havadurum

Küçükkuyu'yu sel vurdu "Beldede son 50 yılın en büyük sel felaketi"

877

 Çanakkale’nin turistik yerleşimlerinin başında gelen Ayvacık’ın Küçükkuyu Beldesi’nde geçtiğimiz hafta sonu akşam saatlerinde Ilıca Deresi ile Mıhlı Çayının taşması sonucunda büyük bir sel felaketi yaşandı. Beldede yaşanan sel felaketi nedeni ile 70 işyeri ve 30 evde su baskını yaşanırken, onlarca hayvan telef oldu. Sel felaketi sonrasında beldede yaraların sarılması için hasar tespit komisyonu kurularak, vatandaşların sel felaketi nedeni ile yaşadığı mağduriyetler giderilmeye çalışılıyor. Sel felaketi sonrasında gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulunan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan; “Cumartesi akşamı 23:45 gibi Kazdağları’ndaki karların erimesi ve yoğun yağmur yağışı ile birlikte bu ikisinin birleşmesi sonrasında belde merkezinden geçen Ilıca Deresi taştı. Aynı zamanda Mıhlı Çayımız da taştı. Şehrimizde son 50 yılın en büyük sel felaketini yaşadık. Yaklaşık 70 iş yeri ve 30 evde büyük sıkıntılar yaşandı. En büyük sevincimiz tabi ki de can kaybının meydana gelmemesi. Yaralanma dahi yaşanmadı. O gece sabaha kadar belediye personeli müdahalede bulundu. Sağ olsun Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Bey aradı ve çok ciddi araç desteği verdi. Edremit Belediye Başkanımızdan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızdan yardımlar geldi. Bugün de yine diğer belediyeler ve Çanakkale Belediyemizin de katkıları ile beldede biriken çamurları temizliyoruz. Hayatı normale çevirmeye çalışıyoruz. Maalesef 30’a yakın küçükbaş hayvan, 3 tane de büyükbaş hayvan telef oldu. AFAD buradaydı, kaymakamımız sürekli olarak buradaydı. Şimdi zarar ziyan tespit komisyonu kuruldu ve esnafımızın, vatandaşlarımızın zarar ziyanları tespit ediliyor. İnşallah devletimiz sıcak yüzünü gösterecek ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek” dedi. 


Turan Başbakan Yardımcısı Kaynak ile görüştü
Küçükkuyu’da meydana gelen sel felaketinin ardından AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’da açıklamalarda bulundu.  Sel felaketine ilişkin açıklama yapan Turan, afetten dolayı üzüntülü olduklarını ifade ederek; “Küçükkuyu halkımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Meydana gelen doğal afet sonucu herhangi bir can kaybının olmaması bir nebze bizi sevindirmiştir. Konu ile alakalı Belediye Başkanımızla, Valimizle, Kaymakamımızla ve AFAD’dan sorumlu Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi Kaynak’la halkımızın uğradığı zararın kısa sürede giderilmesi hususunda görüşmeler yaptık. Sayın Veysi Kaynak ile yapmış olduğumuz görüşmede AFAD aracılığıyla Küçükkuyu’ya her türlü yardımda bulunacaklarına dair söz aldık. Kendisi Küçükkuyu’ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Halkımızın yaşadığı mağduriyetin en kısa zamanda giderilmesi için olayın takipçisi olacağımızı herkesin bilmesi gerekir. Umarım bu tarz doğal afetler karşısında daha etkili tedbirler alarak zararı en aza indiririz” dedi.
 
Başkan Yılmaz;“Geçmiş olsun Küçükkuyu”
Küçükkuyu’da yaşanan sel felaketinin ardından Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, mesaj yayınlayarak geçmiş oldun dileklerini iletti. Başkan Yılmaz yayınladığı mesajında; “Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun yağışlarla birlikte Ilıca Deresi ve Mıhlı Çayı’nın taşması, Küçükkuyu Beldemize büyük zarar verdi. Bozcaada Halkı adına; Değerli Belediye Başkanımız Cengiz Balkan ın nezdinde tüm Küçükkuyu Halkına gönülden geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Bozcaada Halkı olarak dostlarımızın yanınızdayız. Allah tekrarını yaşatmasın. Yaraların sarılması için cansiperane çalışan tüm Küçükkuyu Belediyesi çalışanlarına Allah kolaylık versin” ifadelerini kullandı. 
(Oya Koyuncu-Zeynep Kocaman)
Paylaş