havadurum

Karla mücadele gün boyu sürdü

1155

 Çanakkale’de dün sabah erken saatlerde başlayan yoğun kar yağışı kenti olumsuz etkiledi. Birçok yerde yollar kapla kaplanırken, kurumlara bağlı ekipler gün boyunca karla mücadele ettiler. Çanakkale Belediyesi ekipleri tarafından kentin her noktasında kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldı. Çanakkale İl Özel İdare tarafından il genelinde 158 köyde 30 ekiple çalışma yapıldığı açıklanırken, GESTAŞ tarafından yapılan açıklamada ise adalar seferlerinin iptal edildiği belirtildi.

 
Kent merkezinde belediye ekipleri gün boyunca çalışma yaptı
Çanakkale Belediyesi kar yağışı ile birlikte çalışmalara hız verdi. Çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada; “Yoğun kar yağışı nedeniyle olumsuz hava koşullarının devam ettiği kentimizde ekiplerimiz kentin her noktasında kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.  Çanakkale yeni güne kar ile başladı… Barınma ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz vatandaşlarımız ve zor durumda kaldığını tespit ettiğiniz can dostlarımız için 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezi ya da 0533 703 0 703 Whatsapp İhbar Hattı ile iletişime geçebilirsiniz” denildi.
 
İl Özel İdare tarafından köy yollarında küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldı
İl Özel İdaresi tarafından köy yollarını açmak için yapılan çalışmalarla ilgili; “Çanakkale İl Özel İdaresi ekipleri tarafından merkez ve ilçelerde etkili olan kar yağışının ardından karla mücadele çalışmaları başlatıldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarında Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Karla Mücadele ekipleri yoğun bir şekilde yolları ulaşıma açma çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre sabah saatlerinden itibaren il genelinde 158 köyde, 30 ekiple çalışmalar aralıksız devam ediyor” denildi. 
 
GESTAŞ, adalar seferlerinin iptal olduğunu açıkladı
GESTAŞ tarafından adalar vapur seferlerinin iptal edildiği belirtilerek; “Çanakkale-Eceabat Hattı seferlerine saat başı olarak devam etmektedir. Salı günü Çanakkale’den her saatin buçuklarında, Kilitbahirden saat başlarında  seferlerimiz yapılmaktadır. Salı günü Gelibolu Lapseki hattındaki seferlerimiz saatsiz olarak devam etmektedir. Salı günü Kabatepe-Gökçeada, Geyikli-Bozcaada ve Güney Marmara hatlarındaki tüm seferler olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edilmiştir. Yola çıkmadan önce 444 0 752 numaralı çağrı merkezimizden bilgi almanız önemle rica olunur” denildi. 
(Zeynep Kocaman)
Paylaş