havadurum

Kırkpınar'a doğru..

648

 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali başladı. Geniş kapsamlı organizasyonun ilk gününde, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki tren kazası nedeniyle davul ve zurna çalınmadı. Geleneklere göre Kırkpınar davul ve zurnacıları, belediye başkanının belediyeye girişinde karşılama merasimi için hazır bekledi. Ancak, Çorlu’da meydana gelen tren kazasında 24 vatandaşın yaşamını yitirmesi nedeniyle davul ve zurna merasimi  yapılmadı. Ayrıca davul zurna ekipleri, tren kazası dolayısıyla kollarına siyah kurdele taktı.

 
Güreş heyecanı cuma başlıyor
 Festival kapsamında önceki gün düzenlemesi planlanan konserler ile 25 Kasım Stadyumu’ndaki program iptal edildi. 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, açılışı saati olan 18.00’de toplanan kortej sessiz bir şekilde Atatürk Anıtı’na yürüyerek çelenk bıraktı. Festivalin içerisinde yer alan yağlı güreşler ise 13 Temmuz 2018 Cuma günü başlayacak. Festival ve güreşler 15 Temmuz Pazar günü sona erecek.
 
Çan Güreşleri 28 Temmuz’da
Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu himayesinde Çan 7. Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlenecek. 28 Temmuz 2018 cumartesi günü Çan Hacılar Altı mevkiinde gerçekleştirilecek güreşlere Kırkpınar’a katılacak ünlü güreşçilerin de iştirak edecekleri açıklandı.
Haber Merkezi
Paylaş