havadurum

Karantinalar devam ediyor...

980

Koronavirüs vakalarında yaşana artış devam ederken, Çanakkale`de karantinaya alına bölgelere bir yenisi eklendi. Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan başkanlığında toplanan Ezine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ilçeye bağlı Dalyan Köyü 14 güren süre ile karantinaya alındı. Alınan kara doğrultusunda; "İlçemiz Dalyan Köyünde saptanan Yeni Koronovirüs(Covid-19) vakalarının yayılımını engellemek, toplum sağlığını korumak amacıyla, 29/11/12/2020 Pazar günü saat 00:00`dan itibaren 14 gün süreyle söz konusu köylerimiz için bir takım kısıtlamaların uygulanmasına karar verilmiştir" denildi. Karar kapsamında, köye giriş ve çıkışlar `Küçükbaş-Büyükbaş hayvanları otlatanlar, arıcılık ve balıkçılık faaliyetini yürütenler,( Maske ve Mesafe kuralına uyarak.), bitkisel hayvansal ürünlerin üretimi, sulaması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar, temel ihtiyaç malzemelerinin (ekmek, su, yaş meyve-sebze vb.) dağıtımında ve satışında çalışanlar, kamu personelleri..." dışında yasaklandı. Yine, zeytin hasat sezonu olduğundan dışarıdan işçi gelecek ise köy yerleşim alanına girmeden doğrudan bahçelere gitmeleri ve çalışma anında bahçe sahipleri ile 1,5 metre mesafe bırakmalarına ve maske ile çalışılmasına, zeytin işleme tesislerine çalışan dışında kimse alınmamasına, çalışanların sosyal mesafeye riayet etmelerine ve maske kullanmalarına, zeytin İşletmesine ürün teslimine tek kişi gelmesine karar verildi. 

"Toplu ibadet, ev ziyareti, esnaf faaliyetleri durduruldu"
COVID-19 bulaşma riski artışı öngörüldüğü için; toplu olarak ibadet edilmesinin geçici olarak ertelenmesine karar verilirken, cenaze namazlarının bu süreçte namaz vakitlerinden önce belirlenecek uygun bir vakitte kılınmasına, cenaze defin işlemlerinin mümkün mertebe kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesine karar verilirken yine berber, kuaför, vb. İşyeri faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulmasına, köyde yaşayan vatandaşların maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralına uyulmasının sağlanmasına, köyde ikamet eden vatandaşların köyde kendi evlerinde kalmaları esası ile kısıtlama boyunca ev ziyaretlerinin yasaklanmasına, köy minibüsleri, işçi servisleri vb. her türlü toplu taşıma araçlarının köye giriş-çıkışının geçici bir süreliğine kısıtlanmasına karar verildi. 

"282`nci madde gereğince idari para cezası..."
Alınan kararlara uymayanlarla ilgili; "Kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282`nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususlarına kara verilmiştir" denildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş