havadurum

Kızoğlu "Kazanan Çanakkale olsun"

2336

 Çanakkale Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul toplantısı Pazar günü yapılacak. Seçimde öne çıkan iki isim olan Av. Ali Aydın Çalıdağ ve Evren Kızoğlu, projeleriyle Kent Konseyi’ni daha yukarılara çıkarmak istediklerini söylediler. İlk adaylığını açıklayan Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu, çalışmalarıyla Kent Konseyi Mahalle Meclislerine ve Kent Konseyi Genel Kurullarına destek veriyor. Kızoğlu, geçtiğimiz günlerde Gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret etti. Seçim süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan Kızoğlu, seçilmesi halinde yapacağı çalışmalardan da bahsetti. Kızoğlu; “Çanakkaleli hemşerilerimizin sadece seçimlerde değil, seçimler sonrasında da Çanakkale Kent Konseyine sahip çıkmalarını ve desteklemelerini diliyorum. Değerli rakibim Sayın Av. Ali Aydın Çalıdağ’a da başarılar diliyorum. Kazanan Çanakkale olsun” dedi. Kazdağları’nda yaşanan doğa katliamı ile ilgili de görüşünü paylaşan Kızoğlu; “Siyaset üzeri bir konu olan çevre konusunda siyasi kutuplaşma, çözümsüzlük üretecektir ve bunun önüne geçilmelidir. Çanakkale Halkının süreci yakından takip etmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

 
“Kentin geleceğine dair projeler üretebilmek için aday oldum”
Kent Konseyi Başkan Adayı Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu; “2014 yerel seçimleri ile birlikte Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı olarak göreve başladım.  Kısa bir süre sonrasında da Mahalle Meclisimiz açıldı ve Kent Konseyi ile tanıştım. Genel kurullarına, tematik meclislerinin ve mahalle meclislerinin çalışmalarına katıldım. Hakkında daha fazla bilgi edinebilmek ve katkı verebilmek için araştırmalar yaptım. Ortak aklı ve bilimi referans alan, sorunlar karşısında çözümde birleşmeyi amaç edinmiş, geniş tabanlı, yüksek katılımlı, sorgulayan bir yapı oluşturabilmek, kentin geleceğine dair projeler üretebilmek için Çanakkale Kent Konseyinin başkanlığına aday oldum” dedi. 
 
 
“Kent Konseyi toplantılarındaki katılımı arttıracağız”
Kent Konseyi Başkan Adayı Kızoğlu; “Öncelikle katılımı arttırmak için genel ve yerel karar organları ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz. Kentin geleceğine dair çalışmalara, planlanma aşamasında dahil olacağız. Kentli ile Kent Konseyini buluşturmasını hedeflediğimiz Mahalle Meclislerimizin gerçekleştireceği Mahalle Forumlarını düzenleyecek, gelen talep ve öneriler hakkında çalışma grupları oluşturacağız. Yoksul ailelerin maddi sorunlarına üreterek gelir sağlayacakları çözümler geliştireceğiz. STK’lara destek amaçlı eğitimler verecek, gerçekleştirecekleri projelerde de bu desteğimizi sürdüreceğiz. Yaklaşık 45 bin üniversite öğrencisi olan ilimizin enerji ve birikim dolu gençlerin potansiyelinden tam anlamıyla istifade edemediğini düşünüyor, Gençlik Meclisi’nin eksikliğini hissediyoruz. Bu tematik meclisin oluşması ve sağlıklı işleyebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Çanakkale’nin tarihi, kültürel mirasına sahip çıkacak, turizmden hak ettiği değeri alabilmesi için ilgilileriyle çalışmalar sürdüreceğiz. Ulusal ve uluslararası festival ve yarışmalar düzenlemesini önerdiğimiz STK’lar ile proje taslaklarımız mevcut. Bu projeler ile kentimizin turizm gelirlerinde de artış hedeflemekteyiz” dedi. 
 
“Sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının yanında hiçbir değerin olmadığını düşünüyorum”
Kent Konseyi Başkan Adayı Kızoğlu; “Çevre Meclisimizin yıllardır süre gelen mücadelesini takdir ile karşılıyorum. Havayı, toprağı ve suyu savunmanın, vatanı ve yaşam hakkını savunmak olduğunu, yer altı zenginliklerimiz olan madenlerimizin ülkemiz ve kentimizin milli değerleri olduğunu, ancak parasal karşılığı ne olursa olsun, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının yanında hiçbir değerinin olmadığını düşünüyorum. Kentimizin çevre ve yaşam kalitesinin geliştirilmesi yönündeki çalışmaları destekleyeceğiz” dedi.
 
“Çanakkale Halkının süreci yakından takip etmesi gerektiğini düşünüyorum”
Kent Konseyi Başkan Adayı Kızoğlu; “Gündemde olan termik santraller, altın madeni arama faaliyetleri ile birlikte içme, kullanma ve sulama suyu kaynağımız Atikhisar Barajı’nın karşı karşıya kaldığı tehlikeler hakkında, birbiri ile uyuşmayan, bilgi kirliliği yaratan karşılıklı birçok iddia var. Konunun uzmanlarının, kentliyi net ve somut bilgi, belge ve delillerle aydınlatması gerekmektedir. Siyaset üzeri bir konu olan çevre konusunda siyasi kutuplaşma, çözümsüzlük üretecektir ve bunun önüne geçilmelidir. Çanakkale Halkının süreci yakından takip etmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. 
 
 
“Sanat Köyü projesini destekliyorum”
Kızoğlu; “Çanakkale’mizde kültürel ve sosyal alanların çoğaltılması gerektiğini düşünüyorum. Çalışmaları başlamış olan; sanatçılarımızın atölye çalışmalarını yapabilecekleri, eskiyi ve yeniyi temsil eden sanatın etkileşiminin mümkün olacağı, Kültür ve Sanat Meclisimizin önderliğinde oluşturulacak Sanat Köyü projesini destekliyorum” dedi. 
 
“Kadına karşı şiddet konularında duyarlı ve etkin bir kent konseyi oluşturmayı hedefliyoruz”
Kadın Meclisimizin günümüze kadar yapmış olduğu başarılı çalışmaları var. Gelecek dönemde de cinsiyet eşitliğini savunan, kadının statüsünü güçlendirecek projeler ile kadına karşı şiddet konularında duyarlı ve etkin bir kent konseyi yapısı oluşturmayı hedefliyoruz. Şehrimizin bu konuda avantajlı olduğunu düşünüyorum. Geçmişimizden gelen Çanakkale kültürü ve yaşam tarzı kolaylaştırıcımız, rehberimiz olacaktır. Buna ek olarak Engelli Meclisimizin de pozitif ayrımcılık gerektiren bir meclis olduğunu düşünüyorum. Kentimizde faaliyet gösteren birçok engelli derneğimiz var ve bu derneklerin Engelli Meclisimiz çatısı altında, ortak sorunların çözümü noktasında birleşmeleri gerektiğini düşünüyorum. Engelli bireylerin sosyal, kültürel aktiviteler ile birlikte, spor da yapabilecekleri alanları içerisinde bulunduran kapsamlı projemiz hazır. Çocuklarımız için ise kentimizin parklarında engelli ve engelsiz çocukların bir arada oyunlar oynayacakları, uygun park araçlarını ilave etmek istiyoruz. Çanakkaleli hemşehrilerimizin sadece seçimlerde değil, seçimler sonrasında da Çanakkale Kent Konseyi’ne sahip çıkmalarını ve desteklemelerini diliyorum. Değerli rakibim Sayın Av. Ali Aydın Çalıdağ’a da başarılar diliyorum. Kazanan Çanakkale olsun” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş