracağız. Elektrik fiyatları çok yüksek, bunlarda desteklemeler gerçekleştireceğiz. Köy köy gezerek, eylem broşürlerimizi dağıtıyoruz. İnsanların hoşuna gidiyor çünkü, artık çiftçiler çözüm istiyorlar. Somut veriler, yapılacak işler görmek istiyor. Bizden başka da hiçbir parti eylem planı açıklamıyor. Bu nedenle de somut işler yapmayı çok kıymetli buluyorum.
(Damla Yeltekin)
Paylaş