havadurum

Karşılıksız çekler hem isim hem de adres mi değiştirtti…

678

 ÖZEL HABER

Seçkin Sağlam
Şebnem Özer
 
Çanakkale’nin önde gelen gıda ve yemek firmasına karşılıksız çekler verilmesi nedeniyle ceza davası açıldığı ve alacaklılarını zarar uğratmak kastı ile yaptığı hileli işlemler nedeniyle de hakkında nitelikli dolandırıcılık iddiası suç duyurusunda bulunulduğu bilgisine ulaşıldı. Sebze ve meyve halinde çalışan kişiler tarafından yapılan suç duyurusu sonucu söz konusu firmanın 8 ortak ve yöneticisi hakkında; “Nitelikli dolandırıcılık, ticari kayıt kullanarak hileli davranışlarla alacaklılarını kasten zarara uğratmak, alacaklılarını zarara uğratmak kastı ile hileli davranışlarla şirket aktifini azaltmak, kanunu dolanarak kanuna karşı hile kullanmak, ticareti usulsüz terk etmek” suçunun soruşturulması için Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği ortaya çıktı. Firma hakkında icra takibinin yanında, yetkilileri hakkında karşılıksız çek kesme suçundan ayrıca ceza davası da açıldığı gelen bilgiler arasında

“En az bir kişiye 200 Bin TL karşılıksız çek”
Meyve Sebze halinde çalışanları, 2016 yılında başlayan karşılıksız çek olayını ayrıca ceza mahkemesine taşıdığı olayda, iddialara göre gıda firmasında şirket yetkilisiyle yaptıkları alışverişte toplamda 9 adet çek alan şikâyetçilerin, çeklerinin tamamı karşılıksız çıktı. Bunun üzerine hal çalışanları, konuyu yargıya taşıyarak, iddia edilen suçların soruşturulması için Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Çanakkale Adliyesi’nde başlatılan icra takibinde şikâyette bulunan en az bir kişinin sadece 200 bin TL alacağı olduğu öne sürülüyor.
 
Adres değiştirildi, hisseler çalışanlara aktarıldı iddiası! …
Yargıya taşınan olayla ilgili sunulan delillerde, söz konusu firmaya Çanakkale icra daireleri tarafından haciz işlemi yapıldığı, fakat firmanın eski çalışanlarına hisse devri yoluyla devredildiği görüldü. Haciz işlemlerinin ertesi gününde ise firmanın ismini değiştirdiğini belirten hal çalışanları, daha sonra bu konudan da ek olarak şikâyetçi oldu. Hal çalışanları ve firmayı karşı karşıya getiren hukuksal sürecin hızlanacağı belirtiliyor.
Paylaş