havadurum
Sermet Atadinç

sermet@canakkaleolay.com

Kokteyl alkolü !...

Ankara'daki katliamın failleri açıklandı. IŞİD canilerini korumak, kafaları karıştırmak, sorumluları gizlemek adına yapılan "kokteyl terör" tanımlaması öyle anlaşılıyor ki; kokteylin alkolü etkisiyle söylenmiş sözler olsa gerek… Son zamanlarda beyni ile dili arasındaki bağlantıyı kaybederek gaf olduğu söylenen sözler de bu kokteyl alkolü etkisiyledir desem de; her şeyin son derece stratejik halk düşmanı, emek düşmanı, demokrasi ve adalet düşmanı politikaların sonucu olduğu gerçeğini unutmayalım. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bunu çok güzel bir şekilde açıkladı;"Halkı kandırıyorlar, yalan söylüyorlar" şeklindeki değerlendirmesi, AKP politikalarının geldiği noktadaki tükenmişliğinin tespiti açısından net bir yaklaşım oldu.

1109

 Ülgür Gökhan’ı seçim propagandası nedeniyle Esenlerde yapmış olduğu konuşmada dinledim.

Uzun zamandır televizyon ekranları dışında ilk defa dinlediğim Gökhan, sade, ikna edici propaganda tarzı ile göz doldurdu.

Seçim öncesinde, böylesi programlarla keşke daha çok halka hitap edebilseydi;

AKP gericiliğine karşı verilecek mücadele açısından önemli bir mesafe alınırdı diye düşünüyorum.

AKP gericiliğinin süreç içersindeki uygulamalarını, bunun ülkemize verdiği zararları, her aşamada AKP politikalarının arka planını son derece anlaşılır bir şekilde sürdürdüğü açıklamaları katılan insanlar açısından da doyurucu ve ikna edici olmuştu.

Sonuçta Ülgür Gökhan iyi bir siyasi hatip olarak performansını ortaya koydu.

Herkesi kucaklayacak şekilde,’AKP’ye oy vermeyin’ çağrısı ile; içinde bulunduğumuz dönemin özgünlüğüne bağlı anlamlı bir çağrıyı seslendiriyordu.

Özellikle AKP politikalarının tükenmişliği sonrasında yalan üzerine kurguladıkları propagandaların Çanakkaleliler açısından karşılığının olmadığına dair açıklayıcı, ikna edici konuşmalarından etkilenmemek mümkün değildi.

Kendisi de AKP ‘nin bu manipülasyon, yalan ve karalama kampanyasına maruz kalmış bir kişi olarak halkın kandırılmasına dönük bu politikaları bir bir açığa çıkarak  AKP’nin maskesini indirerek devreye konulmak istenen tezgahları bozdu.

Toplantı sonrasında Gökhan’ın “AKP’ye oy vermeyiniz” çağrısının vatandaşlarımız üzerinde etkili olduğunu söyleyebilirim.

Bu arada yine konuşmasında dile getirdiği bir konu var, şu Orman Bölge Müdürlüğünün açılışı meselesi

Öyle uçaktan telefon ile verilen talimatla bu işin olmayacağını, bu konudaki bakanlar kurulu kararını soran Ülgür Gökhan’a neden Bülent Turan hala cevap vermedi acaba!

Asılan tabelanın bile yanlış olduğu bu uygulama, yine bir tezgah olarak çıkmasın diye Başkanın duyduğu kaygı gerçekten çok haklı.

Bu noktada ciddi olsalar öncelikle asılan tabelayı doğru yazarlardı.

Herhalde yeniden indirecekler ki, üstün körü davranmışlar.

Kafaları karışık AKP’nin ; 1 Kasım’da halklarımızın barıştan, demokrasiden eşitlikten,emekten, adaletten yana tercihlerini kullanacak olması ruh hallerini her haliyle bozmuş gözüküyor.

Korkunun ecele faydası yok, yasaklamalarla, baskı şiddet katliamlarla, gerçeklerin öğrenilmesini engellemek adına basın özgürlüğünü ayaklar altına alan uygulamalara imza atmakla, hele hele yalanlarla, halk düşmanı politikalarınızın üzerini örtemezsiniz.

Sarayınız barış altında kalacaktır.

“İnadına barış”, “İnadına emek”, “İnadına adalet”, “İnadına özgürlük”