havadurum

Kural hatası var mı? İşte yanıtı..

626

 Alanyaspor - Fenerbahçe maçında kural hatası mı var? Süper Lig`in 4.haftasında Fenerbahçe`nin Aytemiz Alanyaspor`a 3-1 mağlup olduğu karşılaşmada Papiss Cisse`nin attığı 2.gol tartışma konusu oldu. Bu golde kural hatası olup olmadığı tartışmaları müsabakanın önüne geçti. Maçın tekrar oynanıp oynanmayacağı gündeme geldi. Peki futbolda kural ne diyor?

Fenerbahçe’nin Alanyaspor’a 3-1 mağlup olduğu maçın ardından Papiss Cisse’nin attığı 2.gol gündeme oturdu. 46.dakikada Altay’ın kullandığı autta ceza sahasında topla buluşan Jailson biraz ağır kalınca Cisse müsait pozisyonda topu ağlara gönderdi. Jailson’un uzaklaştırmak istediği top baskı yapan Bakasetas’a çarparak Cisse’nin önünde kaldı ve yıldız golcü de takımını öne geçiren golü kaydetti. Maçın hakemi Halis Özkahya da golün ardından uzun süre VAR ile görüşüp, golü geçerli saydı.
 
AUT ATIŞI (KALE VURUŞU)  SIRASINDA CEZA SAHASI İÇİNDE RAKİBİN OLMAMASI GEREKİYOR;  AMA…
Pozisyonda aut atışı kullanıldığı sırada ceza sahasında Alanyasporlu futbolcuların bulunması kural hatası tartışmalarına neden oldu. İşte çok tartışılan o pozisyon için kural kitabında yazan maddeler…
IFAB’ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı kurallara göre aut atışı sırasında ceza sahası içerisinde rakip oyuncunun bulunmaması gerekiyor. Ancak,  aynı zamanda IFAB’ın belirlediği futbol kurallarında ‘kale vuruşu hızlı kullanılmış ve rakip oyuncular ceza sahasını terk etme fırsatı bulamamışsa hakem oyunu devam ettirebilir’ deniyor.
Haber Merkezi
Paylaş