havadurum

Kıyı AVM'de ne oldu?

15978

 Çanakkale’nin eğlence mekanlarında Kıyı AVM’de 10 kişilik bir gurubun mekanlara saldırıp, masaları devirerek, mekanlarda oturan insanları tehdit ettiği iddia edildi.  O gece orada bulunan bazı müşteriler sosyal medya hesaplarından; “Bu gece; “(7-8 Ekim cumartesi gecesi) Çanakkale Kıyı AVM ye saat 00.15 sıralarında gelen yaklaşık 10 kişilik bir grup “ses yok, ses yok, susun, dağılın” vb. şekilde bağırarak mekanlara saldırıp, masaları tekmeleyip yumruklayarak ortamları darmadağın ettiler” dediler.

 
“Çanakkale halkı bu terörü kabul etmez”
Olay sırasında güvenlik güçlerinin olaya müdahalede geç kaldığı yönünde eleştirilere yer verildi. Bir vatandaş, sosyal medya hesabından “Çanakkale halkı bu terörü kabul etmez. Etmemeli. Emniyet Müdürlüğünün önündeki yüz yıllık yolu kapatarak etrafını beton bloklar, çelik bariyerlerle ören, Çanakkale’nin her iki yönden girişindeki kara yolunu (kazalara yol açacak şekilde) beton bloklarla kapatıp kulübesinde çay içmekte olan polisimiz orada yoktu. 155`e yaptığımız bildirimden sonra da (en azından biz oradan ayrılıncaya kadar geçen süre içinde) ortalarda görünmedi... Kim bilir belki de görünmek istemedi” denildi.
 
“Paramiliter saldırıyı andırıyor”
Yapılanın içki içen insanlara yönelik ‘paramiliter saldırıyı’ andırdığı ifade edilen açıklamada devamla; “Belki, Çanakkale insanının aileleri, dostları ve arkadaşları ile birlikte içkili mekanlarda oturmasının önüne geçilmesi gerekiyordu. Çünkü aynı yere başka bir gelişimizde kalabalık bir polis grubu mekanlara dalıp, herkesin ne içmekte olduğunu kameralara uzun uzun kaydedip, çocuklarımızdan dahi kimlik toplayarak saatler süren GBT sorgulaması yapmıştı. Şimdi aynı mekanları basan grubun davranışı tam bir ‘paramiliter saldırı’yı andırıyor. Yakın zamanlara kadar ülkenin en uygar, en huzurlu kenti olan bu kentte artık mekanlar basılıyor, korumalar öldürülüyor, içki satan büfeler kurşunlanıyor, sokak ortasında insanlar gasp ediliyor, tecavüze kalkışılıyor” ifadelerine yer verildi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş