havadurum

Kişiye özel kadro mu?

3295

 Özel Haber: Seçkin Sağlam

Kentin en önemli kurumlarından biri Çanakkale Onrsekiz Mart Üniversitesi… Şehrin vizyonunun belirlenmesine etki eden, öğrencileri olmadığında şehri tabiri yerinde ise ıssızlaştıran bir kurum… Çok zor zamanlar yaşadı. Özellikle 2011-2015 dönemi, ne kendinde huzur kaldı ÇOMÜ’nün ne şehirde! Toparlanması ise hala tamamlanamadı. O kötü dönemin üzerine bir de Yücel Acer dönemi eklenince, “kentin üniversitesi” kimliğinden de kentten de uzaklaştı. İşte o dönemin en önemli uygulamaları ise kişiye özel kadrolar, üniversitede çalışmadığı halede sigortası yapılan, maaşı yatırılan sözde gazetecilerdi! Söz konusu yapının hallaç gibi savurduğu kurumların başında geliyor… Dün Resmi Gazete’de öyle bir ilan çıktı ki, akıllara Laçiner’in rektörü olduğu 2011-2015 dönemini getirdi…

16 ayrı fakülte ve yüksek okuldan 37 kadro ilanı Resmi Gazete’de

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğünden (ÇOMÜ) “Öğretim elemanı alım” ilanı Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlandı. Resmi Gazete ilanında yer alan ÇOMÜ açıklamasında; “Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversitemiz Senatosunca belirlenen Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuru, Görev Süresi Uzatımı, Atanma ve Yükseltilme Kriterleri (http://personel.comu.edu.tr/mevzuatlar/akademik-kadro-atama-kriterleri.html) uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Adayların ilanda açıklama olarak belirtilen şartlar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Başvurular ilanın Resmî Gazete`de yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde sadece online olarak (https://ilan.comu.edu.tr/) adresinden kabul edilecek ve bu link üzerinden işlemler yürütülecektir. Sistem üzerinden tamamlanmayan taslak durumundaki başvurular, belirtilen şartları taşımayan, eksik bilgi/belgesi olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. (Online olarak yapılan başvurular için istenen tüm bilgi ve belgeler gerektiğinde Rektörlüğümüzce adaylardan fiziksel olarak istenebilecektir.) Bir adayın sadece 1 kadroya başvurma hakkı vardır” denilirken, ilanda; 13’ü fakülte, 1’i Devlet Konservatuarı, 1’i yüksek okul, 1’i ise Meslek Yüksek Okulu’na olmak üzere toplam 37 öğretim elamanı alınacağı duyuruldu…

 

“İsmini de yazsaydınız”

ÇOMÜ İlanında “Tıp Fakültesi” alanında, “Temel Tıp Bilimleri” bölümünde, “Tıbbi Biyoloji” Anabilim Dalına 1 (bir) Profesör akademik unvanı ile  öğretim elemanı alınacağı da duyuruldu. İlanın açıklamada bölümünde, “Karayosunlarının sitotoksik etkileri, DNA etkileşimleri, antioksidan özellikleri, immunohistokimyasal tekniklerle apoptotik mekanizmalar ve bu bitkilerdeki ağır metal düzeylerinin belirlenmesi üzerine çalışmalar yapmış olmak” özellikleri yazıldı… “Tıp Fakültesi” ilanı, “karayosunu” araştırması yapmış olmak en önemli özelliği olacak!?

 

Soruyoruz…

* Deniz Bilimleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi gibi, “Karayosunu” üzerine yapılacak araştırmaya daha yakın fakülteler ve ilgili bölümleri varken, neden Tıp Fakültesi?

* Söz konusu araştırmayı yapmış olan kaç kişi var?

* İlgili bölüme kaç kişinin başvuracağı öngörülüyor?

* “İsmi özel” ilan olmaz ama, neden sadece “ismi” eksik kalacak şekilde ilan veriliyor?

* Bu ilanda, kimin ya da kimlerin dahli var?

* Salgın döneminde hastanesi, “Pandemi Hastanesi” olarak hizmet veren ve zor bir dönemi başarılı bir şekilde geçiren Tıp Fakültesi’nde, akademik kadro bekleyen kaç bilim emekçisi var?

* Tıp Fakültesinin başka, yeni bilimsel kadrolara ve akademisyenlere ihtiyacı yok mu?

* Tıbbi biyoloji anabilim dalının Tıp Fakültesindeki ders ağırlığı nedir?

* Aynı bölümde iki öğretim elemanı varken niçin üçüncüsüne ihtiyaç duyuldu?

Paylaş