havadurum

Kent ekonomisi Biga'da masaya yatırıldı

1552
Ziyarette bölgenin en büyük sanayi kuruluşlarından birisi olan Doğanlar Yatırım Holding Başkan Yardımcısı, Kelebek Mobilya Başkan Yardımcısı, TSO ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Biga OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Nurettin Duyar, Cabir Kaşdemir, Mustafa Fehmi Nuhoğlu, Ümit Topçu tarafından karşılandı. Buradaki ziyarete Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, Kaymakam Mustafa Can, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici, MÜSİAD Çanakkale Başkanı Şerif Mutlu ve Parti teşkilatı katılım sağladı.
Biga OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, mevcut OSB`de katılım oranının yüzde 96 olduğunu, katılımcılarımızın büyük çoğunluğunun ihracat yaptığını ve 2020 yılında yaklaşık 40 milyon $ ihracat yapıldığını belirtti. Yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsünün sayesinde katılımcıların ve diğer yatırımcıların Biga OSB`ye ve 2. Etap Genişleme alanına olan ilgilerindeki artış hakkında bilgi verdi. 2. Etap`ın tamamlanması ile birlikte Biga OSB yaklaşık 25 yatırımcıya daha hizmet vermeye başlayacak. İmar planı çalışmalarının Bakanlık tarafından onaylanmasından sonra proje, yol ve alt yapı çalışmalarına başlanması planlanan Biga OSB 2. Etap için çalışmaların devam ettiğini belirten Şadan Doğan, Vali İlhami Aktaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan`a katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.
"Var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"
Günün sonunda Biga Belediyesi`ni ziyaret eden Turan, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder`in katılımıyla Biga`daki oda başkanlarıyla toplantı düzenledi. Oda başkanlarıyla gündeme ilişkin ve Biga`daki isteklere yönelik istişarelerde bulunan Turan, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan`ın da ilçedeki çalışmalar kapsamında bilgilendirmesini dinledi. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı açıklamada, "AK Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş, Kaymakamımız Mustafa Can, AK Parti Çanakkale İl Başkanımız Naim Makas, İl Genel Meclis Başkanımız Nejat Önder, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Gümüşçay ve Karabiga Belediye Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımız, İl ve İlçe yönetimimiz ile birlikte, Ağaköy Trafik Denetleme İstasyon Amirliği`nin temel atma törenine katıldık. Ardından Zahireciler Sitemize ve Organize Sanayi Sitemize ziyaretler gerçekleştirdik. Günün sonunda Oda Başkanlarımızın da katılımıyla Belediyemizde toplantı gerçekleştirdik. Temelini attığımız Trafik Denetleme İstasyonumuzun ve yapılan görüşmelerin Biga`mız için hayırlı olmasını diliyorum. Bölgemizin ve Biga`mızın her geçen gün daha da kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
(Haber Merkezi)



 
Paylaş