havadurum

Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ı eleştirdi

1361
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin İl Başkanlığı binasının açılışına katılmak üzere Çanakkale`ye geldi. Trakya turunun ardından Lapseki`ye feribotla geçen İnce, Lapseki`de az ilgiyle karşılandı. İnce`yi Lapseki`de yaklaşık 15 kişi karşıladı. İnce, Lapseki`nin ardından beraberindeki partililer ile birlikte konvoy yaparak Çanakkale Merkez`e hareket etti. Burada esnaf turu gerçekleştiren İnce, Aynalı Çarşı`ya ziyarette bulundu. İnce, sokaktaki vatandaşlarla bol bol özçekim yaptı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, esnaf ziyaretlerinin ardından Cumhuriyet Meydanı`nda kurulan stantta partililere seslendi. Cumhuriyet Meydanı`nda İnce`yi yaklaşık 150 kişi dinledi. İnce Cumhuriyet Meydanı`nda yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a eleştirilerde bulundu. İnce`nin konuşmasının ardından Memleket Partisi Çanakkale bürosunun açılışı gerçekleştirildi. 
İnce Cumhuriyet Meydanı`nda yaptığı konuşmada şunları söyledi; "17 Mayıs`ta İçişleri Bakanlığına dilekçemizi verdik, 19 Mayıs`ta da ilk gezimizi Samsun`a yaparak partimizi kurduk. Bugün 15`nci il binamızı Çanakkale`de açıyoruz. Herhalde bir ay içerisinde 50`yi geçeriz. 18 Eylül`de kurultayımızı yapacağız. Kurultaydan sonra seçime katılma hakkı elde edeceğiz. Türkiye`nin sizlere bir özetini yapayım. 18-19 yıldır bir iktidar var. 19 yılın sonunda geldiğimiz nokta şudur; hayvancılığımız bitmiştir. Gübre fiyatları yüzde 220 artmıştır. Ekim alanları yüzde 15 azalmıştır. Çiftçi pahalıya mal etmektedir, tüketici ise pahalıya yemektedir. Çiftçi halinden memnun değil; emekli memur da halinden memnun değil. Tarımın geldiği nokta budur Türkiye`de. Müslümanlar Kurban bayramında Angus kesiyor artık. Eğitimin geldiği nokta daha da berbat. Ne uzaktan eğitim var; ne yüzyüze eğitim var. 2 milyon 400 bin genç üniversite sınavına giriyor. 512 bin genç barajı geçemiyor. 20 bölüme hiç kimse tercihte bulunmuyor. 40 matematik sorusundan ortalaması Türkiye`deki gençlerin 5,5 soru çözebiliyor. 40 matematik sorusundan 2 milyon 400 bin gençten ortalama 5,5 soru çözülüyorsa bu çocuklar telefon icat edemez. Otomobil yapamaz, Ay`a gidemez. Recep beyin hayalleri olur o Ay`a gitmek." 
"Türkiye bu durumu daha fazla kaldıramaz"
"Pazartesi günleri doğalgaz buluyor, Salı günleri muhalefetle kavga ediyor, Çarşamba Ay`a gidiyor, Perşembe altın buluyor. Cuma günü cami açılışı yapıyor, cumartesi günü tekrar gaz çıkartıyor. Programı budur. Türkiye için bu sürdürülebilir bir durum değildir. Türkiye bu durumu daha fazla kaldıramaz. Ama karşısında da bir muhalefet var! Bugünlerde takip ediyorsanız Halk TV`nin eski genel yayın yönetmeni takip ediyor musunuz? 2018`de Muharrem İnce CHP`nin cumhurbaşkanı adayı idi. Günde üç ilde miting yapıyordu. Balıkesir`den Çanakkale`ye geldim, o günlerde CHP`nin iki Genel Başkan Yardımcısı Halk TV`nin yöneticisini arayıp `Muharrem İnce`yi televizyona çok çıkartıyorsun, başımıza bele edeceksin` diyorlar. Kafaya bak kafaya. Beni çıkartmayacaksın da kimi çıkartacaksın? Aday bendim zaten. Peki sizce bu CHP genel başkan yardımcısı bana oy vermiş midir? Şimdi ben partiden ayrılmakla ne kadar doğru bir iş yaptığım buradan bellidir." 
"Bunlara hakkımı helal etmiyorum"
"Bu adamlarla siyaset yapılır mı? Kendi partisinin adayı için onu televizyona fazla çıkartma diyen sandıkta oy vermez, onun çalışmaz. O yüzden işgal edildi CHP dedim. Atatürkçü ilkeleri yaşatan parti Memleket Partisidir, hepinizi partimize davet ediyorum. Bu nasıl bir anlayış, siyaset, bu nasıl bir particiliktir? Kendi partisinin adayının televizyonlara çıkartılmamasını istediler. Para harcamadılar. 12 bin sandığa gözlemci koyamadılar, sistem çöktü bana bilgi veremediler. Bunlarda benim hakkım var; bunlara hakkımı helal etmiyorum."

"Tüm siyasi parti liderlerine söylüyorum gelin Türkiye`nin sorunlarını tartışalım"
"Bir şey daha var; bugünlerde Sayın Kılıçdaroğlu sıkça söylüyor; `Gel karşıma televizyonda karşılaşalım` diyor. Doğru buluyorum; ana muhalefet partisi ülkeyi yöneten cumhurbaşkanı ile birlikte milletin önünde tartışmalıdır. Kılıçdaroğlu`nu haklı buluyorum. Ama benimde bir teklifim var; Sayın Kılıçdaroğlu beraber bir televizyona çıkalım; ben CHP`den neden ayrıldım milletin önünde tartışalım, kim haklıymış görelim bakalım. Millet kime hak verirse kabul, millet size hak verirse kapatırız dükkânı, ancak bize hak verirse sen dükkanı kapatmak zorunda kalırsın. Sadece ona söylemiyorum; tüm siyasi parti liderlerine söylüyorum gelin Türkiye`nin sorunlarını tartışalım. Eğitimi, sağlığı, Türkiye`deki Suriyeliler sorunlarını tartışalım. Kurban Bayramı geliyor; o kadar çok Suriyeli gezmeye Suriye`ye gidiyor ki; artık randevu sistemine geçmişler. 150-200 bin kişi memleketine Kurban Bayramı için gezmeye gidiyorsa kalsın orada, niye geri geliyor?" 
"Saraylar büyüdükçe porsiyonlar küçülür"
"Türkiye`de bunları milletin gözü önünde açık açık tartışmamız gerekiyor. Bakın şimdi milletin gözü önünde bir köprü yükseliyor. Teşekkür ediyoruz ancak unutmayın ki Kurban Bayramı`nda İstanbul`a giderseniz 3 tane köprüden geçeceksiniz. Boğaziçi köprüsünü Demirel yaptı bayramda bedava. İkincisi Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü Özal yaptı, o da bedava. Üçüncüsün Yavuz Sultan Selim köprüsünü Erdoğan yaptı, kurbanda bedava mı? Değil. Köprü yapılsın da; Demirel`in, Özal`ın köprüleri bedava da senin yaptığın neden parayla biz bunu soruyoruz. Memlekette bir kuraklık var; ekim alanları azalmış, gübre fiyatları uçmuş. Bu pahalılık gıda ürünlerine yansıyor. Ne diyor Cumhurbaşkanı "üç-beş aç gözlü gıda fiyatlarını zam yapıyor" diyor. Peki, 3 yıl oldu sen Cumhurbaşkanı seçileli. Üç yıldan bu yana elektrik ve doğalgaz fiyatları yüzde 128 oranında arttı. Gıda fiyatlarında aç gözlüler var da; elektrik ve doğalgaz fiyatlarını hangi aç gözlüler arttırdı? Bu aç gözlüyü merak ediyorum. Yeni yazlık sarayının fotoğraflarına bakıyoruz; lüks, şatafat. Unutmayın saraylar büyüdükçe porsiyonlar küçülür." 
"Memleket Partisi iktidar olduğunda bakacağız..."
"Türkiye`de bir Kanal İstanbul tartışmadır gidiyor. Allah`ın bir kanalı var zaten; sen eğer inşaat yapıp oraya kanal kazarak para kazanacağını düşünüyorsan İstanbul Boğazından kazan. Her yıl gemisi sayısı da artmıyor. Sen neden bunu yapmak istiyorsun? Çünkü emlakçılık yapmak istiyorsun, derdin rant olmuş. Muhalefet `ödemeyiz iktidara geldiğimizde` diyor; Erdoğan` Söke söke alırlar` diyor. Söke söke alırlar demek şu demektir; `Uluslar arası mahkemelerde Türkiye kesin kaybeder demektir. Uluslar arası mahkemeleri Türkiye`de ki mahkemelerle karıştırıyor. Neden kaybedilsin? Ödemem demek yanlış, tıpış tıpış ödeyeceksin demekte yanlıştır. Benim önerim ise; Memleket Partisi iktidar olduğunda bakacağız; eğer siz bu İstanbul Kanalında rüşvetle iş yapmışsanız, çevreye zarar vermişseniz, pahalıya yapmışsanız fitil fitil burnunuzdan getiririz." 
"Sonuna kadar arkasındayım sözlerimin"
"Mahkeme deyince aklıma benim mahkeme geldi. Benim için siyaset yasağı, 3 yıl hapis istiyorlar. Savcıya bak savcıya; bugün ülkeyi yönetenler FETÖ`cülerle birlikte maklubeye kaşık sallarken; biz Silivri hapishanelerinde FETÖ`cü hâkim ve savcılarına meydan okuyorduk. O günkü mahkeme başkanı FETÖ`den bugün tutuklu. Ona birgün tutuklanacaksın demiştim. Şimdi bu savcı hem saraya yaranmak istiyor hem de o gün Silivri mahkemelerinde FETÖ`cü hâkim ve savcılarla mücadele ettiğim için FETÖ`cülerin hıncını benden almak istiyor. Vız gelir tırıs gider, sonuna kadar arkasındayım sözlerimin."
(Atakan Alkış)
Paylaş