havadurum

Kepez'de 'halk' konuştu

944

  31 Mart seçimleri öncesi Kepez halkına sorun ve önerileri paylaşma, çözüm bulma ve Kepez’i birlikte yönetme vaadi veren Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, vaatlerini yerine getirmek amacı ile Kepez halkı ile bir araya geldi. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri Kepez Meydan Anfi Tiyatroda düzenlenen ‘Halk Günü’nde halkın sorunları, şikayetleri, öneri ve isteklerini dinlediler. Vatandaşların sorularını cevaplayan Başkan Arslan, sorunların not alındığını ve çözüme kavuşturulması için en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını söyledi. Toplantı öncesi konuşan Başkan Arslan, 31 Mart seçimleri öncesi Kepez’i halkla birlikte yönetme sözü verdiklerini belirterek; “Halktan yana belediyecilik yapacağız, birlikte üreteceğiz dedik. Sizler bu akşam, sokağınızın sorunlarını bizlerle paylaşacaksınız. Kepez’in vizyonu ile ilgili projelerinizi bize bildireceksiniz” dedi. Çağdaş, dürüst, şeffaf, çözüm odaklı yönetim değerlerine sıkı sıkıya bağlandıklarını ifade eden Başkan Arslan; “Belediye meclislerimiz, belediye personellerimiz, esnaflarımızla kuracağımız güçlü bir kent konseyi ve siz halkımız ile birlikte yöneteceğiz dedik. Hep birlikte eş güdüm içinde sorunlarımızı konuşacağız. Çözümleri birlikte bulacağız” dedi. Başkan Arslan’ın konuşmasının ardından söz alan Kepez halkı, sorunlarını, şikayetlerini ve Kepez için önerilerini dile getirdiler. Vatandaşların sorunlarına cevap veren Başkan Arslan, alt yapısı olmayan sokaklar için bir an önce çalışmalara başlanacağını, çocuk parklarının daha güvenli ve hijyenik hale getirileceğini,  Kepez Meydan, plaj, piknik alanları ve tuvaletlerin temizliği ile hijyeninin sürekli sağlanması için görevlilerin atandığını söyledi. Başkan Arslan, vatandaşların Kepez’in en önemli sorunu olan ‘su sorunu’ ile ilgili şikayetlerine ise kısa ve uzun vadeli iki çözüm önerilerinin olduğunu belirterek; “Kepez’in içinden Dardanos ve Güzelyalı’ya giden su hattımız var. Sizlerde uygun görürseniz Çanakkale Belediyesinin suyunu kullanacağız. Uzun vadeli çözüm ise Kepez’e su arıtma tesisi yapmak. Ancak bunu yapmak için zamana ihtiyacımız var. Bu 4 ya da 5 yıl içerisinde çözüme ulaşır” dedi.

 
“Söz halkımızın”
Başkan Arslan, Kepez’i birlikte yönetmek için ilk adımları attıklarını belirterek; “Seçimler öncesinde yapacaklarımızı paylaştık. ‘Su, ulaşım, çöpler, sosyal belediyecilik’ dedik. Ana ilkelerimizi hazırladık. ‘Halktan yana belediyecilik yapacağız, birlikte üreteceğiz’ dedik. Sizler bu akşam, sokağınızın sorunlarını bizlerle paylaşacaksınız. Kepez’in vizyonu ile ilgili projelerinizi bize bildireceksiniz. Haftaya da esnaflarımız bizlerle sorunlarını paylaşacak. Aynı zamanda oda başkanlarımızı ağırlayacağız. Oda başkanlarımız sadece para almayacak, esnaflarımızın haklarını da savunacak. Temel ilkelerimizi ifade ettik. ‘Çağdaş, sosyal, dürüst, çevreye duyarlı, katılımcı, insan odaklı, gelişim odaklı, çözüm odaklı yönetimimiz olacak’ dedik. Bu değerlere sıkı sıkı bağlandık, belediye meclislerimiz, belediye personellerimiz, esnaflarımızla kuracağımız güçlü bir kent konseyi ve siz halkımız ile birlikte yöneteceğiz dedik. Bizler, hep birlikte eş güdüm içinde sorunlarımızı konuşacağız. Çözümleri birlikte bulacağız. 31 Mart öncesinde söylediğimiz gibi Kepez’i birlikte yöneteceğiz. Hep biz konuştuk. Bu akşam istiyoruz ki, halkımız konuşsun. Sizler konuşun. Katılım ve destekleriniz için bir kez daha teşekkür ediyorum.  Söz halkın” dedi.
 
“Sizlerde onay verirseniz kısa vadeli su sorununu çözeceğiz” 
Vatandaşların sorunlarına cevap veren Arslan; “Meydanımızı yenileyeceğiz. Tüm parkları çocuklarımızın rahat edebileceği, tehlike yaşamayacağı, hijyen kurallarına uygun şekilde düzenleyeceğiz. Ay sonuna kadar tüm parkları düzenleyeceğiz. Meydandaki, plajlardaki, piknik alanlarındaki tuvaletlerimiz için personel görevlendirdik. Bunların hijyenlerini sağlayacağız. Kepez’de maalesef 21’inci yüzyılda hala suları konuşuyoruz. Seçim öncesinde yapmış olduğumuz görüşmelerde en büyük sorunun Kepez’in suları olduğunu gördük. Ekip arkadaşlarımız ile bu noktada çalışmalara başladık. İki tane çözümümüz var. Kısa vadeli olarak Kepez’in içinden Dardanos ve Güzelyalı’ya giden su hattımız var. Sizlerde uygun görürseniz, Çanakkale Belediyesinin suyunu kullanacağız. Uzun vadeli çözüm ise Kepez’e su arıtma tesisi yapmak. Ancak bunu yapmak için zamana ihtiyacımız var. Bu 4 ya da 5 yıl içerisinde çözüme ulaşır. Tüm mali kaynaklarımızı kullansak da, İller Bankasına kredi başvurusunda bulunsak da ihale aşamasını düşünürsek zaman bu kadar sürüyor. Bu noktada, kısa vadeli çözüm önerimiz Çanakkale Belediyesi’nin suyunu kullanmak. Tabii ki bu ben yaptım anlayışı ile olmaz. Bugün sizlerden, gerçek söz sahibi halktan yetki almak istiyorum. Bu konuda bana yetkilendirme verirseniz, Çarşamba günü meclisten alınacak karar ile Çanakkale Belediyesi ile protokol imzalayarak temiz suya erişeceğiz” dedi.        (Eren Aşnaz)
Paylaş