havadurum

Konvoylu imza desteği

856

 İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imza startı dün verildi. İyi Partililer tüm yurtta imza seferberliği başlatırken, Çanakkale’de İyi Partili yöneticiler ve üyeler onlarca araçlık konvoyla sabahın erken saatlerinde kent turu attılar. Çanakkale Adliyesinde son bulan turun ardından İyi Partililer Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı imzası için İl Seçim Kurulu Ofisi önünde uzun kuyruklar oluşturdular. İyi Parti Kurucular Kurulu üyesi Rıdvan Uz, İyi Parti Milletvekili aday adayları İrfan Dehmen ve İsmet Balkan, İyi Parti İl Başkanı Av. Eşref Bener Varol, Merkez İlçe Başkanı Nuray Alkılıç, İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Ufuk Sarıbaş ile yüzlerce İyi Partili üyeler katıldı. Aday adayları ve yöneticiler, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı olacağına inandıklarını ifade derken, Çanakkale’de de iktidar olacaklarını dile getirdiler.

 
“Türkiye rahat bir nefes alacak”
İmzaların100 bine değil, milyonlara ulaşacağını belirten Kurucular Kurulu üyesi Rıdvan Uz;  “Şu anda 81 ilin tamamında İyi Parti teşkilatlarının İlçe Seçim kurullarına yoğun bir şekilde katılımını dışında vatandaşlardan çok ciddi anlamda bir katılım var. İyiler kazanacak diye çıktığımız bu yolda İnşallah Sayın Genel Bakanımız Meral Akşener hanımefendiyi de 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı yapacağız. Normal seçimlerin 2019’da olacağını düşünürsek biz, Genel Başkanımızı 2018 yılında Cumhurbaşkanı yapacağız ve Türkiye erken nefes almış olacak” dedi.
 
 “100 binden fazla imza toplanacak”
Öncelikle Genel Başkan Akşener’in Çanakkale’ye selamını ileten Milletvekili aday adayı Dehmen; “Dün gece itibariyle genel merkezimizdeki tüm arkadaşlarımız,  kendi bulundukları illere geçtiler. Bugün itibariyle gördük ki, Türkiye genelinde şuan itibariyle 50 binin üzerinde bir müracaat oldu. Demek ki sadece 100 bin imza değil, daha da fazla imza toplanacak. Ben, bugün burada muhteşem bir tablo gördüm. Hem il başkanım hem il yönetimdeki arkadaşlarımız, hem ilçe başkanım ve ilçe yönetimdeki arkadaşlarımız burada müthiş bir organizasyon düzenlemişler. Öncelikle onları tek tek tebrik ediyorum.  Özellikle üzerinde durmak istediğim bir husus var. Çanakkale’nin demokratik, barış sever ve demokrasiyi tam manasıyla sindirmiş insanlarla da bize burada destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Bunun göstergesi de Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı olmasıdır. Millet kararını vermiş ve millet ittifakı ile de bu iş çözülecek diye düşünüyorum” dedi.
  
“Atatürk Türkiye’sini tekrar getireceğiz”
Milletvekili aday adayı Balkan; “Çok mutluyuz. Gerçekten bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. 5 günde değil 5 saatte 50 bin imzaya ulaştık. Ben buna inanıyorum. Şehitler diyarı Çanakkale’den nüfus oranına göre en yüksek imzayı toplayacağız. Bunun içinde seferberiz, birlik beraberlik içerisinde bir bütünlük içerisinde çalıyoruz. Biz buna inanıyoruz, Meral Akşener Cumhurbaşkanı olacak. İyi Parti Çanakkale’de iktidar olacak ve genelde de iktidar olacak. Bunun arkasında ne kadar büyük kitlelerin olduğunu da hep birlikte Türkiye görmekte. Artık Türkiye’de Atatürk Türkiye’sinin inşası yolunda çok büyük adımlar hızlı hızlı atılmaya başlandı. Allah nasip ederse 24 Haziran’da gerçekten özlemle beklediğimiz Atatürk Türkiye’sini tekrar getireceğiz. Atatürk’ümüz ve silah arkadaşlarının arzu ettikleri Türkiye’yi inşa edeceğiz” dedi.
 
“Korkutulabilecek ya da engellenebilecek bir hareket değiliz”
İyi Parti İl Başkanı Av. Bener Varol çok heyecanlı olduklarını ifade ederek;  “Bugün imza toplamaya başladık. Bugüne kadar hep çalıştık bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Buradaki kalabalık, bizim sadece 100 bin imza değil, daha fazlasını da toplayabileceğimizi gösteriyor. Şuan Türkiye’de sabah saatlerinden itibaren tüm il yönetimlerimiz, teşkilatlarımız ve demokrasi konusunda duyarlı diğer tüm vatandaşlarımız bize destek veriyor. Biz, 100 bin imza ile bu işten korkutulabilecek ya da engellenebilecek bir hareket değiliz. Biz, başaracağız. Biz, tüm iyi insanlarla beraber Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacağız. Bu da buna olan inancımızın göstergesidir. Tüm aday adaylarımız, teşkilatlarımız ve vatandaşlarımız ile birlikte bugün buradayız, Çarşamba günü akşam saatlerine kadar da imza nöbetinde bulunacağız. Biz bu işe inandık ve herkes ne kadar inandığımızı görsün” dedi.
  
“Hedefimiz Cumhurbaşkanı yapmak”
Merkez İlçe Başkanı hedeflerinin Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak olduğunu dile getirerek; “Hedefimiz Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak. Bu kalabalık ve coşku ile hep beraber buradayız ve Sayın Genel başkanımızı cumhurbaşkanı yapacağız” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş