havadurum

Kılıçdaroğlu; "Çanakkale, Türkiye'nin en özel kentlerinden birisidir"

1134

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi Çanakkale’ye geldi. Biga Belediyesinin 22 milyon lira bedel ile vatandaşlara kazandırdığı projelerin açılışını yapmak için Çanakkale’ye gelen CHP Lideri, havaalanında karşılandı. Karşılamaya, CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP İlçe Başkanları, İl Kadın Kolların Başkanı ve Yönetim Kurulu, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu, İl ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Teşkilatı ve partililer katıldı. Önceki dönem CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz de CHP Lideri’ni karşılayanlar arasındaydı. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile birlikte Çanakkale ziyaretinde katıldı. Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Altın Yıllar Yaşam Merkezi oldu. Kılıçdaroğlu, daha sonra Atam Kreş Çocuk Kültür Evi’ni ziyaret etti. Burada çocuklarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kılıçdarolu’nun bir sonraki adresi Biga oldu. Biga’da 22 milyon lira bedele sahip 3 büyük projenin açılışına katılan Kılıçdaroğlu, daha sonra Muhtarlar ve STK’lar ile bir araya geldi. Muhtarlar ve STK’larla toplantı düzenleyen CHP Lider, Biga’nın Karabiga Beldesinde vatandaşlarla buluştu.

 
“Biz, kıdemli hemşerilerimizin bir arada olmalarını, sosyalleşmelerini istiyoruz”
Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin vatandaşlara yönelik çalışmalarıdan bahsetti. Çanakkale’nin kıdemli vatandaşları ve çocuklarına yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirten Başkan Gökhan; “Sayın Genel Başkanımız, Altın Yıllar Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti, oda oda gezdi, gördü. Genel Başkanımız,  Çanakkaleli kıdemli hemşerilerimizin burada ne kadar mutlu olduklarını örme imkanı buldu. Biz, kentteki 65 yaş ve üzeri olan kıdemli hemşerilerimizin bir arada olmalarını, sosyalleşmelerini, burada hayatlarının becerilerini devam ettirmelerini, burada yeni arkadaşlar edinmelerini ve hayata bağlanmaları için böyle bir proje başlattık. Burada çok başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Çünkü buraya gerçekten yoğun bir ilgi var ve 500’ün üzerinde hemşerimiz buradan faydalanmakta. Tabi 500’ün üzerinde de bir talep var ve biz de hemen yan binaya ilave projemiz var. Bir yan tarafına da çocuklara yönelik bilim merkezi yapıyoruz. Artık bundan sonra çocuklar ve kıdemli vatandaşlar bir arada olacaklar. Dolayısıyla burada hayata küsmemek çok önemli, becerilerini devam ettirebilme ve topluma sumak da çok önemlidir. Zaten buradaki kıdemli hemşerilerimizin büyük çoğunluğu belli bir meslekten gelen insanlar olduğu için burada da becerilerini devam ettirme şansını elde ediyorlar. Çanakkale, yaş ortalaması yüksek bir kent. Çünkü Çanakkale, özgürlüklerin, insanların huzur bulduğu bir kent olduğu için bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz. zaten Çanakkale’ye sonradan gelenlerin çoğunluğu yaş ortalaması yüksek insanlar.  Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde de sonradan Çanakkale’ye yerleşen hemşerilerimiz var” ifadelerini kullandı. 

“Kazdağları’nda vatana ihanet edenlere karşı büyük mücadele veriyoruz”
CHP Lideri’ne iki sepet meyve ve sebze ürünü hediye eden Başkan Gökhan, konuşmasında Kazdağlarına yönelik yapılan maden faaliyetlerine değinerek; “Huzurunuza iki tane sepet geldi. Bu sepetlerden bir tanesinde Tohum Sandığımızda yerli ürünlerimizi kaybetmeme sürecinde verdiğimiz mücadelenin ürünleri var. Ülke olarak ne yazık ki tohumda dışarıya bağımlı hale geldik. Biz de inadına ‘yerli ürün’ demeye devam ediyoruz. Tohum Sandığımızda şenlikler yapıyoruz. Dolayısıyla yerli ürüne önem vermeye çalışıyoruz. Diğer sepette de elma, nar ve ayvadan oluşan Kazdağları’ndan gelen meyvelerimiz var. Kazdağları, Türkiye ve Çanakkale içi çok önemli bir değer. Biz, Kazdağları’nda altıncılarla, termik santralcilerle, vatana ihanet edenlerle, vatanın topraklarını kirletenlerle büyük mücadele veriyoruz. Bu ürünlerin yetiştiği dağları maalesef altıncılara peşkeş çekiyorlar. Bununla ilgili hem hukuki hem evrensel mücadelemiz devam ediyor. Sizin de bu konuda duyarlılığınızı bildiğimiz için ürünleri size sunmak istedik. Bu kentte sizi bir kez daha ağırlamaktan büyük şeref duyuyoruz” dedi. 
 
“Türkiye’nin en güzel ve en özel kentlerinden birisi Çanakkale’dir”
Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde kıdemli vatandaşlara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Çanakkale’yi hepimiz biliyoruz. Türkiye’nin en güzel ve en özel kentlerinden birisi Çanakkale’dir.  Dolayısıyla burada yaşamanın da bir ayrıcalığın var. Bu ayrıcalığı sadece burada yaşamak değil, yaşarken birlikte olma ayrıcalığı da olmalıdır. Birlikte olmanın yolunu da Sayın Belediye Başkanımız, gayet güzel bir projeyi hayata geçirerek sizlere açtı. Sizleri burada görmek ve sizlerin arasında olmak, benim için onur ve gurur meselesi. Bu nedenle sizlerle birlikte olmaktan büyük keyif aldığımı ifade etmek isterim. Siyaseten ‘Türkiye’nin kurtuluşu üretimdedir’ deriz. Üreten bir ülke güçlü olur, her alanda üretmek lazım. Üniversitede bilgi üretmek gerekiyor. Sanatta roman, tiyatro, sinema üretmek gerekiyor. Fabrikada katma değeri yüksek ürünler üretmek lazım. Yani üreten bir Türkiye, dünyanın her yerinde sayılır ve güçlü olur. Üretmenin yaşı yoktur. Bu merkezide bu şansı hemşerilerimize tanıdığı için Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş