havadurum

Kıdemli Çanakkaleliler Dardanelles Gençlik ile buluştu

1958

 Eski Çanakkalelilerden oluşan Dardanelles Gençlik tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksek hale gelen buluşma Çanakkale Belediyesi Güzelyalı Halk Plajı’nda yapıldı. Etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek ve eşi Özen Algönül Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve eşi, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve eşi,Eski Çanakkale Milletvekili ve Çevre Bakanı Hamdi Üçpınarlar, DYP eski İl Baikanı Mehmeh Ünal, Tarihçi yazar Mithat Atabay ve davetliler katıldı. Etkinlik kapsamında şarkılar söylendi, oyunlar oynandı, sohbetler edildi ve eski hatıralar yeniden hatırlandı. Etkinlikte düzenlenen konser, davetlilere güzel bir gece yaşattı. Etkinlikte ayrıca 31 Ağustos doğumlu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek ve Çanakkale’nin ünlü iş adamlarından Ali Bakır’ın doğum günü kutlandı. Erkek ve Bakır’a pasta sürprizi yapan Dardanelles Gençlik, ikilinin doğum gününü kutladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek; “Doğum günümde böyle bir etkinliğin olmasından dolayı, bu etkinliği organize eden Dardanelles Gençlik’e, Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’a çok teşekkür ediyorum. Burada annemin ve babamın çok yakın dostları var. Onları burada gördüm ve çok mutlu oldum. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 
“Bu kent, gelenler tarafından beğeniliyorsa burada sizlerin payı çok büyüktür”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Herkesin bu kentte çok ciddi katkıları var. Bu kent, gelenler tarafından beğeniliyorsa burada sizlerin payı çok büyüktür. Çanakkaleliler, bu barışsever ortamlarda birlikte olmayı hep istemiştir. Barış’ın ardından ikinci bir sözcük kullanıyoruz, bu da özgürlük. Bu kent için ‘Özgürlüklerin kenti’ diyoruz. İnsanlar, bu kentte özgürce yaşamayı ve çocuklarını bu şekilde yetiştirmeyi istiyorlar. Bu, bir kişi üzerine yıkılamaz, bunda hepimizin katkısı var” ifadelerini kullandı. 
 
“Su kaynağı yoksa, Çanakkale de yok”
Belediye Başkanı Gökhan; “Bu arada bir mücadelemiz var. Kirazlı-Balaban mevkiinde yürütülen altın madeni işletmesine karşı bir eylemin içerisindeyiz. Bu eylemde haklıyız. Yani bizim içme suyu kaynağımız Atikhisar Barajı ve bu baraj dışında bir su kaynağımız yok. O su kaynağı yoksa, Çanakkale de yok. Onun için o su kaynağının korunması, DSİ tarafından Belediyeye verilmiştir. Dolayısıyla ‘Belediye Başkanının altıncıların orada ne işi var’ diye düşünenlere söylüyorum; orası tam da bizim sorumluluk alanımızda. Çünkü sağlıklı su kaynağını korumak ve baraj havzasındaki bütün tehlikeleri bertaraf etmek bizim görevimizdir” dedi. 

“Siyanürle altın işletmesine karşıyım”
Başkan Gökhan; “Ben, madenciliğe karşı değilim. Ama siyanürle altın işletmesine karşıyım. Hem de su kaynağımın başında yapılan altın madenciliğine karşıyım. Yaklaşık 10 yıldan beri bunun mücadelesini veriyoruz. Hukuki süreçler, eylemlilikler, çok çeşitli mücadelemiz oldu. Oralarda incelemeler yaptık, biraz geri çekildiler ama seçim esnasında gözle kaş arasında 195 binin üzerinde ağacı kestiler” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş