havadurum

Kitap Fuarı, Çanakkaleli yazarları ağırladı

1053

 Her yıl yapılan ve vatandaşlar tarafından beğenilen ‘Ayyıldız Kültür Evi Kitap Festivali ve İmza Günleri’, Ayyıldız Kültür Sanat Organizasyon tarafından düzenleniyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde sanatçıları ağırlayan etkinlik, 2 Şubat tarihinde başladı. 13 Şubat’ta sona erecek olan etkinlik, 12 gün boyunca 13 Çanakkaleli sanatçıyı vatandaşlarla buluşturacak. Gazetemiz Çanakkale OLAY’a fuarı değerlendiren Ayyıldız Kültür Sanat Başkanı Mustafa Gür, etkinliğin oldukça ilgi gördüğünü söyledi. Vatandaşların hem yazarlara hem de diğer kitaplara ilgi gösterdiklerini söyleyen Gür, özellikle kitapları normal fiyatının çok altında satışa çıkardıklarını belirtti. Gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirmede bulunan Troyalı şair Hasibe Belik Çorbacıoğlu, kendisini ve şiirlerini anlattı. Tevfikiye doğumlu Çorbacıoğlu, Tevfikiye’de çiftçilik yaparken vakit buldukça şiir yazdığını ve bu şiirlerinin herkes tarafından beğenildiğini söyledi. Şiirlerini kardeşine gönderdiği zaman son derece olumlu tepki aldığını söyleyen Çorbacıoğlu, kardeşinden ‘kitap çıkaralım’ teklifi aldığını ve bu tekliften oldukça memnun olduğunu söyledi. Şair Çorbacıoğlu, daha sonra ‘Şiire Yolculuk’ isimli şiir kitabının çıktığını söyledi. Kitabının çıkmasının ardından hem olumlu hem de olumsuz tepkiler aldığını belirten şair Çorbacıoğlu, her türlü eleştiri karşısında yılmadığını söyledi. 


“Vatandaşların kitap okuma oranlarını arttırmaya çalışıyoruz”
Ayyıldız Kültür Sanat Başkanı Mustafa Gür; “Biz, Çanakkale’de 2017 yılında kurulan Ayyıldız Kültür Sanat Organizasyonuz. Çanakkale içinde ve Çanakkale dışında da bazı il ve ilçelerde kitap fuarları yapıyoruz. Burada da etkinlik için Çanakkale Belediyesi’ne başvurduğumuzda talebimiz geri çevrilmiyor. Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde yılda iki kez kitap festivali ve imza günleri yapıyoruz. Kitap fiyatlarını çok uygun tutarak, halkın rahatlıkla alabileceği seviyeye indiriyoruz. Onun dışında yerel yazar ve şairleri halkın tanıması için yaptığımız etkinlik boyunca buluşturuyoruz. Kitaplı, yazarlı, halkın kitap okuma seviyesini yükseltmek için uğraşıyoruz. Ahmet Kaşıkçı, festivalimizin ilk sanatçısıydı. Daha sonra gelen talepler doğrultusunda kendisi, belirli günlerde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Etkinliğimiz, 2 Şubat’ta başladı 13 Şubat’ta sona erecek. Yaklaşık 12-13 gün devam edecek. Onun dışında çevre ilçelerde de bu tarz etkinliklerimiz oluyor. Biz, Ayyıldız Kültür Sanat Organizasyonunu Çanakkale’de bu boşluğu görerek kurduk. Kitap fiyatları çok yüksek,  biz de yayın evlerinden kitapları uygun fiyata alabildiğimiz için ve fuar boyutuyla da yaptığımız için kitapları, çok az bir karla halkımıza sunuyoruz” dedi. 
 
“Yaşanmışlıklardan ilham alıyorum”
Gazetemiz Çanakkale Olay’a değerlendirmelerde bulunan Troyalı Şair Hasibe Belik Çorbacıoğlu “Ben, Çanakkale Tevfikiye Köyü’nde doğdum, Troyalıyım. Okumayı çok seviyordum, fakat o zamanlar okuyamadım bazı sebeplerden dolayı. Okumanın yaşı yoktur diyerek, okuma azmini bırakmadım ve şuan açık öğretimden liseyi okuyorum. Tevfikiye’de çitçilik yaptım. Şuan el işi yapıyorum. Hiç boş durmayı sevmiyorum, gittiğim her yere el işimi de götürüyorum. Fakat her zaman şiir yazıyordum. Şiirlerimi kardeşime gönderdim. Şiirlerim, kardeşimin de çok hoşuna gitmiş. Beni aradı ‘Şiirleri çoğalt kitap yapalım’ dedi. Benim de hazırda vardı şiirlerim ve gönderdim. Bundan önce 2 kez imza günü yaptım. Şiirlerimi, yaşanmış konuları ele alarak yazıyorum. Yani yaşanmışlıkları ihlal aldığımı söyleyebiliriz. Çünkü yaşanmışlıklarda çok duygu vardır ve ben de bu duyguları analiz ederek, şiirlerimle anlatmaya çalışıyorum. Kitabım 2016 yılında çıktı. Bu benim ilk kitabım. Tabi birden fazla da kitap çıkarmak istiyorum. Fakat şuanda biraz ara verdim. Tabi olumsuz tepkiler de alıyorum olumlu tepkiler de alıyorum. Hatta birisi ‘Sen üniversite okudum mu da kitap yazıyorsun’ demişti. Kitabımın birçok kişi tarafından okunmasını istiyorum. Bunu görüyorum zaten. Bir başkasının benim şiirlerimi ezbere bilmesi, beni gururlandırıyor. Kitabımda 100’den fazla şiir var ama tabi kitapta olmayan şiirlerim de var” dedi.   (Oya Koyuncu)
Paylaş