havadurum

Kepez Belediye Başkanı Mutan; 2018'i 'Umut Yılı' ilan ettik

1161

 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Kepez Belediyesi tarafından ‘kahvaltı etkinliği’ düzenlendi. Yerel basın mensuplarının yoğun olarak katılım gösterdiği etkinlikte, basın mensuplarının gazeteciler gününü kutlayan Mutan, hediyelerini takdim etti.  Basın mensuplarına yaptığı konuşmada, Türkiye’de 150 gazetecinin tutuklu olduğuna değinen Mutan, 8 Ocak’ta öldürülen gazeteci Metin Göktepe’yi hatırlatarak; “Bir vesile ile böyle bir araya geliyoruz. Gazetecilik, basın çeşitlenerek devam ediyor ve büyüyor. Yerelinden bahsedersek, Çanakkale özellikle basın ve görsel medya noktasında ülkemizdeki birçok ilin çok daha ötesinde ciddi bir zemine oturuyor, ciddi çalışmaları ve katkıları var. Her zaman 4’üncü kuvvet olarak söyleniyor ancak maalesef 150’nin üzerine gazeteci içeride. Basının kolu kanadı kırıldı. Dün, 8 Ocak Metin Göktepe’nin ‘kim vurdu’ya gittiği bir süreç yaşanmıştı. Failleri bulundu ama hak ettikleri cezayı aldılar mı? Annesinin hala içi kanıyor. Umuda bakan daha fazla yarını yeşerten bir akılla inşallah 2018’de enseyi karartmayız” dedi.

 
“Umutsuz yaşanmaz dedik”
Kentte umuda dair yeni gelişmelerin yaşandığını ifade eden Mutan, Beldeye olarak 2018’i ‘Umut Yılı’ ilan ettiklerini ifade ederek;  “Umuda dair bir şeyler söyleme adına 2018 ‘Troia Yılı’. Troia, insanlık tarihinde insanlığın hayat gücünün olduğu bugünlere taşınan atalarımızın ayak izleri. Bu bir değer. Bu değeri dünya ile paylaşma adına bu yılı ‘Troia Yılı’ ilan edildi. Bizde, bu yılı Kepez Belediyesi olarak ‘Umut Yılı’ ilan ettik. İlkini gecen yıl gerçekleştirmiş olduğumuz ‘Bilim, Sanat ve Kültürde Güzeli Arayış’ kongremizin bu seneki ana teması ‘Umut’. Umutsuz yaşanmaz dedik” dedi.
  
“Ülkenin çeşitli yerlerinden misafirlerimizi ağırlayacağız”
Belediye tarafından düzenlenecek  ‘Bilim, Sanat ve Kültürde Güzeli Arayış’ kongresi hakkında bilgilendirmede bulunan Mutan; “Umudun sanat ayağı ve yerel yönetim ayağı olacak. Birkaç isim zikredeceğim. Tarih 19-20-21 Nisan, Sanatçı ayağına geçiyoruz, Zülfü Livaneli, Ataol Behramoğlu, gazeteciler ayağında Zeynep Oral hanımefendi var. Zülfü bey yazarçizer boyutu ile katılıyor. Arif Keskiner var. Yerel ayağında Yılmaz Büyükerşen var. Farkındalık noktasında Tunceli Ovacık komünist Başkanı var. Tunç Soyer abim var. Yurt dışından Balkanlardan Almanya’ya kadar misafirlerimiz geliyor. Almanya’dan 4 felsefeci geliyor. Mersin’den gelenlerimiz var. Ülkenin çeşitli yerlerinden misafirlerimiz gelecek” dedi. 
 
“Bilimde, sanatta umudu arayacağız”
Son olarak birçok alanda ‘umudu’ arayacaklarını belirten Mutan; “Bilimde umudu arayacağız. Sanatta arayacağız. Biraz önce ifade ettiğim gibi basın ve medyada arayacağız. Hep ‘umut’ arayacağız. Bulacak mıyız? Bulmak umudu ile arayacağız. Bu anlamda 2018’in insanlık adına barış, kardeşlik, huzur getirmesi adına ben sizlerin gününüzü kutluyorum. Hatırlanmak diyorsunuz. Kuvvetler adına 4’üncü kuvvet değil, siz o kuvvetler ayrılığının bir gücüsünüz. Onu hiç yitirmeyin. Çünkü size o yolu açanlar, bugünde sizin yarınlara yol açmanız için bekliyorlar bu yüzden iyi ki varsınız, gününüz kutlu olsun” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş