havadurum

Karakaş "Bu kenti yönetmeye talibim"

1166

 CHP eski Merkez İlçe Başkanı ve Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Celal Karakaş, Merkez Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu dün, CHP Merkez İlçe Başkanlığına teslim etti. Karakaş’ın başvuru açıklamasına, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan’da katıldı. Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’a adaylık aday adaylığı başvurusunu teslim eden Karakaş, açıklamasında rakip olmasına rağmen katılımlarından dolayı Belediye Başkanlarına teşekkür ederek kazananın her halükarda CHP olacağını ifade etti. Karakaş öncelikle; “Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ın dediği gibi, Çanakkale gerçekten ‘Barışın Kenti’. Şuana kadar resmi adaylığını açıklamış olan Kepez Belediye Başkanı Sayın Ömer Faruk Mutan, kendisi benim 40 yıllık arkadaşım, dosyayı teslim ettikten sonra kendisi benim rakibim olacak. Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan kendisi bizim ağabeyimiz Belediye Başkanımız ve siyasetin tecrübeli ismi. Sağ olsun beni yalnız bırakmadı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Aday adaylığı ile ilgili bütün adaylarımızın seçildiği gibi bu partinin gerçek sahibi üyelerimizdir. Demokrasinin olamazsa olmazı sandıktır. Çanakkale Belediye başkanını seçecek. CHP üyeleri kendi adaylarını da seçmek isteyecekler. Buda onların en doğal hakkıdır” dedi.

 
“Çanakkale halkının hakları için mücadele ettim”
Meclis üyeliği döneminde de Çanakkale halkının hakları için elinden geleni yaptığını belirten Karakaş; “Ben Çanakkale’de doğdum ve büyüdüm. Bu sokaklarda çocukluğumuz ve gençliğimiz geçti. Ara verdim okudum tıp doktoru oldum ve 22 yıldır Çanakkale’de görev yapıyorum. Son 10 yılda Çanakkale Belediye Meclis üyesi olarak görev yaptım. Geçmiş dönem de 2 yıllık Merkez İlçe Başkanlığı tecrübem oldu. Belediye Meclis üyeliğinde hepiniz takip etmişsinizdir. Çanakkale ve Çanakkale’nin hakları için elimden gelen gayreti gösterdim. Merkez İlçe Başkanlığı’nda da olabildiğince şeffaf, herkese dokunan defalara köylere kentlere, kahvelere bütün STK’lara giden insana dokunan bir anlayışla hareket ettim. 16 Nisan Referandumunda da Türkiye’nin en önde gelen referandum sonuçlarından birini de Çanakkale Merkez İlçemiz aldı. Bu tabii ki bütün partililerimizin başarısıdır. Sadece Merkez İlçe olarak sahiplenmemiz doğru değildir” dedi.
 
“Çanakkale’yi, Kültür Başkenti yapmak için çabalayacağım”
Belediye Başkanı olduğu takdirde neler yapacağını sıralayan Karakaş; “Belediye Başkan aday adaylığım sonucunda eğer CHP adayı olarak seçimlere girersem Çanakkale Belediye Başkan olarak seçildiğim takdirde; en önemli hedeflerimden bir tanesi alt ve üstyapı yatırımları tamamlanmış, geleceği planlanmış bir Kültür Başkenti yaratmak. Çanakkale’miz tarih, kültür ve doğa zenginliği açısından bunu çoktan hak etmiştir. Çanakkale halkıda, Türkiye Cumhuriyeti’nin en aydın halklarından biridir. Böyle bir kentte, böyle bir Kültür Başkentini yapmak bizim en doğal haklarımızdan biridir. Bir önemli projemde uluslararası standartlarda Kongre Merkezi yapmak ve turizm yatırımlarını tamamlamak, iş aramak için başka şehirlere giden gençlerimize iş imkanı sağlamak ve Çanakkale’yi turizmde kongre kenti olarak Türkiye’nin en önde gelen illerinden biri haline getirmek. Yine aynı şekilde 50 bine yakın üniversite öğrencimiz var. 20 bin kadarda Çanakkaleli gencimiz var. 70 bin gencin yaşadığı Çanakkale’yi üniversite ve üniversiteli kenti yapmak, yeni üniversitelerin Çanakkale’ye açılmasını sağlamak ve bunun içinde çaba sarf etmek. Bugüne kadar yapılan çabalara destek vererek onları bir adım ileriye taşımak en önemli hedeflerimden olacaktır. Şehrimizin her tarafında bisiklet yolları, tramvay metrobüs, deniz ulaşımı gibi çağdaş toplu taşımacılığını arttırıp geliştirerek, bugüne kadar yapılan mevcut yeşil alanları arttırarak, Çanakkalelilerin yaşamlarını daha kolay ve daha keyifli bir hale getirmek en önemli hedeflerimden biridir. Engelli kardeşlerimizinde hayatlarını kolaylaştırmak, sosyalleşmelerini ve işlerine rahatça gidip gelmelerini sağlamak için bugüne kadar yapılan bütün çabaların bir adım daha ötesine geçmek yine benim en önemli arzu ve hedeflerimden biridir.
 
“Çanakkale’nin doğasını koruyacağıma söz veriyorum”
Çanakkale’nin büyük bir çevre kirliliği ile karşı karşıya olduğunu belirten Karakaş; “Bu konuda Sayın Belediye Başkanımızın büyük çabaları var. Ancak yetmiyor, hepimizin çaba göstermesi lazım. Çanakkale kentinin içinde ve dışında her türlü çevre kirliliğine ve şehrimizin aşırı betonlaşmasına karşı dimdik ayakta duracağıma ve Çanakkale’nin doğasını koruyacağıma söz veriyorum. Yine aynı şekilde bizim topraklarımız son derece verimli ve sulanabilir topraklardır. Buradaki köylü kardeşlerimizin kendi ürünleri ile ilgili hayvancılık ve tarımda katma değer yaratmaları için Belediye olarak elimden gelen en büyük katkıyı göstereceğimin sözünü veriyorum” dedi. 

“Çanakkale yine CHP’nin kalesi olarak korumaya devam edeceğim”
10 yıllık Belediye Meclisi üyeliğinin siyasette neler yapacağının temel göstergelerinden biri olduğunu dile getiren Karakaş;“Daha öncede söylediğim gibi Çanakkale’nin ve Çanakkalelilerin haklarını koruyarak Belediye Başkanlığı yapacağım inancını söylemek istiyorum. Seçildiğim takdirde haftanın her günü, belli bir saatte Çanakkale halkı ile yüz yüze ve karşı karşıya gelerek onların sorunlarını ve önerilerini dinleyeceğime ve bu kenti onlarla beraber yöneteceğime söz veriyorum. Yaşamım boyunca yaptığım gibi, gülen yüzümle, sıcak dokunuşumla ve hep birlikte bu kenti yönetmeye talibim, yöneteceğime inanıyorum. Gittiğimiz yol Atatürk İlke ve İnkılaplarının yolu olacaktır. Atatürk ilke ve inkılaplarından sapmadan kimseyle kavga etmeden ve başımızı da eğmeden barış içerisinde bu kenti yönetmeye talibim. Seçilsem de seçilmesem de seçim sonuçlarını kabulleneceğiz ve Çanakkale’yi yine CHP’nin kalesi olarak korumaya, muhafaza etmeye ve CHP’nin ve Atatürk’ün ilkelerini de bir Belediyecilik anlayışı ile yaşatmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki kazanamayan arkadaşlarımız, kazanamayan arkadaşlarımıza destek vereceklerdir. Bu tablo da zaten bunu gösteriyor” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş