havadurum

Kepez Belediye Başkanı Mutan; "Çarşaf Liste! Çarşaf Liste! Çarşaf Liste!"

366

 CHP Kepez Beliye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, yaklaşan Kongre öncesi tüzük eleştirilerini devam ettirdi. Daha önce sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarda parti içerisinde faydalı olmayacak kişilerin üzerlerinin çizilerek, her listeden adayların seçilmesi gerektiğini ifade eden Mutan, tüzük de değişikliğe gidilmediği takdirde örgütün yarısının ötekileştirici ve küstürücü bir biçimde seçime gidileceğini ifade etti. Bloklaşan listelerin olmaması gerektiğine vurgu yapan Mutan;   “Temel amacımız en azından çarşaf listeyle siyasi parti ve seçim yasasını bir parça yumuşatarak kardeşlik, sevgi, saygı ve hoşgörünün inşası noktasında Çarşaf Liste, çarşaf liste, çarşaf liste, diyoruz” dedi.  

 
“Bu tüzük ötekileştirici bir tüzük”
Başkan Mutan; “Bu tüzük öyle bir tüzük ki ötekileştirici, kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı bir tüzük. Yine öyle ki grup oluşturup, yemeklere davet ettiriyor, bu grubun içinden İl, İlçe Başkan adayları, Belediye başkan adayları ve hatta Milletvekili adayları çıkarıp düzenlenen yemeklerde lansman yapılıyor. Peki, bu tip oluşumlar örgütün bütününü kucaklıyor mu? Tabii ki hayır. Maalesef daha ortada seçim kelimesi yokken ya da yolun başındayken örgütün yarısından fazlasını ötekileştirici, ayrıştırıcı, yok sayıcı, en önemlisi küstürücü ve güç kaybedici biçimde seçim yoluna çıkarıyor. Dışlayıcı, itici-kakıcı bu tüzük demokratik bir sürece evrilmez ise bu kavgalar devam edecektir. Temel amacımız en azından çarşaf listeyle siyasi parti ve seçim yasasını bir parça yumuşatarak kardeşlik, sevgi, saygı ve hoşgörünün inşası noktasında çarşaf liste, çarşaf liste, çarşaf liste diyoruz” dedi. 
 
“Listeleri delik deşik edeceğiz” 
Demokratik bir durum yaratılmaz ise fiili bir durum yaratacaklarını ifade eden Mutan; “Eğer bu olmazsa fiili bir durum yaratacağız rengi ne olursa olsun bloklaşan listeleri delik deşik yapmak için Merkez İlçede 3-5 kişi, ilde 8-10 kişiyi anahtar listelerde hayata geçireceğiz. Listeleri delik deşik edeceğiz. Yine tekrarlıyorum. Çarşaf liste, çarşaf liste, çarşaf liste” dedi. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş