havadurum

Kepezli CHP'liler sandık başına gitti

1187

 CHP, Kepez Belediye Başkan adayını belirlemek için temayül yoklaması şeklinde düzenlenen ön seçimi dün (18 Kasım Pazar), Kepez Çiftçiler Lokali’nde gerçekleştirdi.  Sabah saat 09.00’da gerçekleşen ön seçim akşam saat 17.00’a kadar devam etti. Üyelerin yoğun katılım gösterdiği ön seçime aday adayları, aileleri ve destekçileri ile birlikte katıldılar. 2019 Mart ayında yapılacak Yerel Seçimler için düzenlenen ön seçimde 3 aday adayı yarıştı.

Üyelerden ön seçime yoğun katılım

Kepez Meydan’da bulunan Çiftçiler Lokali’nde gerçekleşen ön seçime Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP İl, Merkez İlçe ve Kepez Belde Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar. 870 üyesi bulunan CHP Kepez Belde Örgütü üyeleri,  Belediye Başkan adaylarını belirlemek için düzenlenen ön seçime yoğun katılım gösterdiler. CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ön seçim sandığında görevli olarak yer alırken, her aday adayından bir temsilcide gözlemci olarak sandık başlarında durdu. Sabahın erken saatlerinde oylarını kullanmaya başlayan üyelerin oy kullanma işlemi saat 17.00’a kadar devam etti.  
 
3 aday adayı yarıştı
2019 Mart ayında yapılacak Yerel Seçimler için 3 Belediye Başkan aday adayı yarıştı. CHP Kepez Eski Belde Başkanı Birol Arslan ailesi ve yakınları ile birlikte ön seçime katıldı. Belediye Başkan aday adaylarından Kepez Belediye Meclis üyesi Erhan Bektaş ailesi ile birlikte seçim ofisi kapısında üyelerle selamlaştı. Üçüncü aday adayı Ali Aygün ise eşiyle beraber seçim boyunca üyelerle sohbet ederken, diğer aday adaylarına başarılar diledi. CHP adaylarını belirlemek için başlattığı temayül yoklaması şeklinde gerçekleşen ön seçimin ilkini Kepez’de gerçekleştirmiş oldu. CHP’nin seçim takvimine göre 25 Kasım tarihinde Çanakkale İl Belediye Başkanlığı için, 2 Aralık tarihinde ise Çanakkale Belediyesi Meclis Üyelikleri ve İl Genel Meclis Üyelikleri için üye bazında eğilim yoklaması yapacak.
(Eren Aşnaz- Seçkin Sağlam)
Paylaş