havadurum

Karakaş; "Sağlık Müdürünün projeleri ihtiyacı karşılamıyor"

1032

 CHP Merkez İlçe Başkanı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Merkez ilçe Kongresinin ardından dün partisinin merkez ilçe binasında açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar seçim sonuçlarına dair herhangi bir itirazın kendilerine ulaşmadığını belirten Karakaş, yeni yönetimin mazbatalarını bugün alarak yapılacak bir törenle görevi devredeceklerini ifade etti. Karakaş;  “CHP Merkez İlçe Örgütü olarak hafta sonu bir seçim yaptık. Bize başvuru yapan 3 adayımız yarışacaktı. Ancak tüzüğümüz gereği 42 delege imzası olması gerektiği için seçimde iki adayımız, Kepez Belediye Meclis üyesi Yüksel Özdemir ve Çanakkale Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden Ali Uyanık yarıştı. Güzel ve centilmence bir yarış oldu.  CHP’ye yakışan bir seçim yaşadığımıza inanıyorum. Ali Uyanık ve ekibi bu seçimi kazandı. Yasa gereği 3 günlük bir bitiş süresi var. Onu bekliyoruz. Şu ana kadar bize gelen herhangi bir itiraz yok olacağını da zannetmiyorum. Yarın arkadaşlarımız mazbatalarını alırlarsa burada bir devir teslim töreni yapacağız” dedi.

“Umarım yeni seçilen arkadaşlarımız bizden daha başarılı olurlar”

İki yıllık görev süresi içerisinde görevlerini layığı ile yaptıklarına inandıklarını belirten Karakaş;  “Muhakkak eksik ve yanlışlarımız olmuştur. Görevimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu değerlerine sahip çıkmaktı. Çanakkale temel önceliğimizdi. İnsanlarımızı kırmadan, incitmeden siyaset yapmaya çalıştık. CHP dışında da diğer partilerde siyaset yapan arkadaşlarımızı da kırmadan siyaset yapmak bizim birinci önceliğimiz oldu. Aslolan ülkemize ve Çanakkale’ye hizmet etmekti bunu tamamladığımıza inanıyorum. Siyasette yeni yüzlere ve yeni insanlara ihtiyacımız olduğu da bir gerçek. Siyaseti bir meslek olmaktan çıkartmak ve yeni insanları katmak gerekir. Her partide buna ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Umarım yeni seçilen arkadaşımız ve ekibi bizden daha başarılı olurlar. Bizde onların her zaman en büyük destekçileri olacağız. Bizden daha az sıkıntı yaşamaları temel dileğimizdir” dedi.
  
“Artan nüfus yeni bir hastane ihtiyacını doğuracak”
Açıklamasında Yeni Devlet Hastanesi’ne değinen Karakaş, hastane kapasitesinin artan nüfusu karşılamayacağını belirterek; “Ben yaklaşık 9 yıldır bir önceki belediye meclisimize ilk üye olduğumda bu konuyu anlatmıştım. ‘Çanakkale Devlet Hastanesi’nin elinde mevcut arazi var ve orada yapılması daha uygun olur’ demiştim. Ama olmadı. Bir sürü şeyler yaşadık. Şimdi güzel bir hastane oldu ancak çok yanlış bir yer oldu. Hastane güzel ama yol yetmiyor, kavşak lazım, insanlar ulaşmakta zorluk çekiyorlar. Hemen hemen aynı kapasitede 485 yatak kapasiteli bir hastane oldu. Şimdi buna bir çözüm bulmak lazım. Bugün yeni bir hastane yapalım demek en az 5 yıl. 5 yıl içerisinde Çanakkale nüfusu 250 bin olur. Buda yeni bir hastane ihtiyacını doğuracak demektir. O zaman yumurta kapıya sıkışmadan bugünden hazırlıklarını yapmamız lazım. Neresi olabilir, Eski Devlet Hastanesi’nin olduğu yer olabilir, Sosyal Sigortalar Hastanesinin olduğu arazi ya da başka bir yer olmalıdır. Ancak kuzeyde olması lazım” dedi.
 
“Acil hastaların yüzde doksanı acil büyük müdahale gerektirmeyen hastalar”
İl Sağlık Müdürü ile görüşme yaptığını ve Sağlık Müdürlüğü tarafından planlanan çalışmaların ihtiyacı karşılamayacağının altını çizen Karakaş;  “Ben geçen hafta Sağlık Müdürümüzle konuştum. Yapmayı planladıkları şeyi de söylemek istiyorum. Eski Devlet Hastanesi’nin olduğu yerde Fizik Tedavi Psikiyatri Hastanesi yapmayı düşünüyorlar. Sosyal Sigortaların 42 dönümlük bir arazisi var. Orada da 7 dönümlük Sağlık İl Müdürlüğü yapmayı, 35 dönümlük alana ise Palyatif Tedavi Merkezi’nde ‘yaşlı, kanser ve felçli hasta yakınlarına evde kontrollü şekilde yaşamını sürdürmesi için eğitim verecekleri’ bir hastane. Bunlar ihtiyaç var. Ancak bunlar şu anki sorunumuzu çözmüyor. Mevcutta Devlet Hastanemizin olduğu yerde poliklinikler var. Ama bu poliklinikler çok yoğun değil. Acil Servis kapalı. Bununla ilgi Müdür Bey, ‘5 dakikada ambulans alo diyen herkese hastaneye yetişebilir. Ben ambulansla 7 dakikada yeni hastaneye giderim’ diyor. Bu bana pek inandırıcı gelmiyor. Peki kalp krizi, ya da acil beyin kanaması olan hastalara ne diyeceğiz? Onlara da kendi imkânları ile Kepez’e gitmelerini söyleyecekler. Bu olmaz. Mevcut acil hastaların yüzde doksanı acil büyük müdahale gerektirmeyen hastalardır. Bu hastaların buradan 7 km yol gitmesi mantıklı ve ekonomik değil. Bunun bence burada ciddi bir yanlış var. Çanakkale kamuoyu bu konuda ciddi bir baskı yapmalı. Şimdiden yeni bir hastane yapılması için bir kamuoyu oluşturup başarabiliriz diye düşünüyorum” dedi.  
 
“Çanakkale’nin altını üstüne getirecekler”
Son olarak Gökçeada’da yapılması planlanan altın madeni çalışmalarına değinen Karakaş;  “Bir diğer konu ise Gökçeadalılar burada. Gökçeada’da altın aranıyor.  Daha öncede baraj havzasında bir altın arama çalışması var. Anlaşıldı ki Çanakkale’nin altını üstüne getirecekler. Bu sadece çevreye duyarlı insanları değil. Bizim çocuğumuzun, torunlarımızın gelecekteki en büyük problemi altın olacaktır. Artık uzay madenciliğinin konuşulduğu ve bunun uzaydan daha ucuza maden çıkacağı biliniyorsa artık bu topraklarda maden aramaktan vaz geçilmesi lazım. Beş sene sonra buna hiç ihtiyacımız kalmayacağına ben inanıyorum” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş