havadurum
Kadir Kenar

akadirkenar@hotmail.com

Kurban olurum Cemre'lere!

2851

Geçen haftayı gergin bir yazı ile noktalamış; "Devren Çanakkale!" demiştik. Ekonomisi zayıf bir il olarak Çanakkale`nin salgın sürecinde çektiği sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Özellikle üniversitenin kapalı olması; öğrenciye dayalı bir çok sektörü bir yılda göçertti. Bundan sonrası için de umut olmadığı için, durum daha da kötüye gidecek.

Ankara politikaları başka telden çalsa da, memleketin esas derdi ekonomi. Bunu herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor. Ekonomi ve sağlık dışında konuşulan hiçbir şeyin vatandaş gözünde bir değeri yok. Karşılığı da yok ki, siyasi hesaplar altüst olabilir bu durumda.

O zaman gelin bu hafta pozitif düşünelim. Biliyorsunuz, ilk Cemre 19/20 Şubat`ta havaya düştü. Özellikle Pazar günü rüzgar olsa da, güneş iliklerimizi ısıttı. 26/27 Şubat`ta da suya düşecek. Aman, su da ısınmıştır deyip denize falan girmeye kalmayın, 5/6 Mart`ta toprağa da düşsün ki, tam ısınalım. Baharın gelmesi kadar güzel başka bir şey olamaz. Doğa kendini yenilerken, biz de kendimizi yenileyelim.

Çanakkale`nin dört İsmail`i!

Bu dönem Çanakkale`de İsmailgiller dönemi diye düşünüyorum. Bakın size bugün dört İsmail`i anlatayım.

İsmail Pehlivan, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı. Çalışkanlığıyla, sempatikliğiyle ve Bayramiç`e verdiği değerle takdir ettiğim bir arkadaş. Gerçekten hep pozitif. Meyveciliğin yanında, Bayramiç`in bir çok değerini en iyi şekilde tanıtıyor. Yüceltiyor.

İsmail Kaya, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı. Merkez ziraat odası olarak, derleyici, toplayıcı yapısıyla İsmail Kaya da, takdir ettiğim bir arkadaş. Çiftcinin sorunlarını hiç çekinmeden dile getiriyor. Dile getirmekle de kalmıyor, çözüm önerileri sunuyor.

Gelelim seçilmiş İsmaillerimizden üçüncüsüne; İsmail Gürses İl Genel Meclis Üyesi. İl Genel`deki çalışkanlığıyla herkesin `İsmaili` olmuş vaziyette. Muhtarlar, İsmail diyor başka bir şey demiyor. Özellikle bir `Güneş Enerjisi` projesiyle köylerin en büyük sıkıntılarından birisi olan, elektrik problemini gündeme getirmesi başlı başına bir iş.

Ve gelelim atanmış İsmailimize. İsmail Kaşdemir, Tarihi Alan Başkanı. Yarımadaya tertibi, düzeni getiren ve gurur duyduğumuz eserleri ortaya çıkaran çalışmalarıyla, geleceğe güzel bir eser hazırlıyor. Sadece şehitliklerimiz değil, bölgedeki köylerimiz de bu gelişimden nasibini alıyor. Kilitbahir gözümüzün önündeki en güzel örnek. Bir gün gidin gezin, anlayacaksınız.

Evet, nerede olursa olsun, insan faktörü çok önemli. Dürüst, çalışkan insanlara çok ihtiyacımız var. Yeter ki, onlara imkan tanınsın. Ayaklarına çelme takılmasın. Çanakkale kazanır. Sen, ben, biz kazanırız.