havadurum

Kazananlar mutlu, kaybedenler umutlu...

602

Sezonun ilk haftası olduğu için takımlar puan kaygısı taşıyordu. Çekişmeli geçen müsabakalarda Göztepe, Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Galatasaray, Alanya, F.T. Antalya, Bş.Bld. Erzurum, Fenerbahçe, H.K. Kayserispor galibiyete uzanarak, sevenlerini mutlu etti. Çaykur Rize, Gaziantep, Trabzon, Ankaragücü, Malatya, Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Y.Denizli ve Sivas yeşil sahalardan eli boş ayrıldı. İ.H. Konyaspor fikstür gereği sezonun ilk haftasını Bay geçti.

Sezonun ilk haftası olması nedeniyle takımlar kendilerinden beklenen futbolu sergileyemedi. Buna rağmen, Galatasaray`ın ortaya koyduğu oyun etkiliydi. Kulüpler, pek çok problemle aynı anda boğuşmaya başladı. TFF`nin açıkladığı Harcama Limitleri, Pandemi, Transfer ve yeteri kadar hazır olamama gibi nedenlerle takımların teknik sorumluları hedefledikleri ilk 11`leri sahalara süremediler. Tribünlerin seyircisiz olması da coşkuyu engelledi.
(Yusuf Sonkurt)

________________________________________________________________________________________________

Mini Yorum
ALİ ŞANSALAN`A OLUMLU NOT; Zorluk seviyesi yüksek, derbi niteliğindeki müsabakayı isabetli tespit ve değerlendirmeler ile yöneten Ali Şansalan, verdiği penaltı ve gösterdiği Kırmızı kartta  haklıydı. Her iki takım adına eşit hareketlere, eşit ceza uygulamaları ile ‘Sahada Hakem var` dedirten bir görünüm içindeydi.  Sakin davranış biçimi,, düzgün fizik yapısı ve kondisyonu ile dikkat çekti. UEFA ve MHK talimatlarını eksiksiz uyguladı. Hakem – Yardımcı Hakem – VAR`la işbirliği istenen düzeydeydi.  Çizgisini devam ettirmesi halinde, önümüzdeki dönemde FİFA hakemliğine aday olabilecek izlenimi uyandırdı.  Zekeriya Alp MHK`sında olduğu gibi, Serdar Tatlı MHK`sında da öne çıkan Çanakkaleli Üst Klasman Hakemi Ali Şansalan, zorluk seviyesi yüksek müsabakaların hakemi olma yolunda hızla ilerliyor. 
Cahit Göveren 
Klasman E. Gözlemci


Trabzonspor – Beşiktaş maçını Çanakkaleli Üst Klasman Hakemi Ali Şansalan başarıyla yönetti
 

 

Paylaş