havadurum

Kent Konseyinde 'ırkçılık' iddiası!

1940

 Kent Konseyi Mahalle Meclislerinin seçimli olağan genel kurulları hafta sonu geçen hafta tamamlandı. Hafta sonu (Cumartesi) Cevatpaşa Mahalle Meclisi ile tamamlanan genel kurullarda yeni yürütme kurulları oluşturuldu. Cevatpaşa Mahallesi seçimli genel kurulu sırasında yaşandığı ileri sürülen bir olay sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Çanakkale Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülşen Uz ile Kent Konseyindeki görevliler arasında çıkar tartışmada, ‘ırkçılık’ iddiaları büyük tepki çekti. Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Çanakkale Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülşen Uz, Fevzipaşa Mahalle Meclisi seçimli genel kuruluna neden katılmadıklarını; “Fevzipaşalıların kendilerine kötü davranacaklarını, itileyeceklerini, ucube gibi olduklarını ve çirkeflik yaparak kendilerini orada istemeyeceklerini, kovacaklarını” ifade ederek açıklaması tepkilere neden oldu.

“Irkçı tavrı kınıyoruz”

Sosyal medyada olaya yönelik gösterilen tepkide; “Fevzipaşa Mahallesinde yaşayan Roman vatandaşlara velhasıl tüm Roman etnik kimliğine sahip vatandaşlara ön yargılı davranarak diğer mahallelerde yaşayan vatandaşlardan ayrıştırmış ve bu nefret diliyle Roman vatandaşlarını aşağılayıp hakaret etmiştir. Irkçı ve faşist söylemlerinden dolayı kendilerini kınıyoruz. Tüm Dernek, Federasyon, Konfederasyon ve Roman vatandaşlarına duyurulur. Gereken mücadeleyi vereceğiz” denildi.
 
Bugün basın açıklaması yapılacak 
Öte yandan Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi ve Çanakkale Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülşen Uz’un Romanlara yönelik ayrımcı ve ötekileştirici söylemlerine yönelik basın açıklaması yapılacağı öğrenildi. Bugün saat 13’te Fevzipaşa Mahallesi Mahalle Meclisi’nde yapılacak basın açıklamasında Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi ve Çanakkale Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülşen Uz’a tepki gösterilecek.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş