havadurum

Koçer, "Partimizi iktidara taşıyacağız"

1980
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı`ndan milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Metin Ümit Ural`ın yerine CHP Genel Merkez tarafından Sabiha Güler Koçer atandı. CHP İl Binasında milletvekili aday aday Ural, Koçer`e il başkanlığı görevini devretti. Devir teslim törenine; CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, ilçe belediye başkanları, Çanakkale Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erdal Gezen, İl Gençlik ve Kadın Kolları, ilçe başkanları ve yöneticileri, önceki dönem İl Başkanlarından İsmet Güneşhan, Hamza Karagöz, Çanakkale Barosu önceki dönem Başkanlarından Bülent Şarlan, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda partili de katılım gösterdi. Mevcut İl Yönetiminden Tayfun Barın dışında İl Yönetim Kurulu üyeleri ile Merkez İlçe yönetiminin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.
 
Ural, "Biz bu dava yoluna birlikte çıktık"
Ural devir teslim töreninde, "CHP yüzyıllık bir çınar ve bu çınar kökleriyle beraber her zaman için güçlenerek büyüyen, ilk genel seçimde de iktidar olacaktır. Tüm dava arkadaşlarımın iktidar için mücadele ettiğinden hiç kuşkum yok. Önemli olan CHP`dir. Koltuklar hepimiz için gelip geçicidir ve devredilmesi gerekendir. Gelecekte, CHP`nin yapacağı tüzük değişiklikleri ve kararlarla bir çok konu değişecek, dava adamları sürekli bir koltukta oturmak yerine, koltuklarını belirli sürelerde devretmeyi bileceklerdir. Şu anda görevi devir almakta olan İl Sekreterim idi. Bu dava yoluna biz birlikte çıktık. Sistemimiz, tüzük ve yönetmeliklerimiz doğrultusunda yapılması gerekenler yapıldı. Merkez Yürütme Kurulunun kararı ile Sabiha Güler Koçer İl Yönetim kurlumuzun başına İl Başkanlığına atandı" dedi.
 
Koçer, "Çanakkale`de, partimizin tarihinde ilk kez bir kadın il başkanı göreve geldi"
İl Başkanlığı görevini Ural`dan devralan Koçer, "Önceki dönem il başkanımız Metin Ümit Ural`a verdiği hizmetlerden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Bu görevler bir bayrak yarışıdır. Görevi devralan, bayrağı daha ileriye taşımak için daha çok çalışacaktır. Ben, son yaptığımız kongremizde seçilmiş bir il yöneticisi olarak, bundan sonra çok daha büyük bir sorumlulukla çalışacağım. Çanakkale`de partimizin, tarihinde ilk kez bir kadın il başkanı göreve gelmiştir. Bu karar kadınlar için büyük bir onurdur. Kadınlara siyasette daha çok görevlerin verilmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Başta Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, parti yöneticilerimize teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi. 
 
"Omuz omuza herkesi kucaklayarak partimizi iktidara taşıyacağız"
Koçer iktidar olma yolunda canla başla mücadele edeceklerini ifade ederek, "Önümüzde, Türkiye`nin beka meselesi haline gelen, bir genel seçim var. Köydeki Ahmet amcamızın, evdeki Ayşe teyzemizin, üniversitedeki Batuhan kardeşimizin, yurttaki Zeynep kızımızın, son umutları biziz. Çünkü biz halkın partisiyiz, yani Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bu bilinç ile gecemizi gündüzümüze katacak, birlik ve bütünlük içerisinde, omuz omuza herkesi kucaklayarak partimizi iktidara taşıyacağız. Genciz, gençliğimiz, kıymetli gençlerimiz var. Hiçbir partilimizi ayırmadan, ötekileştirmeden çalışacağız. Bizim herkese, bütün partililerimizin enerjilerine ihtiyacımız var" diye belirtti.
 
"Millet İttifakı`nın adayı Türkiye`nin 13. Cumhurbaşkanı olacak"
Genel seçimleri işaret eden Koçer son olarak, "Türkiye Cumhuriyeti`nin ikinci yüzyılında Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırarak, ülkemizi içinde bulunduğu karanlık günlerden aydınlığa taşıyacağız. Hiç şüphemiz yok ki Millet İttifakı`nın Cumhurbaşkanı adayı Türkiye`nin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Geliyor gelmekte olan" dedi. Koçer basın açıklamasının ardından il binasının önünde bekleyen partililerin tebriklerini kabul ederek, hatıra fotoğrafları çektirdi. (Damla Yeltekin)
Paylaş