havadurum

Kulüpler beklenti içinde...

1024

 Çanakkale’de futbolun unsurlarına, özellikle Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanlığına önemli görevler düşüyor.  Kent düzeyinde sayıları 100’e yaklaşan Futbol Takımları gelecekleri ile ilgili soruların biran önce yanıtlanmasını istiyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de futbolun ve yarışma keyfinin özlendiği görülüyor.  Merkez, ilçe ve belde takımları yeni sezonda yol haritalarının nasıl olacağını bilmiyor. Futbol Federasyonu ile Çanakkale ASKF’si mevcut koşullar içinde kabul görülme olasılığı yüksek olan seçeneklere işlerlik kazandırarak, onları gün ışığına çıkarıp,  2020-2021 sezonunda uygulanacak stratejileri açıklayacak.  Bu deklerasyonun bir an önce yapılmasını bekleyen Spor Kulüpleri, bir taraftan da kadrolarını güçlendirmek için iç ve dış transfer çalışmalarını sürdürmeye çalışıyor. Yarı profesyonelliğin hakim olduğu yerel futbol liglerinin sağlıklı bir ortamda başlaması tüm spor severlerin ortak arzusunu oluşturuyor.    

Çanakkale futbol kamuoyu bu soruların yanıtlarını merakla bekliyor

 

1. Yeni sezonda BAL’da (Bölgesel Amatör Lig) Çanakkale’yi hangi takımlar temsil edecek?

2. BAL hangi tarihte başlayacak ve gruplandırma ne zaman yapılacak. BAL’ın statüsü nasıl olacak ?.

3. Yeni sezonda Çanakkale Süper Amatör Lig’de yer alacak kulüpler kimler ?. Lig ne zaman başlayacak.Süper Amatör Lig’de hangi kriterler uygulanacak?   4. Çanakkale 1.Amatör Lig’de hangi takımlar mücadele verecek. Yarış ne zaman start alacak. Bu kategorinin statüsü nasıl olacak?

5. Yeni sezonda yaş grubu ligleri düzenlenecek mi ? Oynanacaksa hangi yaş gruplarına hitap edecek?

6. Türkiye liglerinde, profesyonel kulübü bulunmayan 16 İl’in içinde yer alan Çanakkale yeni sezonda profesyonel bir takıma kavuşacak mı ?

7. 5 Master Kulübü’nün bulunduğu Çanakkale futbolunda bu takımların faaliyetleri nasıl gerçekleşecek. Masterlar liglerinin kriterleri nasıl olacak ?.

Haber Merkezi

Paylaş