havadurum

Kepez bugün 'Umut' diyor

949

 2’inci Uluslararası Umut Kongresi bugün başlıyor. Geçen yıl ilki düzenlenen ve ilgi göre Kongre, bu yıl çok daha geniş kapsamlı katılım ile sürecek. Kongre’nin ilk günü Kıvanç Kaşıkçı Kapalı Pazar Yeri başta olmak üzere birçok yapı ve parkın temel atma ve açılış törenleri gerçekleştirilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile yapılması planlanan temel atma ve açılış törenlerine son anda çıkan programları nedeni ile Kılıçdaroğu’nun katılım sağlayamayacağı öğrenildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yerine, CHP Genel Sekreteri Akif Hamza Çebi’nin açılış törenlerine katılacağı açıklandı. 

Ulusal ve uluslararası birçok akademisyen, siyasetçi, sanatçı ve bilim insanının katılım sağlayacağı 2’inci Uluslararası Umut Kongresi’nin programı belli oldu. 19-21 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan Kongre programında söyleşiler ve sunumlar Kepez Levent Kırca Salonu’nda yapılacak. Açılış konuşmaları ile başlayacak programda ilk gün Prof. Dr. Ataol Behramoğlu onur konuşmacısı olarak yer alacak. Konuşmanın ardından, ‘Yerel Yönetimler ve Umut, Farklı Bakış Açılarından Umut, Hukukta Umut, Dil ve Eğitimde Umut’ konuları anlatılacak. 20 Nisan Cumartesi günü Kongre’nin ikinci gününde ‘Basın ve Yayıncılıkta Umut, Emek ve Umut, Sanatta Umut, Görsel Medya ve Umut, Bilgi Ekonomisi, Bilgi Toplumu ve Umut’ konuları aktarılacak. Kongre’nin son günü olan 21 Nisan Pazar günü ise, ‘Eğitim, Bilim ve Umut, Sağlık ve Umut, Dil ve Edebiyatta Umut, Göç ve Umut, Ortadoğu`da Barış Umudu’ konuları ile Kongre son bulacak. Sanatçı ve yazar Zülfü Livaneli’nin onur konuşmacısı olarak yer alacağı son gün, ÇOMÜ Sahne ve Görüntü Sanatları Böl. Öğrencileri Troya Efsanesi Kahramanları’nı anlatılacak.
 
3 gün sürecek Uluslararası ‘Umut Kongresi’nin programı şu şekilde; 
19 Nisan 
10: 00-Açılış Konuşmaları, ‘Academy Genel Müdürü Mehmet Şahin Rating, Kongre Bilim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi’ 10: 45- Konser, ‘Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası Rey Quartet Grubu’, 11: 30 Aydınlanmanın Neresindeyiz? (Onur Konuşmacısı) Prof. Dr. Ataol Behramoğlu 12:00-Yerel Yönetimler ve Umut Oturumu ‘CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun (Moderator), Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’, 14:30- Farklı Bakış Açılarından Umut, ‘Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Prof. Dr. Rüstem Arslan (Moderator), University of Hildesheim Almanya Prof. Dr. Tilmann Borsche, M.A., M.I.L Technische Universitaet Almanya   Prof. Dr. Ernst W. B. Hess-Lüttich’, 16:00- Hukukta Umut, ‘Okan Üniversitesi Prof. Dr. Sadık Kırbaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Muharrem Erkek, Çanakkale Barosu Eski Başkanı Av. Adnan Güler’ 17:30-Dil ve Eğitimde Umut ‘Çukurova Üniversitesi Prof. Dr. Adnan Gümüş (Moderator), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Prof. Dr. Nevide Akpınar Dellal, Bakü Slav Üniversitesi Nuride Nevruzova, Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Cemal Sakallı, Institute for Balkan Studies Bulgaristan Doç. Dr. Nesrin Osmanova Ispova’.
 
20 Nisan 
09:00- Basın ve Yayıncılıkta Umut Turhan Günay (Oturum Başkanı), ‘Mühendis, Gazeteci Yazar, Cumhuriyet Yayınları ve Cumhuriyet Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Kenan Kocatürk,  Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı, Literatür Yayınları Fahri Aral, Yayıncılar Birliği 2. Başkanı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları PEN Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Özcan’, 10: 30- ‘Katılımlı İletişim Oyunları’ Şahine Hatipoğlu, 10: 45- Emek ve Umut,  ‘Mersin Üniversitesi Doç. Dr. Hilmiye Yasemin Özuğurlu  (Moderator), Eğitim Sen Temsilcisi Prof. Dr. Türker Savaş, ,  Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı’,  14:00-  Sanatta Umut, ‘Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. Onur Bilge Kula (Moderator), Film Yapımcısı, Anı Yazarı Arif Keskiner,  Gazeteci, Sosyolog, Politikacı Enver Aysever,  Devlet Opera ve Balesi eski Genel Müdürü & Doğuş Orkestra şefi Prof. Dr. Rengim Gökmen’,  15:30- Görsel Medya ve Umut, ‘Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Nihal Eminoğlu (Moderator), Hürriyet Gazetesi Dr. Oktay Saydam, Yalçın Bayer, Çanakkale Aynalıpazar Gazetesi Murat Kıray’,  17:00- Bilgi Ekonomisi, Bilgi Toplumu ve Umut, CHP Genel Başkan Danışmanı H. Yusuf Işık (Moderator), The University Of Southampton Prof. Dr. Mine Karataş Özkan, TED Üniversitesi Doç. Dr. Şebnem Yardımcı, Bilkent Üniversitesi Doç. Dr. Berk Esen’.
 
21 Nisan
09:00- Eğitim, Bilim ve Umut, ‘Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Turgay Berksoy (Moderator), Okan Üniversitesi Prof. Dr. Sadık Kırbaş, Adıyaman Üniversitesi Prof. Dr. Ayhan Esi, Prishtine University Prof. Dr. İrfan Morina,  Bulgarian Academy of Sciences Bulgaristan,  Assist.Prof. Margarita Dobreva’, 10:45-Sağlık ve Umut Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Prof. Dr. Arzu Mırici (Moderator), Acıbadem Hastanesi Prof. Dr. Mehmet Cıncık, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Özlem Söğüt, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Prof. Dr. Dilek Ülker Çakır, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Sonay Oğuz’, 14:00 - Umudu Olmayanın Atı Koşmaz, ‘Zülfü Livaneli (Onur Konuşmacısı), Prof. Dr. İrfan Morina (Moderator), 15:00-Dil ve Edebiyatta Umut Prishtine University Prof. Dr. İrfan Morina (Moderator), Europa Universitaet Viadrina Frankfurt Oder  Almanya, Prof. Dr. Harald Weydt, Ivane Javakhishili Tblisi State University  Georgia & Europa Universitaet Viadrina Almanya  Prof. Dr. Alexander Kartosia’  16:15- Göç ve Umut Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Doç. Dr. Özge Uysal Şahin (Moderator), İGAM Yönetim Kurulu Başkanı, Medya Analisti, Gazeteci, Dış Politika Yorumcusu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Metin Çörebatır Doç. Dr. Başak Yavçan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Nihal Eminoğlu, Troya Efsanesi Kahramanları ÇOMÜ Sahne ve Görüntü Sanatları Bl. Öğrencileri’, 17: 30- Ortadoğu`da Barış Umudu, ‘Prof. Dr. Ahmet Yayıntaş (Moderator) Gazi Üniversitesi Prof. Dr. Haydar Çakmak, Kamu İhale Kurumu Dr. Yeşim Demir İran Türkleri Düşünce Platformu Üyesi Dr. N. Neşe Kemiksiz, Emekli Tümgeneral Hüsmen Akdeniz’. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş