havadurum

Kurban Bayramı yaklaştı, kurbanlıklar piyasaya çıktı

1307

 Kurban Bayramı yaklaştıkça kurbanlık satışları da merak konusu oldu. Bayramdan 3-4 gün önce hayvanlarını satmak için Kurban Satış Alanı’na getiren vatandaşlar, fiyatların yüksekliğinden yakındılar. Konuyla ilgili olarak Gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulunan Cahit Ceylan ve Olcay Hasato, her yıl bayramdan 3-4 gün önce Kurban Satış Alanı’nda hazırlık yaptıklarını söylediler. Herkesin bütçesine göre kurbanlık aldığını söyleyen Cahit Ceylan, bu yıl piyasanın durgun olduğunu ancak hükümetin emeklilere verdiği bin liranın piyasada hareketlilik yaratacağına inandıklarını söyledi. Girdi fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklı, kurban fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen Olcay Hasato, vatandaşların yüksek fiyatlardan dolayı alışveriş yapmadıklarını belirtti. Özellikle yem fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen Hasato, bir çuval yemi 90 liraya aldıklarını belirtti. 

 
“Hükümetin emeklilere verdiği bin lira, bu da kurban alımını arttıracak”
Herkesin bütçesine göre kurbanlık aldığını söyleyen Cahit Ceylan; “Şuanda herkesin bütçesine göre kurbanlık hayvan mevcut. Hükümetin emeklilere verdiği bin lira, piyasada biraz hareketlenme olmasına neden olacak, bu da kurban alımını arttıracak. Her ne kadar maaşlar verilmese de verilecek bin lira herkesin alışveriş imkanını arttıracak. Küçükbaş kurban fiyatları 800-850’den başlıyor 2 bin liraya kadar çıkıyor. Fiyatlar, bu yıl diğer yıllara göre yükseldi. Bu da girdi fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklandı” dedi.

“Yem fiyatları çok yüksek”
Olcay Hasato, vatandaşların yüksek fiyatlardan dolayı alışveriş yapmadıklarını söyleyerek; “Şuanda kurban fiyatları biraz yüksek olduğu için vatandaşlar pazarlık yapmaya bile çekiniyorlar. Vatandaşlar geliyorlar ancak fiyatları duyunca alıcı olmuyorlar. Kurban fiyatlarının yüksek olması, girdi fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklanıyor. Özellikle yem fiyatları çok yüksek. Bir çuval yemi 90 liraya alıyoruz. Bu bayramın iyi geçeceğini tahmin ediyoruz” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş